• Mihálikova Sereď

            Pod záštitou MO Matice slovenskej sa 6. mája uskutočnil už 19. ročník regionálnej súťaže v prednese slovenskej poézie a prózy "Mihálikova Sereď", venovaný pamiatke spisovateľa Vojtecha Mihálika. Aj tento rok sa do súťaže prihlásili žiaci ZŠ nielen zo Serede, ale i zo širokého okolia, ktorí súťažili v troch kategóriách. Konkurencia teda bola veľká. Bolo radosť sledovať a počúvať deti. Úroveň prednesu bola veľmi dobrá, čo ocenila aj porota a za všetkých porotcov deti pochválila organizátorka súťaže Mgr. Slávka Kramárová. 

            Žiaci našej školy vzorne reprezentovali našu ZŠ a získali veľmi pekné umiestnenia:

            1. kategória

            Eliška Sedlíková 3.C      1. miesto ( próza )

            2. kategória 

            Rebeka Prachárová 5.D    3. miesto ( poézia )

            3. kategória 

            Samuel Mišovič 8.C        3. miesto ( próza )

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme !

             

             

          • MÁME MAJSTERKY SLOVENSKA V HÁDZANEJ ŽIAČOK

            V Modre sa dňa 8.5.2024 uskutočnilo finále 49. ročníka celoslovenskej súťaže CVČ a ŠŠS v hádzanej žiačok. Do finále sa prebojovali dievčatá Šale, Michaloviec, Modry a CVČ J. Fándlyho Sereď. Po minuloročnom bronze, čo bol veľmi dobrý výsledok, bola úspechom už účasť vo finále MSR. Dievčatá nastupovali na zápasy s tým, že nemusia vyhrať, ale tešiť sa z hry a ukázať svoje schopnosti. Keď chce niekto zvíťaziť, musí mať aj šťastie, ale treba za ním ísť a nie čakať naň. To sa ukázalo aj na tomto finálovom turnaji.

            V prvom zápase sa naše dievčatá stretli s rovesníčkami z Modry. Po veľmi dobrom vstupe do zápasu, sa dievčatá akoby zľakli . Hoci do šatní  v polčase odchádzali s vedením10: 8, v druhom robili chyby v útoku ale aj v obrane, čo súperky využili a zvíťazili 19:15. Ďalšom zápase Šaľa jednoznačne zvíťazila nad Michalovcami 21: 9. V treťom zápase po vyrovnanom polčase 8:8 s Michalovcami, predviedli naše dievčatá výborný výkon a zaslúžene zvíťazili 23:12. Vo štvrtom zápase si Šaľa poradila s Modrou 23:9 a išla neohrozene za majstrovským titulom. No ich plány nabúrali dievčatá zo Serede, ktoré vo vzájomnom zápase predvádzali  nebojácny kolektívny výkon. Dievčatá bojovali o každú loptu, z obrany prechádzali do rýchlych útokov, ktoré úspešne zakončovali. Po polčase na svetelnej tabuli svietil stav Šaľa – Sereď /6:10/. Ani v druhom polčase naše nepoľavili. Za pohyblivou obranou  veľmi dobre chytala L. Ferancová a v útoku sa dievčatá presadzovali rýchlosťou a presným zakončením. Konečný výsledok Šaľa –Sereď 13:17. A keď si v poslednom zápase  Michalovce poradili s Modrou na rad prišli pri rovnakom počte bodov vzájomné zápasy.

            Konečné poradie MSR:

            1. CVČ ZŠ J.Fándlyho Sereď
            2.  HK Slovan Duslo  Šaľa
            3. ZŠ CVČ Okružná Michalovce
            4. CVČ Slovan Modra

            Najlepšou strelkyňou sa stala Zara Sojková  CVČ ZŠ J. Fándyho Sereď

            Reprezentovali nás:  L. Ferancová, A. Sojková – Z. Sojková, T. Sojková, E. Gejdošová, M. Husárová,  V. Slížová, K. Bédiová, L. Kreháková, K. Miklošíková, V. Pavelková, V. Slováková, J. Chudáčiková, E. Lukáčová, M. Markusková, V. Dániová, A. Miklošíková

            Tréneri a vedúci družstva: Mgr. M. Novák, Mgr. L. Sojka, L. Hlavatý

            Dievčatá, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, klubu, mesta .

          • Čokoládová tretra

            Štvrťfinálového  kola, ktoré sa konalo na Mladej Garde v Bratislave sa zúčastnilo tento rok rekordný počet 906  najmenších adeptov atletiky vo veku 6 až 11 rokov. Malí športovci mali v Bratislave možnosť stretnúť sa aj s halovým majstrom Európy v šprinte na 60 m Jánom Volkom aj jeho trénerkou Naďou Bendovou. Janko pre nich urobil spoločnú rozcvičku a organizátorom zo svojho klubu Naša atletika potom pomáhal v úlohe štartéra. Našu školu a atletický klub Pohybko reprezentovali deti v 200 behu (r. 2015-2016) a v300m behu + hod raketkou ( r,. 2013-2014). V každej z týchto disciplín štartovalo do 200 detí a naši atléti sa v silnej konkurencii vôbec nestratili. I keď bežali niektorí s o rok staršou kategóriou, v pohode im konkurovali . Svoje nadobudnuté skúsenosti určite využijú  na budúci rok. Patrí im veľká pochvala a poďakovanie za reprezentáciu a bojovnosť a taktiež aj rodičom, ktorí nám zabezpečili odvoz p. Klištincová, p. Sojka, p. Grman. Do slovenského finále  medzi najlepších 8 detí vo svojej kategórii sa prebojovala Tatiana Sojková- v hode raketkou a postupuje zo 6. miesta. Gratulujeme! Verím, že svojím výkonom, ktorý predvedie 20.5. v Košiciach aj za účasti  našich slovenských reprezentantov v atletike  Janka Volka, Danky a Janky Velďákovej a Lucii Hrivnák Klocovej   si zabezpečí postup na medzinárodné semifinále do Ostravy medzi najlepších 300 detí z Čiech, Ukrajiny, Poľska a Slovenska.

            Ešte raz ďakujeme všetkým našim najmenším  atlétom a to:

             200 m beh (Nina Sopčáková , Lucas Barienčík, Sebastián Greguška, Matúš Klištinec, Samuel Pollák, Filip Vidovič)

            300 m beh + hod raketkou ( Tatiana Sojková, Natália Očenášová, Jakub Blaho, Juraj Čochráč, Samuel Grman).  

                                            Gombáriková

          • Minifutbal Mc Donald´s cup najmladších žiakov a žiačok

            Obvodné kolo sa konalo na multifunkčnom ihrisku v  našej škole za účasti  4 družstiev. Hralo sa 2x12 minút , 4 hráči + brankár a vždy muselo  byť  na hracej ploche v každom družstve 1 dievča. Náš tím v zložení ( Natália Očenášová, Tatiana Sojková, Samuel Grman, Jakub Blaho, Dominik Beňo, Libor Chmelár, Matteo Komačka, Samuel Pollák, Filip Vidovič, Lucas Barienčík ). Deti podali výborné výkony, snažili sa streliť čo najviac gólov, ale nie a nie to tam padnúť. Keď už sme dali prvý gól, tak už potom sa im hralo vo väčšej pohode. Do okresného kola postupujú iba víťazi skupín a naši skončili na krásnom   2. mieste. Dievčatám a chlapcom patrí  pochvala a poďakovanie za reprezentáciu školy a predvedené výkony.                                     

                                                                    Gombáriková

          • VEĽKÁ NARODENINOVÁ BICYKLOVAČKA

            Pri príležitosti 40. výročia školy vyhlasujeme VEĽKÚ BICYKLOVÚ SÚŤAŽ.

            Zapojiť sa môžu nielen žiaci, ale aj priatelia našej školy. Cieľom súťaže je (či už ako jednotlivec, alebo ako družstvo) odbicyklovať najmenej 40 km, svoj výkon zdokumentovať v ľubovoľnej aplikácii, ktorá meria prejdené vzdialenosti  do 12.5. 2024 poslať fotografiu seba/družstva spolu s fotografiou z aplikácie na edupage p.uč.Ďurišovej. 

            Svoje fotografie môžete pridávať i  na FB/IG stránku školy pod príspevok o bicyklovačke. Pri družstve vynásobíme počet odbicyklovaných km počtom členov skupiny.

            Výhercov vyhlásime v kategóriách:

            Najaktívnejší jednotlivec

            Najaktívnejšia skupina

          • Pohár SFZ mladších žiačok - 3. miesto

            Dňa 30.04.2024 sme sa zúčastnili okresného kola pohára SFZ mladších žiačok, ktoré sa konalo v Pustých Úľanoch. 9 členná výprava hráčok našej školy sa stretla vo vzájomných stretnutiach s 3 školami z okresu. V prvom zápase sme sa stretli s víťazkami kola, žiačkami ZŠ Pusté Úľany, ktorým sme po bojovnom výkone podľahli 1:4. Následne sme vyzvali súperky zo ZŠ MT Abrahám. V zápase sme dokázali otočiť skóre a z nepriaznivého výsledku 1:2 sme si po dobrom kolektívnom výkone a konečnom výsledku 4:2 pripísali tri body do tabuľky. V poslednom zápase dňa sme si zmerali sily s dievčatami zo ZŠ SNP Galanta, s ktorými sme bojovali o druhé miesto. Vo vyrovnanom zápase sme však ťahali za kratší koniec a gólom z poslednej minúty sme zápas prehrali výsledkom 4:5 a obsadili sme tak pekné 3. miesto.

                        Dievčatám patrí veľká vďaka a obdiv za vzornú reprezentáciu školy, aj napriek faktu, že sa venujú iným športom ako je futbal.

             

                        Našu školu reprezentovali: Liana Ferancová 5.D; Viktória Slováková 6.A; Alexandra Sojková, Sára Poláčková, Juliana Mrvová 6.B; Sabína Kissová, Nelly Šandorová, Nela Polláková, Juliana Mizeríková 6.C

             

            Minarovičová


          • Blokové vyučovanie na 1.stupni

            V posledných mesiacoch zažili naši žiaci na prvom stupni zažili viacero blokových vyučovaní.  

                Noc s Andersenom sme tento rok poňali trošku netradične. Keďže termínovo sa Noc s Andersenom stretla  s Dňom vody, spojili sme tieto dve aktivity a  vzniklo super doobedie pre všetky deti.  Témou Noci s Andersenom bola  Snehová kráľovná, ktorá sa nám veľmi hodila aj ku Dňu vody. Deti robili pokusy zamerané na vodné skupenstvá, vyrábali kvapky vody,  lúštili tajničky, čítali Snehovú kráľovnú. Nechýbali ani literárne hry Hádaj kto som, vyrábanie záložky do knihy, či degustácia minerálnych vôd. Starší žiaci sa zabavili a poučili kvízom o Andersenovi a jeho dielach.

               Deň Zeme sme si spríjemnili vyrábaním Ekokódexov. Pri ich  tvorbe sme sa zaoberali odpadmi, zopakovali  sme si a utvrdili sa v správnom separovaní.

               Blokové vyučovanie je pre nás vždy obľúbeným, zábavným a poučným vybočením z bežného vyučovacieho procesu. Žiaci sa vzájomne učia, tvorivo riešia problémy, rozvíjajú  sociálne cítenie. 

               

          • Postup do krajského finále v midicool chlapci

            Po víťazstve v  okresnom kole, v ktorom sme zvíťazili nad chlapcami zo ZŠ J. A. Komenského Sereď, Gymnázia V. Mihalika Sereď a ZŠ s VJM Horné Saliby, sme sa v piatok 3. 5. 2024 zúčastnili medzi - okresného kola, ktoré sa konalo v Dunajskej Strede. Okrem domácej školy ZŠ Jilemnického Dunajska Streda, našej školy ZŠ J.Fándlyho Sereď, sa turnaja zúčastnila aj ZŠ G. Dusíka Galanta a ZŠ s VJM Zlaté Klasy. Hralo sa systémom každý s každým na dva víťazne sety. Chlapci odohrali kvalitné zápasy, v ktorých ťahali za víťazný koniec a zaslúžene postúpili do krajského finále Trnavského a Bratislavského kraja,  na ktorom sa predstaví  6 najlepších škôl. Chlapcom gratulujeme k úspechu, no pevne veríme, že nepovedali posledné slovo a zabojujú o postup na M SR. Turnaja sa zúčastnil aj amatérsky hráč p. Bernátek, ktorý pôsobí u nás v Seredi. Teší nás jeho záujem o nadviazanie možnej spolupráce do budúcna a pomoci škole napredovať vo volejbale.

            Výsledky zápasov.

            ZŠ J. Fándlyho Sereď - ZŠ Jilemnického Dunajska Streda 2 : 1 ( 22 : 25, 25 : 10, 15 : 13 )

            ZŠ J. Fándlyho Sereď - ZŠ G. Dusíka Galanta 2 : 0 ( 25 : 15, 25 : 17 )

            ZŠ J. Fándlyho Sereď - ZŠ s VJM Zlaté Klasy 2 : 0 ( 25 : 16, 25 : 19 )

            Školu reprezentovali :  Poláš Michal, Valach Samuel, Židek Lukáš, Mišovič Samuel, Práznovský Jakub

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje