• Strom roka 2023 - oplatilo sa zapojiť
          • Strom roka 2023 - oplatilo sa zapojiť

            Nadácia Ekopolis v roku 2023 organizovala v poradí už 21. ročník ankety Strom roka, ktorej cieľom bolo upozorniť na staré, vzácne či ohrozené stromy a vzbudiť záujem ľudí o životné prostredie i o tému ochrany stromov. Škola sa zapojila do súťaže v rámci ankety.

            V prvej kategórii, kde rozhodoval počet zapojených žiakov, si 3. miesto vyslúžili žiaci našej  Základnej školy Juraja Fándlyho vďaka 748 hlasom. Odmenou im bude 100 eur na výsadbový materiál, ktorý venovalo do súťaže Záhradníctvo ABIES. Ďakujeme :)

            https://ekopolis.sk/aktuality/strom-ktory-si-pamata-prichod-palffyovcov-do-malaciek-500-rocny-dub-je-strom-roka-2023

            Koordinátorky Zelenej školy

             

          • Detský štafetový kros

            Detský štafetový kros

            V sobotu 7.10. sa konalo postupové kolo Detského štafetového krosu pre kluby SAZ v trnavskom kraji. Náš klub Pohybko išlo reprezentovať 12 detí, ktoré vytvorili tri 4- členné družstvá (2 chlapci a 2 dievčatá). Zastúpenie sme mali v staršej kategórii  ročník narodenia 2012-2014. Každý člen tímu bežal 500 m  okruh  po trávnatej ploche štafetovou formou. Tento rok rozdelili behy na 3 rozbehy, keďže do súťaže bolo prihlásených 12 tímov. My sme mali zastúpenie v každom rozbehu a za to, čo predviedli všetky deti nášho klubu si zaslúžia obrovskú pochvalu. Každý z nich odbehol okruh v plnom nasadení, sústredení a so snahou podať čo najlepší výkon, čo aj dosiahli a všetci dobehli do cieľa na 1. mieste. Boli úžasní a bola radosť sa na nich pozerať. V celkovom poradí sme obsadili 1. , 4. a 5. miesto, čo sú krásne umiestnenia. Týmto by som chcela poďakovať deťom, že sa svojimi výkonmi  postarali o krásny športový zážitok nielen pre mňa, ale aj pre rodičom, ktorí tam boli s nimi a ktorým ďakujem za spoluprácu, ochotu  a ústretovosť. Verím, že deti, ktoré vyhrali krajské kolo nás budú úspešne reprezentovať na slovenskom finále Detského štafetového krosu, ktoré sa uskutoční 25.11. v Malackách popri M-SR v cezpoľnom behu.

            Pohybko A- Samuel Grman, Tereza Kubánková, Igor Červeň, Nela Polláková -1. miesto

            Pohybko B- Jakub Blaho, Nikola Gemeriová, Jakub Arpáš, Zoja Danihlíková – 4. miesto

            Pohybko C- Filip Ončo, Tatiana Sojková, Michal Fogel, Nella Gašparíková -5. miesto

                          Ďakujeme a gratulujeme!!!

          • KOĽKO JAZYKOV VIEŠ, TOĽKOKRÁT SI ČLOVEKOM

            Dňa 26. septembra 2023 sme sa so žiakmi 6. a 7. ročníka zúčastnili Európskeho dňa jazykov v Trnave. Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave v spolupráci s mestom Trnava pri tejto príležitosti usporiadala oslavy spojené s aktivitami určenými najmä pre žiakov druhého stupňa základných škôl. Počas dopoludnia sa žiaci mohli hravou formou zoznámiť s pätnástimi tradičnými i menej tradičnými jazykmi sveta, medzi ktorými boli okrem slovenského jazyka aj ďalšie európske jazyky ako angličtina, nemčina, španielčina, francúzština, írčina či ukrajinčina. Nechýbala však ani japončina, latinčina, esperanto, slovenský posunkový jazyk a programovací jazyk. Úlohou žiakov bolo plniť v jednotlivých stánkoch úlohy, za ktoré dostali pečiatky do tzv. jazykového pasu. Po získaní 10 pečiatok si mohli vybrať malú odmenu. Veríme, že každý žiak si z akcie odniesol nielen nové a neobyčajné poznatky, ale aj vedomie, že učiť sa jazyky je zábava.

            Mgr. Michaela Bublincová

          • Divadelné predstavenie

            Vo štvrtok sa náš školský klub premenil na malé divadlo. Vďaka hercom divadielka  ZáBaVKa si  žiaci prvého stupňa mohli pozrieť edukačné predstavenie o bezpečnosti cestnej premávky s názvom : O snoch a stratených topánkach alebo Ako sa topánky do sveta vybrali. Deti boli vtiahnuté do magického sveta fantázie, v ktorom si mohli overiť získané znalosti pravidiel cestnej premávky. Interaktívna rozprávka bola tiež o hľadaní a nachádzaní strateného, o priateľstve pevnom ako šnúrky v topánkach. Svoje zážitky a predstavy vyvolané rozprávkou druháci vyjadrili kresbami na hodine výtvarnej výchovy.

            Ďakujeme mamičke našej druháčky Kristínky Tagajovej za pomoc pri zorganizovaní predstavení a organizátorovi, vedúcemu oddelenia bezpečnosti cestnej premávky Ministerstva dopravy SR JUDr. Törökovi, ktorý bol tiež žiakom našej školy a prišiel si divadielko pozrieť a aj zaspomínať na svoju bývalú školičku. Po predstavení žiakov potešil darčekmi. Ďakujeme!

            Mgr. Z. Gašparíková

          • SVETOVÝ DEŇ ZVIERAT

            Máte radi zvieratká? Pri príležitosti Svetového dňa zvierat venujeme v mesiaci október pozornosť aj zvieratám v útulkoch. Tak ako minulý rok, aj tento rok zbierame deky, starú posteľnú bielizeň, piškóty, pamlsky, granulky, hračky... Všetko zozbierané bude na konci mesiaca odvezené okolitým útulkom.

            Za každú pomoc budeme aj v mene útulkov nesmierne vďační.

            ĎAKUJEME!

          • Privítanie prvákov v ŠKD

            „Tisíc liekov sa dá nahradiť cvičením, ale neexistuje taký liek, ktorý by nahradil šport,“

            Taliansky fyziológ Angelo Mosso

             

            Ako býva zvykom každý rok, pani vychovávateľky pripravili pre prváčikov športovo zábavné popoludnie. Vyskúšali sme rôzne disciplíny: slalom, na lyžičkách sme prenášali loptičky, kotúľali basketbalové lopty, skákali sme ako žabky, hulá hopom sme zdolali kruh priateľstva.

            Hry boli zamerané na povzbudenie, pocitov harmónie a priateľstva v skupine.

            Boli sme radi, že sa deťom páčilo, odchádzali spokojné a šťastné.

            Pani vychovávateľky Alenka, Lucka, Majka, Nicole.

          • Výstavka ovocia a zeleniny

            Tradične na jeseň v rámci Zdravej školy inštalujú žiaci 1.stupňa s triednymi pani učiteľkami  výstavku ovocia a zeleniny. Na vyučovacích hodinách sa porozprávajú o ich nezastupiteľnom význame vo výžive človeka. Sme radi, že deti viac a viac obľubujú  ovocie či zeleninku na desiatu, či obedy vo forme prílohy, šalátov, ktoré im ponúka aj naša školská jedáleň.

            Ovocie i zelenina obsahuje 5 najdôležitejších látok pre ľudský organizmus, ktoré zlepšujú našu kondíciu, posilňujú náš imunitný systém a sú výborným zdrojom prírodnej energie. Sú to  vitamíny, vláknina, mastné kyseliny, fruktóza a iné jednoduché cukry a minerálne látky. 

            Pred každodennou konzumáciou nesmieme zabúdať na dôkladné umývanie ovocia a zeleniny !

            V závere týždňa sme si z ovocia a zeleniny spravili chutné hody. Ovocné  a zeleninové šaláty, smoothie.

            Dobre sme sa zabavili, poučili  aj najedli.

            Žiaci 1.stupňa a tr.  učitelia

            Koordinátor Zdravej školy Z.Pekaríková

          • NEBOJÍ SA ANI OBROVSKEJ HORÚČAVY

            V malej dielničke Sklený sen vo Valaskej Belej, ktorú založil a vlastní pán Peter Dolinaj nám ukázal naozajstné majstrovstvo sklárskych majstrov. Výroba skla síce v tomto regióne už úplne zanikla, no svoje zlaté ruky nám predviedol a s radosťou  opísal tradíciu výroby skla od roku 1747.

            Sám o sebe píše: “Začal som fúkať sklo, ale tak ako to spomínali starí majstri sklári. Veď sklo je naozaj akoby kúzelné a dá sa z neho spraviť všeličo. Môže mať rôzne tvary a potom aj rôzne využitie - veď naši sklárski predkovia používali rôzne pomôcky na tvarovanie. Toto som chcel využiť a znovu oprášiť staré tradičné postupy.“ 

            Žiaci 7. ročníka so záujmom sledovali výrobu labute, ryby, vtáčika, malého krčahu, ale aj dlhého skleného vlákna. Videli sme, aká veľká „bublina“ sa dá vyfúknuť aj z malého množstva materiálu. Na záver sme si mohli jeho výrobky aj kúpiť.

            Pred návštevou sklárne sme si pozreli obec Čičmany, známu svojou zachovalou ľudovou architektúrou. Pripomína i dnes perníkové domčeky a to hlavne pre geometrickú ornamentálnu výzdobu vonkajších stien domov, ktorá sa začala používať asi pred 200 rokmi. Tieto objekty sú cenným dokladom technickej vyspelosti, zručnosti a estetického cítenia obyvateľov.

            Mgr. Petrášová, Mgr. Uhnáková a siedmaci

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje