• Pozvánka na ples

            Vážení rodičia, kolegovia, absolventi a priatelia školy,

            týmto Vás pozývame na prvý školský ples, ktorý sa uskutoční 20.1.2024 pri príležitosti 40. výročia našej školy. 

            Lístky si môžete rezervovať na mailovej adrese pleszsjf@gmail.com. Do správy uveďte vaše meno, telefónne číslo a počet lístkov, ktoré plánujete zakúpiť. Lístky sa budú následne od 6.12.2023 predávať na vrátnici školy.

            Na plese nás čaká kultúrny program v podaní našich súčasných i bývalých žiakov, do tanca nám bude hrať DJ Razor, ktorého poznáte z našej májovej Oldies party, catering zabezpečuje Pizzeria AB a o extra pitný režim sa postará bar DaVinči. Súčasťou plesu bude samozrejme i bohatá tombola. Výťažok z tomboly bude použitý na nákup učebných pomôcok pre deti a prípravu slávnostnej akadémie k 40. výročiu školy.

             

            Tešíme sa na Vašu účasť. 

          • MIKULÁŠ V ŠKOLE

            Milí žiaci, budúci týždeň v stredu 6.12.2023 budeme mať Mikulášsky deň v škole. Tento rok bude trošku inakší, viac ekologický. Kolégium Zelenej školy prichádza s novinkou, s prinesením si vlastnej čižmičky, topánky či ponožky do svojej triedy. V pondelok 4.12. alebo v utorok 5.12. si čižmičku prineste a odložte na vami zvolené miesto v triede. V stredu ráno nečakajte darček priamo od Mikuláša s anjelmi, ale prekvapenie vás počká vo vašich čižmičkách v triedach. 

            Koordinátorky Zelenej školy

          • ADVENT V ŠKOLE

            Na adventnom venci prvá sviečka sa zapaľuje, príchod najkrajšieho obdobia v roku oznamuje.

            Keď druhá svieti, nevedia sa dočkať deti.

            Tretí týždeň sa tretia mihoce, o chvíľu tu máme Vianoce.

            Poslednú adventnú nedeľu na adventnom venci všetky štyri svietia, tak na Vianoce všetci budeme mať dar - božie dieťa.

             

            Advent je čarovným obdobím čakania na Vianoce pre deti, ale aj dospelých a preto sme sa rozhodli priblížiť vám vianočnú atmosféru v našej škole.

            Mgr. Jana Čaládiková

          • Školské kolo súťaže

            Ako každý rok, tak i tento rok, sa žiaci našej školy zapojili do školského kola Olympiády v anglickom jazyku. Súťažili v dvoch kategóriách. Kategória 1A bola určená pre žiakov 5. – 7. ročníka a kategória 1B pre žiakov 8. a 9.

            Všetci sa potrápili s cvičeniami, ktoré boli zamerané na čítanie s porozumením, gramatiku a slovnú zásobu. V ústnej časti si overili zručnosti v ústnom prejave.

            Vyhodnotenie a určenie poradia bolo pre niektorých žiakov príjemným prekvapením a určite nikto nebol sklamaný, pretože si odniesol cennú skúsenosť.

             

            Na prvých troch miestach v jednotlivých kategóriách sa umiestnili títo žiaci:

            KATEGÓRIA 1A

            1. miesto – Nina Maslaňáková 6. B
            2. miesto – Roman Kalinay 6. D
            3. miesto – Anthony Tyreece Nelson 7. B

            KATEGÓRIA 1B

            1. miesto – Laura Drgoň 8. A
            2. miesto – Roman Pauer 8. B
            3. miesto – Viktória Dobišová 9. B

            Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.

            Nina a Laura, ktoré sa umiestnili na prvých miestach  v kategóriách 1A a 1B postupujú do okresného kola a 17. januára 2024 budú reprezentovať našu školu. Želáme im veľa úspechov.

            Mgr. Michaela Bublincová, Mgr. Soňa Červeňová

          • Záložka do knihy spája školy

            Október a november sa na našej škole niesol v duchu „záložkovania“. Naša škola sa totižto opäť zapojila do česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Tento rok prebehol už 14. ročník a našou partnerskou školou bola znovu ZŠ T.G. Masaryka z Kutnej Hory. S našimi „záložkovými“ priateľmi sme si vymenili krásne dielka, ktoré si určite nájdu svoje miesto medzi stránkami kníh.

            No tie naše boli tento rok predsa len trochu iné. Niesli sa totiž v duchu nadchádzajúceho 40. výročia našej školy a zároveň vychádzali zo zásad správnej zelenej školy, takže boli vyrobené z recyklovaného materiálu.

            O tom, že sa nám naozaj vydarili svedčí aj reakcia našich českých kamarátov: Mnohokrát děkujeme za všechny hezké knižní záložky. Je vidět, že jste si s nimi ve všech vyučovacích hodinách dali plno práce. Líbí se nám jejich pestrost, různorodost a originalita!“

            Pevne verím, že táto spolupráca bude úspešne pokračovať aj v ďalších ročníkoch a nám, vášnivým čitateľom, prinesie ešte mnoho neobyčajných záložiek.

            E. Švandová

        • IBobor
          • IBobor

            Začiatok novembra sa niesol v znamení logického myslenia. V dňoch od 6.11. 2023 do 10. 11. 2023 sa 48 žiakov našej školy „zahryzlo“ do riešenia úloh medzinárodnej informatickej súťaže iBobor. Žiaci súťažili v štyroch kategóriách: Drobec – 7 žiakov, Bobrík – 25 žiakov, Benjamín – 14 žiakov a Kadet – 2 žiaci.

            Cieľom súťaže je propagovať informatiku a informačné technológie medzi žiakmi základných a stredných škôl.  Súťaž chce motivovať žiakov vo využívaní IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor.

            Obzvlášť by som pogratulovala Michalovi Masarykovi z 5.A, Damiánovi Hrdlicovi z 5.DLukášovi Baudyšovi zo 4.A za výborné výsledky a krásne umiestnenie.

            Všetkým súťažiacim ďakujem za to, že sa ochotne zapojili a potrápili svoje hlavičky 😉.

            Na ďalšiu súťaž a ďalších šikovných žiakov sa teší Mgr. Andrea Galková – koordinátorka súťaže.

          • Krajská školská strelecká liga

            Máme za sebou 3. a 4. kolo krajskej školskej streleckej ligy, kde sme opäť  atakovali stupienok víťazov. Tretie kolo sa konalo v Hlohovci a od bronzovej medaily sme zaostali o 3 body. Ešte väčšiu smolu sme mali vo štvrtom kole, ktoré bolo v Piešťanoch. Svojich konkurentov o tretie miesto sme konečne zdolali, lenže favoriti súťaže postavili do tohto kola dve družstvá a bohužiaľ jedno z nich nás predstihlo. Družstvu chlapcom v zložení Minarovič, Pauer, Novosad a Židek nemáme čo vytknúť. Snažili sa, začo ich pochvalili aj trenéri z druhých škôl. Každým kolom sa zlepšujeme, čo sa odzrkadľuje aj v počte nastrieľaných bodov. Do štvrtého kola sme postavili aj jedného strelca do mladších žiakov. Pečenadský Adam z 5. D obsadil vo svojej kategórii pekné siedme miesto. Čaká nás ešte posledné kolo, ktoré sa bude konať opäť v Holiči. Pevne veríme, že ukončíme streleckú ligu s medailou a diplomom na stupni víťazov.  

            M.Chudík

          • Jesenné vyučovanie trochu inak

            Vyučovaciu hodinu sme začali žrebovaním si spolužiakov, s ktorými sme potom počas dňa tvorili jeden tím. V skupinách sme sa dohodli na našom ovocnom alebo zeleninovom názve.

            Fantáziu a kreativitu sme využili v školskej kuchynke a na výtvarnej výchove. Neskôr sme spolu plnili zaujímavé úlohy. Počas celého dňa sme mali v triede aj striedajúcich sa ovocných pomocníkov. Vyučovanie sme si spestrili aj pesničkami, ktoré nám dodali ďalšiu energiu. Na záver sme ochutnali jesenné plody z nášho triedneho bufetu, ktorý sme si spoločne pripravili 😊

            Žiaci 3. B a p. učiteľka Mirka

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje