• VŽDY MÔŽEME UROBIŤ VIAC

            Ak ste ešte nepočuli o vermikompostovaní, tak je to najpokročilejšia metóda kompostovania, pri ktorej dážďovky spracúvajú organický odpad.

            Zoznámte sa a objavte s nami čaro vermikompostovania. Naši piataci a ôsmaci spolu s bývalými žiačkami našej školy, ktoré boli zároveň aj členkami kolégia Zelenej školy pre nás vyrobili rovesníckym vzdelávaním školský vermikompostér. Nepotrebovali veľa, len tri staré vedrá s vrchnákmi, lepidlo, vŕtačku, nožík, kúsok priedušnej látky, podstielku a samozrejme dážďovky. Stačila len chvíľka a zažili sme spolu veľkú dávku nového dobrodružstva.

            Starší žiaci zo starých vedier vyrobili vermikompostér a mladší žiaci ho vyplnili podstielkou, ktorá je z uhlíkatých materiálov a je základnou zložkou vermikompostéru. Na podstielku sme použili navlhčený kartón, lístie, papierové obaly z vajíčok, noviny, slamu a piliny.

            Do takto pripraveného domčeka sme ubytovali našich nových školských kamarátov – kalifornské dážďovky rodu Eisenia. Dážďovky sme vysypali spolu s prepravným substrátom na podstielku a rozhrnuli ich rovnomerne po celej ploche. Keďže dážďovky nemajú radi svetlo, ubytovali sa veľmi rýchlo.

            Nepotrebujú venčiť, ani vyčesávať srsť a dokonca ani vymieňať podstielku ako iné zvieratká. Keďže dážďovky nemajú zuby nepohryzú nás. Sú proste skvelými miláčikmi. Stačí ich len kŕmiť tým, čo my už nezjeme. Bezpochyby sú to šikulky. Dokážu skonzumovať až polovicu svojej váhy denne.  

            Najdôležitejšie pre nás teraz je vžiť sa s netradičným zvieratkom a byť pri výrobe hnojiva trpezlivý. Budeme sledovať ako bioodpad mizne pred očami a ktorým kúskom to ide lepšie a iným zas nie. Časom zistíme, čo našim dážďovkám najviac šmakuje. Kŕmiť ich budeme pravidelne 1 alebo 2 krát v týždni a vždy z nakrájaných kúskov vytvoríme súvislú vrstvu. Kde sa náš hotel so školskými miláčikmi nachádza a ako ich správne kŕmiť sa onedlho dozviete. Teraz je potrebné im nechať chvíľku čas, aby sme čím skôr mohli využívať dážďovkový čaj, jedno z najlepších prírodných hnojív.

            Žiaci 5.D, 8.B a p. uč. Uhnáková a Puschenreiterová

          • Piate miesto v KK

            V stredu  17. 4. 2024 sme spolu s mestom Sereď organizovali Krajské kolo v 3 x 3 basketbale chlapcov a dievčat ZŠ, ktoré sa konalo v ŠH A. Kúdelu v Seredi. Krajského finále sa zúčastnili tieto školy: Gym. F. V. Sasinka Skalica, Gym. L. Novomeského Senica, ZŠ F. E. Scherera Piešťany, ZŠ Podzámska Hlohovec, ZŠ s MŠ Atómová Trnava, ZŠ L. A. s VJM Gabčíkovo a domáca škola ZŠ Juraja Fándlyho Sereď. Po minuloročnom postupe sme tajne dúfali, že by sa nám to mohlo podariť aj tento rok.  Motivácia bolá veľká, odhodlanie a snaha tiež. Do skupiny sme dostali chlapcov zo ZŠ Hlohovec, Gym. Skalicu a ZŠ Gabíčkovo. Naše zápasy boli vyrovanané a pri troche šťastia sme mohli zabojovať o finále. Nestalo sa. V skupine sme skončili na 3.mieste, ktoré znamenalo zápas o 5. miesto. V ňom sme boli úspešní a skončili sme na konečnom piatom mieste. Chlapci bojovali, no tento rok to nestačilo. Ďakujeme im za bojovnosť a vzornú reprezentáciu školy.

            Výsledky chlapcov : ZŠ Juraja Fándlyho Sereď - ZŠ Podzámska Hlohovec  8 : 10

                                               ZŠ Juraja Fándlyho Sereď - Gym. F. V. Sasinka Skalica 11 : 15

                                               ZŠ Juraja Fándlyho Sereď - ZŠ L. A. s VJM Gabčíkovo 17 : 6

             

            Konečné poradie : 1. miesto -  ZŠ s MŠ Atómová Trnava

                                             2. miesto -  Gym. F. V. Sasinka Skalica

                                             3. miesto - ZŠ Podzámska Hlohovec

                                             4. miesto - Gym. L.Novomeského Senica,                     

                                              5. miesto - ZŠ Juraja Fándlyho Sereď

                                              6. miesto - ZŠ F. E. Scherera Piešťany

                                              7. miestoZŠ Komenského  Gabčíkovo

             

            Školu reprezentovali : Écsi Adrián, Urbánek Jakub, Židek Lukáš, Varga David, Danihlík Adam

            M.Chudík

          • Krajské kolo vo florbale žiakov ZŠ

            V piatok 19. 4. 2024 sme sa zúčastnili Krajského kola vo florbale chlapcov, ktoré sa konalo v Dunajskej Strede. Okrem našej školy ZŠ Juraja Fándlyho Sereď sa turnaja zúčastnili školy: ZŠ Mallého Skalica, ZŠ Nám. sv. Ignáca Leopoldov, ZŠ s MŠ NŠUT Trnava, Gym. L.Novomeského Senica, ZŠ F.E.Scherera Piešťany a ZŠ Komenského  Gabčíkovo. Nám žreb prisúdil do skupiny chlapcov z Trnavy, Piešťan a Leopoldova. Bohužiaľ vo všetkých troch dueloch sme zlyhali v koncovke, čo nás stalo lepší výsledok. Zápasy boli vyrovanané a rozhodovali maličkosti. Všetky tri zápasy sme prehrali zhodne 1:0, o to viac to mrzí. Obsadili sme napokon 7. miesto, no chlapci sa nemajú začo hanbiť. Predviedli dobrý výkon, na ktorom sa dá pracovať do budúcna. Treba spomenúť aj to,  že sme mali na turnaji najmladší výber, ktorý bude o dva – tri roky určite atakovať popredné miesta. Chlapcom ďakujeme za peknú reprezentáciu školy a za vzorné správanie sa počas turnaja.

            Konečné poradie : 1. miesto -  ZŠ Mallého Skalica

                                             2. miesto -  ZŠ Nám. sv. Ignáca Leopoldov

                                             3. miesto - ZŠ s MŠ NŠUT Trnava

                                             4. miesto - Gym. L.Novomeského Senica,                     

                                             5. miesto - ZŠ F.E.Scherera Piešťany

                                             6. miesto - ZŠ Komenského  Gabčíkovo

                                             7. miesto – ZŠ Juraja Fándlyho Sereď

             

            Školu reprezentovali : Chrupka Tomáš, Klištinec Jakub, Poláš Michal, Valach Samuel, Stehel Samuel, Beňo Šimon, Plézel Viktor, Matúš Ivan, Paldan Samuel, Plaštiak Sebastián, Rakús Šimon, Slabý Marian, Rotimi Calvin, Kirieiev Oleksandr.

             

            M.Chudík

          • Dievčatá 3. miesto na Majstrovstvách kraja v 3x3 basketbale.

            V športovej hale A. Kudelu v Seredi to dňa 17.4. 2024 vrelo športovým nasedením a chuťou umiestniť sa v súťaži čo najlepšie. Veď každé družstvo malo ambíciu postúpiť na majstrovstvá Slovenska. Naša škola bola organizátorom KK v 3x3 basketbale ZŠ dievčat aj chlapcov, spolu s SBF. Dievčatá boli zastúpené zo škôl ZŠ Mojmírova Piešťany, ZŠ J. Bottu Trnava, ZŠ M. Korvína s VJM Šamorín, ZŠ s MŠ Cerová, ZŠ Podzámska Hlohovec, ZŠ Vajanského Skalica a naša škola ZŠ Juraja Fándlyho Sereď. V hale hrali súčasne dievčatá aj chlapci, každé družstvo na jednej polovici ihriska. Dievčatá boli rozlosované do dvoch skupín. Naša dievčatá mali v skupine družstvo z Piešťan, Trnavy a Cerovej. Zo skupiny sme z 2. miesta postúpili do semifinále, kde sme prehrali s dievčatami zo Šamorína 13 :7. Vo finálovom zápase sme hrali o 3. a 4. miesto so Skalicou, nad ktorou sme vyhrali vysoko 21:5. Dievčatá sa tak umiestnili na peknom 3. mieste. Patrí im naše poďakovanie za peknú hru, bojovnosť a reprezentáciu školy.
            Našu školu reprezentovali žiačky : Stejskalová N., Fogelová N. - 9.A, Kotlárová L. - 8.C, Kubánková T., Gašparíková N. - 5.C

            Celkové umiestnenie:
            1. miesto: ZŠ Mojmírova Piešťany
            2. miesto: ZŠ M. Korvína s VJM Šamorín
            3. miesto: ZŠ J. Fándlyho Sereď
            4. miesto: ZŠ Vajanského Skalica
            5. miesto: ZŠ J. Bottu Trnava
            6. miesto: ZŠ Podzámska Hlohovec
            7. miesto: ZŠ s MŠ Cerová

            Poďakovanie patrí aj dievčatám E. Harčárovej a N. Svátkovej, ktoré pomáhali so svetelnou tabuľou a pánovi uč. Chudíkovi, ktorý organizoval v spolupráci s mestom a našou školou toto krajské kolo.

            Faktorová Ľ.

          • Žiaci z našej školy uspeli na folklórnej súťaži

            Detičky z folklórneho krúžku sa pod vedením Mgr. Žanety Baudyšovej zúčastnili v regionálnom kole celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky hudobného folklóru. Reprezentovali sa krásnymi ľudovými piesňami z Trnavského kraja. Lukáško Baudyš zo 4.A získal strieborné pásmo, Igorko Červeň z 5.D bronzové pásmo a Eliška Červeňová z 2.B získala tiež bronzové pásmo. Poctivá príprava detičiek sa oplatila a sme hrdí na našich malých spevákov na škole. Srdečne im gratulujeme a držíme palce v ďalších súťažiach.

            Mgr. Žaneta Baudyšová- vedúca folklórneho krúžku

          • Detská P-T-S

            Sobotňajší deň sme s našimi atlétmi strávili na atletickom štadióne v Trnave. Konalo sa tam   krajské kolo Detskej P-T-S, ktoré organizuje Slovenský atletický zväz. Zastúpenie sme mali v staršej kategórii 6- členných družstiev a aj v individuálnych disciplínach- skok z miesta a hod medicinbalom. Podujatia sa zúčastnilo okolo 200 detí v oboch kategóriách z rôznych atletických klubov z Trnavského kraja napr: Trnava, Senica, Skalica, Piešťany, Holíč, Bojničky, Jablonica a aj Sereď. To, že bol plný štadión detí, ktoré si s radosťou prišli zasúťažiť dokazuje, že športovanie ich baví. Náš tím – Táňa Sojková, Matúš Klištinec, Samuel Grman, Vladko Provodski, Maxim Kulich, Jakub Arpáš je dôkazom toho,  že keď zabojujeme všetci v družstve či už piatak alebo druhák naplno v každej disciplíne a dáme do toho aj to srdiečko dosiahneme krásne úspechy. Ten pohľad do detských očí plný radosti a nadšenia keď počuli svoje mená pri vyhlasovaní výsledkov, to je to, čo dáva našej práci zmysel.  Deti sa umiestnili na  2. mieste a postupujú medzi najlepších 16 družstiev   zo Slovenska na celoslovenské kolo do Banskej Bystrice, ktoré sa bude konať 24.5. ako predprogram atletického mítingu P-T-S. V individuálnych disciplínach skončila naša Ninka Sopčáková na  3. mieste, Natálka Očenášová na  1. miesteDorotka Arpášová svojím skoro 10m hodom medicinbalom dosiahla najlepší výsledok medzi dievčatami. Krásne výsledky aj umiestnenia, patrí vám veľká gratulácia a pochvala, ďakujeme. Samozrejme aj rodičom bez ktorých by to nefungovalo, za odvoz, podporu a vzájomné porozumenie.  

                                                                                             Gombáriková

          • Začítajte sa s nami do Fándlovín

            V minulosti mala škola vo zvyku vydávať školský časopis s názvom Fándloviny. Postupne sa však od tejto tradície upustilo a časopis nahradila webová stránka školy, facebook, či instagram. 

            Po 10 rokoch sme sa k tejto tradícii vrátili a svetlo sveta uzrelo výročné číslo vydané pri príležitosti významného jubilea v živote školy. 

            Začítajte sa doň spolu s nami: FÁNDLOVINY

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje