• Komunitná sobota spojila dobrých ľudí pre dobrú vec

            Dnešná volebná sobota sa na ZŠ Juraja Fándlyho niesla v duchu dobrovoľníctva. Dobrovoľníkmi sa stali naši žiaci, ich rodičia a zamestnanci školy, ktorí prišli pomôcť pri úprave areálu budúcej „Fándlyho školskej komunitnej záhradky“. Čaká nás ešte dlhá cesta, ale dnes sme urobili jeden z prvých krokov.

            Spoločnými silami sa nám podarilo skultivovať časť pôdy a pripraviť ju na výsadbu ovocných stromov a kríkov, vyčistili sme priestor nad podzemnou pivničkou, odstránili z trávnika dlažobné kocky a iné prebytočné prvky, osadili ohnisko i kompostér a na záver brigády zasadili figu.

            Odmenou za dobre vykonanú prácu bol mastný chlieb s cibuľou a samozrejme i dobrý pocit.

            Týmto chceme poďakovať všetkým dobrým ľuďom, ktorí obetovali svoj voľný čas a prišli nám pomôcť. Veľmi si to vážime. Účasť predčila naše očakávania.

            Veríme, že spoločnými silami sa nám raz podarí pretvoriť tento priestor do želanej podoby a „Fándlyho školská komunitná záhradka“ bude naplno využívaná nielen na vyučovanie ale i na rôzne komunitné akcie.

            Táto akcia sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.

          • Pešibusom za indíciami alebo kam nás nohy zaniesli

            Preventistka mestskej polície Karin v rámci Európskeho týždňa mobility pripravila pre deti aktivitu, ktorá sa niesla v duchu hesla „Bezpečne a zdravo ekologickou dopravou“, na ktorej sme sa zúčastnili so žiakmi druhých ročníkov. Prechádzku sme začali listom od MsP. List obsahoval hádanku, ktorá deti nasmerovala na železničnú stanicu, kde bola ukrytá ďalšia indícia. Po stopách indícií sme sa presúvali na miesta, kde sa môžeme stretnúť s ekologickými dopravnými prostriedkami v meste. Deti celú trasu (5,3 km) výborne zvládli, dozvedeli sa, ktoré dopravné prostriedky v meste patria medzi ekologické. Cestou späť do školy sme si zopakovali dopravné pravidlá. Ďakujeme Karin za dobrodružstvo pri hľadaní indícií a tešíme sa na ďalšie zaujímavé aktivity.

            Mgr. Hajnalka Lanczová

             

          • Prírodovedná gramotnosť v ŠKD

            Dňa 21.9. prijal naše pozvanie do ŠKD sokoliar Ján Pacek. Predstavil nám rôzne dravce ako orla skalného, sokola ale predviedla sa nám aj plamienka driemavá či výr skalný. Deti sa dozvedeli veľa zaujímavostí o živote vtákov. Videli ich lietať, kŕmiť a najväčšiu radosť mali, keď ich mohli pohladkať. So zatajeným dychom pozerovali ako im dravce lietajú ponad hlavy. Najväčší potlesk však patril orlovi, ktorý deti ohúril svojimi rozprestretými krídlami. Samozrejme na záver nemohla chýbať spoločná fotka. Za spoluprácu ďakujem pani vychovávateľkám a deťom :)

            Vychovávateľka Táňa

          • Pozývame Vás...

             

            Milí rodičia, priatelia školy, žiaci a kolegovia, pozývame Vás na 1. KOMUNITNÚ SOBOTU, ktorá sa uskutoční v prípade dobrého počasia dňa 30. septembra 2023 od 10. hodiny. Vstúpte do areálu školy cez bránku za bicyklovým stojiskom, vpravo od hlavného vchodu. Radi by sme spolu upravili v exteriéri školy "Fándlyho komunitnú záhradku" - "SPPoločne pre komunity." Vítaná je dobrá nálada, chuť pracovať a vlastné rukavice. O pitný režim a malé občerstvenie bude postarané.

            Tešia sa na vás žiaci kolégia a koordinátorky Zelenej školy.

          • 1. Účelové cvičenie žiakov 2. stupňa

            Na začiatku školského roka sa každoročne na našej škole koná účelové cvičenie. Je jednou z organizačných foriem prierezovej  témy Štátneho vzdelávacieho programu pod názvom „Ochrana života a zdravia“. Jesenná časť Ú.C. pre žiakov 2. stupňa sa uskutočnila v dňoch 13. a 14. 9. 2023. V stredu, počas 1. dňa, výuka prebiehala v triedach. Žiaci získali od vyučujúcich teoretické poznatky z tých oblastí, ktoré sú nevyhnutné pri riešení mimoriadnych udalostí. Spoločne s vyučujúcimi riešili rôzne mimoriadne situácie ako je ochrana pred tlakovou vlnou, prenikavou radiáciou, rádioaktívnym zamorením, evakuácia pri vyhlásení varovných signálov a iné. Oboznámili sa čo má obsahovať evakuačná batožina. Učili sa orientovať v prírode, získali nové  poznatky a zručnosti z oblasti civilnej ochrany,  topografie, poskytovania prvej pomoci zraneným osobám. Druhý deň Ú.C. bol zameraný na pohyb a pobyt v prírode. Nakoľko nám počasie neprialo, pršalo a vonku bolo veľmi mokro, žiaci zostali v triedach. Pod vedením svojich triednych učiteľov si zopakovali a prakticky precvičili získané teoretické poznatky z 1. dňa účelového cvičenia. Každá trieda vypracovala testy, čím si žiaci zopakovali vedomosti o ochrane života a zdravia.

            Takýmto spôsobom sa žiaci pripravujú na zvládnutie situácií vzniknutých živelnými pohromami, prírodnými, priemyselnými  a inými katastrofami.

             

            Mgr. Ľ. Faktorová

          • Spomienky na 11. ročník Vedeckého jarmoku

            Na chvíľu sa vráťte spolu s nami späť v čase a zaspomínajte si na skvelý VEDECKÝ JARMOK, ktorý sa uskutočnil 23. júna 2023. 

            Na našej základnej škole sme predstavili netradičnú prezentáciu z rôznych oblastí. Prezentovalo sa 12 stánkov, všetko to najlepšie a najpútavejšie ako Fándlyho antikvariát, ekošport, vodný bufet, alternatívna energia, voňavé bylinky, divadielko Recyklónia či stánok Ukrajina. V tento deň sme vedu mohli vidieť, počuť aj zažiť. Zapojili sme všetky zmysly a spoznávali svet okolo nás. Vďaka Vedeckému jarmoku bola veda na dosah pre celú školskú komunitu - rodičov, starých rodičov, priateľov a všetkých, ktorí chceli nahliadnuť do života školy a vidieť našich žiakov v akcii. Ďakujeme Nadácii SPP za finančnú podporu.

            Tento ročník bol, rovnako ako tie minulé, náučný a zábavný zároveň.

            Za spoluprácu ďakuje tím Zelenej školy

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje