• Starší žiaci bronzoví na MSR

            Najväčšie školské športové podujatie pod názvom „Superfinále“,  ktorého súčasťou sme boli aj my,  sa konalo v dňoch 13. – 14. 6. 2023 v športovom komplexe X-Bionic Sphere v Šamoríne. Tohto veľkého podujatia sa zúčastnilo vyše 1200 športovcov z celého Slovenska, ktorí si zmerali sily v rôznych športových podujatiach. Súťažilo sa vo vybíjanej, malom futbale, midicool volejbale, stolnom tenise, atletike, plaveckom 3-boji, parkoure, olympijskom odznaku všestrannosti, gymnastike, vodnom póle,  flag futbale.  My sme sa predstavili v 3 x 3 basketbale. Okrem detí, trénerov, učiteľov, organizátorov, šéfov jednotlivých organizácii sa podujatia zúčastnili aj slovenskí reprezentanti ako napr. Marek Hamšík, Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Ema Zapletalová, Iveta Putalová, Matej Tóth, Radoslav Rančík a mnoho ďalších reprezentantov. Svojou účasťou naštartovali žiakov nielen k lepšiemu výkonu,  ale mnoho z nich si odnieslo užitočné rady a typy ako sa stať v budúcnosti profesionálom a úspešným reprezentantom. V našej súťaži 3 x 3 basketbale súťažilo 8 škôl, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Naši chlapci sa v skupine stretli so ZŠ J. Kráľa Liptovský Mikuláš, DSA Lučenec a  ZŠ Ľubotice. V skupine sme skončili na 2. mieste. V semifinále sme narazili na víťaza druhej skupiny ZŠ Novohradská Bratislava.  V tomto zápase sme mali veľkú smolu a tesná prehra nás odsunula bojovať o tretie miesto. V ňom sme sa stretli so ZŠ Lipová Spišská Nová Ves, kde sme uspeli a zaslúžene získali bronzovú madailu. Chlapcom blahoželáme k peknému výsledku, veľkú snahu a bojovnosť, vzorné reprezentovanie školy a mesta Sereď. Boli ste super !

            Výsledky v skupine :  ZŠ J. F. Sereď - ZŠ J. Kráľa Liptovský Mikuláš 10 : 5

                                               ZŠ J. F. Sereď - DSA Lučenec 5 : 9

                                               ZŠ J. F. Sereď - ZŠ Ľubotice Prešov   15 : 5

             

            Semifinále :  ZŠ J. F. Sereď - ZŠ Novohradská Bratislava  13 : 14

             

            Tretie miesto :  ZŠ J. F. Sereď - ZŠ Lipová Spišská Nová Ves  14 : 6

            Konečné poradie :  1. miesto - DSA Lučenec

                                           2. miesto - ZŠ Novohradská Bratislava 

                                           3. miesto -  ZŠ Juraja Fándlyho Sereď

                                           4. miesto - ZŠ Lipová Spišská Nová Ves

                                           5. miesto - ZŠ J. Kráľa Liptovský Mikuláš

                                           6. miesto - ZŠ Nábrežná Nové Zámky

                                           7. miesto - ZŠ Gorazdova Bánovce

                                           8. miesto - ZŠ Ľubotice

             

            M.Chudík

          • Už budúci piatok začína jarmok nielen v uliciach mesta Sereď

            ​​V piatok 23. 6.2023 začína v meste Sereď tradičný hodový jarmok. Nebude to však jediný jarmok v meste. Naša škola pozýva všetkých rodičov, starých rodičov, priateľov školy a širokú verejnosť na náš školský „Vedecký jarmok“, ktorý sa uskutoční v piatok 23.6.2023 v čase od 9:00 do 12:30  vo vonkajšom areáli školy.

             

            ​​​​​​​

            V našich netradičných jarmočných stánkoch na vás budú čakať naši žiaci, ktorí vám tu ponúknu svoje vedomosti, zručnosti, ukážu svoje nadanie a ktorí majú pripravené rôzne zábavné aktivity i pre najmenších. Čaká na vás stánok ekológie, matematiky, techniky, ale i stánok v ktorom vás naši žiaci z Ukrajiny naučia zopár slov vo svojej rodnej reči. Novinkou tohto roka bude Fándlyho antikvariát, ktorý vám ponúkne knižky „z druhej ruky“. O občerstvenie sa postarajú naši žiaci vo vodnom bare, ktorý nájdete v priestoroch budúcej Fándlyho školskej komunitnej záhradky.

            Celý jarmok sa ponesie v téme „Odpad“ , ktorá je prioritnou témou Zelenej školy tento školský rok.

            Akciu finančne podporila Nadácia SPP. 

            Tešíme sa na vašu návštevu.  

          • Exkurzia našich žiakov v Trnavskom rádiu

            Jednou zo zaujímavých návštev počas tohto školského roka, pre našich piatakov, bola návšteva Trnavského rádia, ktorá sa uskutočnila v dňoch 24. a 30. mája 2023 a ktorá pomohla našim žiakom nahliadnuť do fungovania rádia.  

            Piataci sa na hodinách dejepisu najprv oboznamovali s témou médií, kde mali možnosť teoreticky spoznávať akú významnú úlohu v živote spoločnosti zohrávajú práve masovokomunikačné prostriedky. Praktickou časťou hodiny bola  práve exkurzia do jedného z médií – do Trnavského rádia.

            Na úvod nám moderátorky porozprávali o  histórii ako aj o  jednotlivých sekciách rádia. Naši žiaci mali možnosť vidieť ako funguje technika vysielania a zároveň mali možnosť zažiť živé vysielanie dopravných správ, kde sledovali prácu za mikrofónom.

            V závere exkurzie sa žiaci mohli porozprávať s redaktorkami spravodajstva a priamo si vyskúšať prácu s mikrofónom. Exkurzia žiakov obohatila  nielen o zaujímavé  informácie a niektorých dokonca inšpirovala k rozvíjaniu svojich redaktorských a moderátorských schopností. 

          • MAJSTRI      SLOVENSKA     vo      FLAG    FUTBALE

            13. jún 2023 bude pre nás dátum, na ktorý budeme  spomínať len v dobrom. Skoro ráno sme trošku  komplikovanejšie  vycestovali na MSR vo Flag futbale do X- Bionic Sphere v Šamoríne  ako víťazi trnavského kraja. Tieto majstrovstvá boli súčasťou Superfinále školských majstrovstiev Slovenska základných škôl, ktoré trvajú dva dni s parádnym programom a s účasťou mnohých športových osobností. Nám sa pošťastilo stretnúť našu mladú atlétku venujúcu sa behu na 400m a 400m cez prekážky Emu Zapletalovú aj  Ivetku Putalovú. Po slávnostnom nástupe a príhovore organizátorov sme odohrali finálový zápas s víťazmi Žilinského kraja, ktorý sme vyhrali 34: 24 a naši reprezentanti sa stali Majstrami Slovenska vo Flag futbale. Bol to pre nás úžasný zážitok, plný emócií a radosti. Deti boli neskutočné! Nechali na ihrisku svoje srdiečko, do každej akcie išli naplno a spolu vytvorili jeden perfektný tím, na ktorý sme veľmi pyšní. Okrem medailí a krásnej „ ušatej“ trofeje si  náš Maxim Kulich odniesol ocenenie MVP- Najužitočnejší hráč. Blahoželáme a ďakujeme deťom za vynikajúcu reprezentáciu školy, rodičom aj p. učiteľkám, ktoré sú s nimi teraz v ŠvP  za spoluprácu a samozrejme organizátorom, ktorí nás k tejto krásnej tímovej hre priviedli. Určite na tieto výnimočné chvíle  len tak skoro nezabudneme . Ďakujeme!

            Naši MAJSTRI SR: Hana Vrtíková, Tereza Kubánková, Nella Gašparíková, Maxim Kulich, Samuel  Grman,  Filip Ončo, Jakub Blaho, Igor Červeň, Radoslav Jelínek, Oliver Taufer, Lukáš Oplt, Kamil Oplt.

          • Mestská atletická olympiáda

            Súťažiť v duchu „fair play“, zaznelo v uvítacom príhovore pani riaditeľky na ihrisku ZŠ Komenského v Seredi, dňa 12. 6. 2023. Týmito slovami pani riaditeľka zahájila Mestskú atletickú olympiádu jednotlivcov. Za pekného, slnečného dňa si žiaci vyskúšali pretekať na novej tartanovej atletickej dráhe, ktorá bola odovzdaná škole túto jar. Mestskej olympiády sa zúčastnili školy ZŠ J. Fándlyho Sereď, ZŠ J. A. Komenského Sereď, Cirkevná ZŠ sv. Cyrila a Metoda Sereď, ZŠ s MŠ Šoporňa a ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka Šintava. Pretekalo sa v 6. disciplínach: beh na 60 m, na 300 m, na 800m D, 1000 m Ch, skok do diaľky, vrh guľou, hod kriketovou loptičkou  D, hod granátom Ch. Každá škola mohla na každú disciplínu postaviť 3 pretekárov. O pretekárov nebola núdza v každej disciplíne. Našim dievčatám sa na pretekoch darilo. Vybojovali si 4 zlaté, 1 striebornú a 4 bronzové medaily. V každej disciplíne okrem behu na 60 m, sa umiestnili tiež na popredných miestach. Chlapci si vybojovali 1 zlatú a 2 bronzové medaily.

            Družstvo dievčat: Fogelová Emílie, Škoríková Abigail, Šimášková Adela, Mičániová Lenka, Fogelová Nina, Stejskalová Nina, Holbíková Janka, Fogelová Lea, Ladovičová Karolína.

            Družstvo chlapcov: Žigo Patrik, Klištinec Jakub, Hajdu Kevin, Manek Leo, Gála Adrián, Écsi Adrián, Cicák Adam, Krajčovič Peter, Huňady Matúš, Farský Dušan.

            Medailové umiestnenie dievčat:
            beh na 300 m  - 1. miesto Fogelová Lea, beh na 800 m - 3. miesto   Stejskalová Nina
            skok do diaľky - 1. miesto Ladovičová Karolína, 3. miesto Šimášková Adela vrh guľou - 1. miesto Fogelová Emílie, 2. miesto Stejskalová Nina, 3. miesto  Mičániová Lenka,  hod kriketovou Loptičkou - 1. miesto Fogelová Emílie, 3. miesto  Fogelová Nina
            Aj ostatným dievčatám sa podarilo umiestniť na popredných aj keď nie medailových miestach.


            Medailové umiestnenie chlapcov:
            beh na 1000 m - 1. miesto Hajdu Kevin, beh na 60 m - 3. miesto Écsi Adrián, beh na 300 m - 3. miesto Gála Adrián

            Všetkým pretekárom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Poďakovanie patrí aj organizátorom olympiády za bezproblémový priebeh a prípravu súťaže.

            Mgr. Faktorová Ľ., Mgr. Chudík M.

          • V Seredi ožije Fándlyho záhradka

            ZŠ Juraja Fándlyho získala grant od Nadácie SPP v hodnote 2300€ na vybudovanie Fándlyho školskej komunitnej záhradky.

            Projekt, ktorý bol do grantovej výzvy „SPPoločne pre komunity“ podaný pod názvom „Fándlyho školská komunitná záhradka“ bude zameraný na podporu praktického vzdelávania v oblasti environmentálnej výchovy. Hlavnou časťou projektu bude revitalizácia záhrady, ktorá sa nachádza na pozemku školy a ktorá bola donedávna v súkromnom prenájme. Záhrada sa bude využívať nielen na hodinách ekológie, ale i na iných predmetoch ako vonkajšia učebňa. Počas prázdnin si budú môcť záhradku adoptovať obyvatelia okolitej školskej komunity, budú sa starať o ovocné kríky a stromčeky a pestovať zeleninu. Priestor záhrady bude slúžiť na organizáciu komunitných aktivít ako sú napr. swapy, besedy, workshopy, výstavy.

            Realizáciou tohto projektu by škola chcela zvýšiť povedomie o ochrane životného prostredia a ponúknuť členom okolitej školskej komunity priestor na kvalitné trávenie voľného času. Žiaci školy tu nadobudnú nové zručnosti v oblasti pestovania plodín, kompostovania, starostlivosti o zeleň a prostredníctvom sprievodných aktivít sa naučia vážiť si dary prírody, tak ako si ich vážil  Juraj Fándly.

            Získanie grantu od Nadácie SPP je však len prvým, ale veľmi dôležitým krokom. Záhradku budeme naďalej budovať a pretvárať do finálnej podoby. Veríme, že realizáciou tohto projektu pomôžeme šíriť osvetu o ochrane žitvotného prostredia ešte viac ako doteraz. Ďakujeme. 

             

            Mgr. Eva Kubicová

          • Najlepšia Ekologická Show na Slovensku

            Populárny spevák, moderátor a ochranca prírody Thomas Puskailer spolu s Ondejom Antálekom nám  so svojim zábavným a zároveň poučným programom ECOTOUR  spestrili dnešné piatkové dopoludnie.  ECOTOUR  je interaktívny program, ktorého súčasťou sú súťaže, eko - pesničky, eko - fakty, kvíz  či krátke videá so známymi osobnosťami  šoubiznisu.  Žiaci si zopakovali, čo už vedia  a dozvedeli sa  ďalšie nové zaujímavé poznatky zo sveta ekológie a odpadu. S veselou náladou sme si odniesli aj peknú myšlienku: „Každý má silu urobiť zmenu vo svojich návykoch. Keď napravíme seba, vieme zmeniť aj našu planétu.“

            Koordinátorky Zelenej školy

          • Mihálikova Sereď

            Ukážkou z tvorby spisovateľa Vojtecha Mihálika a príhovorom PaedDr. S. Kramárovej sa začal 18. ročník súťaže v prednese slovenskej poézie a prózy. Ešte krátke predstavenie poroty , rozdelenie súťažiacich do skupín a posledný pohľad do textu ... Tréma opadla, krásne verše a pútavé úryvky prózy úplne pohltili nielen porotu, ale aj prítomných rodičov, pedagógov a deti. Veru bolo ťažké rozhodnutie o víťazoch!

            Našu školu zastupovali dievčatá: N. Gemeriová, T. Uhričová, R.A.Póšová, S. Mališová, M. Fabová a K. Farská. Hoci z víťazstva sa tešili len tri z nich, všetky vzorne reprezentovali našu školu. Dievčatá, ďakujeme a víťazkám srdečne blahoželáme !

            2. miesto T. Uhričová ( próza, 1.kategória )

            2. miesto  M. Fabová ( próza, 3. kategória )

            2. miesto  K. Farská ( poézia, 3. kategória )

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje