• Školské kolo SUDOKU

             Dňa 21. apríla sa uskutočnilo školské kolo súťaže SUDOKU. Zúčastnilo sa ho 17 žiakov z prvého a druhého stupňa. Výsledky boli veľmi tesné.

            Kategória 3. - 4. ročník

            1. miesto získali Natália Mrvová z 3. A, ktorá vyriešila 4 celé SUDOKU a tiež jej spoužiak,  Samuel Vladovič, ktorý tiež vyriešil 4 celé SUDOKU

            2. miesto získala Tatiana Sojková z 3.C, ktorá vyriešila  3 celé SUDOKU

            Kategória 5., 6. a 7. ročník

            1. miesto ziskala Lara Nagy z 5.B, ktorá vyriešila 5 celých SUDOKU a ešte mala 30 správnych políčok zo šiesteho SUDOKU

            2. miesto získala Natália Kiššová zo 6.C, ktorá tiež vyriešila 5 celých SUDOKU ale z rozhodujúceho šiesteho SUDOKU správne vyriešila 5 políčok

            3. miesto získala Alexandra Sojková z 5.B a spolu s ňou aj Lukáš Vadovič tiež z 5.B, ktorí obaja zhodne vyriešili 3 celé SUDOKU

            Kategória 8. - 9. ročník

            1. miesto obsadila Veronika Jančichová z 8.A, ktorá vyriešila 4 celé SUDOKU

            2. miesto získal Jozef Matej Harčár

            3. miesto nebolo udelené 

             

            Všetkým SUDOKU nadšencom ďakujeme za účasť. Víťazom srdečne blahoželáme a držíme im palce na Majstrovstvách mesta a okolia v SUDOKU, ktoré sa uskutoční 25.5.2023 na Mestskom úrade v Seredi. 

            M.Ďurišová

             

             

          • 32. ročník Majstrovstiev mesta Sereď

            Po školskom kole v plávaní, sme spolu s mestom  zorganizovali dňa 27. 04. 2023 aj Majstrovstvá mesta Sereď, na ktoré boli pozvané všetky základné školy so Serede a okolia.  Sme radi, že sme po “Covidovej prestávke“ mohli opäť zorganizovať v poradí 32. ročník súťaže, ktorá ma v Seredi dlhú tradíciu.  Tento rok sa jej zúčastnilo vyše 100 plavcov so štyroch škôl. Najviac plavcov mala naša škola ZŠ Juraja Fándlyho Sereď spolu so ZŠ J.A.K. Sereď, ktorých doplnili žiaci so ZŠ Sv. Cyrila a Metóda Sereď a Gymnázium V. Mihálika Sereď.  Našu školu reprezentovali žiaci, ktorí sa v školskom kole umiestnili na popredných miestach. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, bojovnosť a snahu dosiahnuť čo najlepší čas. Pevne veríme, že sa v takom hojnom počte stretneme aj budúci rok. Ďalej by sme chceli poďakovať P. Kováčovej ktorá zabezpečila medialy, diplomy, pitný režim a p. Vydarenej, ktorá pre všetkých víťazov venovala peknú cenu, ktorá sa pri plávaní určite zíde 😊 Článok, umiestnenia a ďalšie fotografie s podujatia si môžete pozrieť nižšie na priloženom linku.

             

            https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2023-04-27-majstrovstva-mesta-sered-v-plavani

             

            Mgr. Mário Chudík, Mgr. Faktorová Ľubica, Mgr. Sedláčková Michaela

          • Tretie miesto mladších žiakov

            V stredu  26. 04. 2023 sa naši mladši žiaci zúčastnili okresného kola v malom futbale, ktoré sa konalo na ZŠ Zoltána Kodálya v Galante. Chlapci si svoju účasť vybojovali víťazstvom v obovodnom kole, kde vyhrali všetky zápasy.  Okrem našej školy, ZŠ Juraja Fándlyho, sa turnaja zúčastnili školy: ZŠ Sv. Cyrila a Metóda Sereď, ZŠ s MŠ Veľká Mača a ZŠ Mostová. V okresnom finále chlapci zopakovali dobrý výkon z obvodného kola, no výsledkovo sa nám až tak nedarilo. Kvôli chorobe a klubovým povinnostiam nám vypadli niektorí hráči, čo bolo cítiť. V niektorých zápasoch sme mali smolu v zakončení, čo nás stalo lepší výsledok. V silnej konkurencii sme obsadili napokon pekné tretie miesto.  Bolo vidieť sklamanie, no mladí futablisti sa nemajú začo hanbiť. Školu reprezentovali žiaci, ktorí môžu túto kategóriu hrať ešte ďalšie dva roky, takže bude čas na “odplatu “  :-) . Chlapcom ďakujeme za predvedenú hru a vzorné reprezentovanie školy.

            Výsledky zápasov:  ZŠ Juraja Fándlyho Sereď – ZŠ Sv. Cyrila a Metóda Sereď  1 : 3

                                            ZŠ Juraja Fándlyho Sereď – ZŠ s MŠ Veľká Mača   4 : 0

                                            ZŠ Juraja Fándlyho Sereď – ZŠ Mostová 1 : 3

             

            Školu reprezentovali:  Valach Samul, Vydarený Dárius, Buchač Nikolas, Dubnička Patrik, Bohunický Adrián, Božik Michal, Ďuriš Adam, Kovar Jakub, Práznovský Jakub, Forgáč Damian, Pompa Sebastián, Stejskal Matúš.

            Mgr. Mário Chudík

          • Máme ešte jednu planétu?

            To je otázka, ktorú si často kladieme aj v 2.A triede. Odpoveď je, veru nie... Preto sa dostáva do povedomia detí ochrana tej jedinej planéty na život, ktorú máme. Na blokovom vyučovaní ku Dňu Zeme robili žiaci rôzne aktivity, ktoré ich inšpirovali aj motivovali nebyť ľahostajným k tejto téme. Separovali odpad do správnych nádob, vyrobili pekné projekty, zasadili zeleninku, o ktorú sa budú zodpovedne  starať a  v uliciach mesta sa osobne zúčastnili "smeťobrania" . Odmenou nám bol super pocit radosti a  užitočnosti.

            Žiaci 2.A  a tr.uč. Z.Pekaríková

          • Deň plný zážitkov

            21. apríla boli  druháci a 4.A na exkurzii v Atlantiscentre v Leviciach. Videli a priamo si aj vyskúšali 70 exponátov a navštívili aj čarodejnícku školu Harryho Pottera, o ktorej sa dozvedeli nové a zaujímavé informácie. 

            Prežili sme deň plný zábavy, kúziel, pokusov a hlavolamov.

            Žiaci 2.ročníkov, 4.A  a p.učiteľky Zdenka, Mirka, Lucka, Jurinka , Renátka

          • Netradičné miesta, kde môžeme čítať knihy

            „Kvety a KNIHY sú pre veľa ľudí potrebné ako každodenný chlieb.“ – Honoré De Balzac

            Knihy majú nezastupiteľné miesto v živote mnohých ľudí. Avšak s nedostatkom času a kvôli nabitým dňom rôznymi aktivitami, dnešná mládež berie knihy do rúk čoraz menej.Vzhľadom k blížiacemu sa svetovému dňu knihy - 23. apríl - sme sa preto na hodinách anglického jazyka rozhodli zadať žiakom projekt na tému „Netradičné miesta, kde všade môžeme knižky čítať“.

            Mnohí naši žiaci opäť preukázali svoju výnimočnosť a nápaditosť, a to pri tvorbe fotiek s knihou na miestach, ktoré možno inšpirujú aj iných. Výber ich knižiek bol taktiež zaujímavý – od romantických románov cez detektívky, či knihy o počítačových hrách. Zadanie všetci žiaci splnili a tie naj projekty sú súčasťou aktuálnej školskej výstavy.

             

            vyučujúce anglického jazyka

          • Deň Zeme nie je len 22.04. !

            Aj mimo tohto dňa sa môžeme pokúsiť pomôcť našej planéte. Majme  na pamäti, že Zem je len jedna, vážme si ju a dobre sa o ňu starajme. V médiách je množstvo informácií, ktoré poukazujú na zhoršujúci sa stav našej planéty. Ak sa však všetci aspoň malými činmi posnažíme zlepšiť naše správanie k planéte, tak ju spoločnými silami budeme vedieť zachrániť.

            V pondelok 24.04.2023, žiaci 4.A a 4.B oslávili Deň Zeme na blokovom vyučovaní viacerými aktivitami. Vedomosti si overili v Ekokvíze a prebehla aj separácia odpadu, kde si obohatili slovnú zásobu v anglickom jazyku. Svoju tvorivosť využili pri výrobe „ekovýrobkov“, kde žiaci dokázali, že aj nepotrebný odpadový materiál môže vhodne poslúžiť na výrobu nových zaujímavých vecí.

            A nakoniec našej planéte Zem žiaci odkázali niekoľko dojemných prianí a sľubov. Bol to vydarený a poučný deň pre všetkých, ďakujeme !:)

            Mgr. N. Mericová, Mgr. R. Vranovičová

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje