• Prváci v divadle

            V piatok boli naši prváčikovia na predstavení Dlhý, Široký, Bystrozraký v  Starom  divadle Karola Spišáka v Nitre. Klasická rozprávka  o troch nerozlučných  priateľoch, ktorí vďaka svojim neobyčajným vlastnostiam pomôžu princovi na ceste za krásnou pannou sa prváčikom veľmi páčila. Niektorí boli v divadle prvýkrát a veríme, že si takýto krásny zážitok ešte zopakujeme. 

            Prvácke pani učteľky

             

             

          • Noc s Andersenom

                                                                 

            Štvrtkový večer bol pre našich prváčikov plný rozprávok a hier. Najprv ich privítal veselý  Ferdo mravec. A nie jeden, bolo ich hneď niekoľko. Spoznali Hansa Christiana Andersena vďaka vtipnému a pútavému rozprávaniu pani učiteľky Mišky. Potom odtancovali do svojich tried na hymnu Pán Andersen od Darinky. Rozdelili sa do družstiev, každé si vyrobilo svoju farebnú bodkovú šatku. Boli tam Ferdovia zelení, červení, žltí, modrí, oranžoví dokonca aj fialoví. Jednotlivé mravčie družstvá plnili rôzne úlohy. Stavali mravenisko, nosili materiál, prechádzali kľukatou cestičkou, podávali si omrvinky. Mravčekovia museli spolupracovať  a navzájom si pomáhať. Po takej namáhavej  práci veľmi  vyhladli, pizza na večeru bola super voľba.  Veľmi im chutilo. Nakoniec si pozreli rozprávku O Ferdovi mravcovi vo večernom kine. O deviatej sa mravčekom  začali zatvárať očká, nastal čas ísť do postieľky. Pekné sníčky.

            Prvácke pani učiteľky 

             

          • Weltwassertag 2023 – Svetový deň vody

            22. marec patrí už od roku 1922 vode. Práve v tomto roku konferencia OSN o životnom prostredí a rozvoji odporučila oslavovať deň vody na medzinárodnej úrovni. Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov reagovalo vymenovaním 22. marca 1993 za prvý Svetový deň vody, od tej doby sa koná každoročne. Tento rok pod heslom „Spoločne rýchlejšie k cieľu“.

            A tak žiaci 9.B spojili svoje sily a vytvorili plagát upozorňujúci  na  dôležitosť vody v našich životoch a na náš nešetrný postoj k nej. Pridali aj jednoduché rady a tipy na šetrenie s týmto cenným pokladom.

            Uskutočnenie všetkých potrebných zmien si však často vyžaduje od nás obrovské množstvo úsilia. A preto s  kampaňou „Buďte zmenou, ktorú chcete vidieť vo svete“ sa jednotlivci snažia ukázať,  že každý môže urobiť niečo už len tým, že urobí malé zmeny vo svojom spôsobe zaobchádzania s vodou.

             

            Žiaci 9.B a E. Švandová

             

          • Čaro slova

            V dňoch 28. – 30. 3. sa naše šikovné a nadané recitátorky zúčastnili okresného kola recitačnej súťaže „Čaro slova“ . Dievčatá nás úspešne reprezentovali v troch kategóriách a domov priniesli dve krásne ocenenia. V I. kategórii získala Tamarka Uhričová 3. miesto v prednese prózy a v III. kategórii sa Kristína Farská umiestnila na 2. mieste v prednese poézie.

            Tamarke, Nikolke, Rii, Samanthe a Kristínke srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu.

            Mgr. E. Švandová

          • Deň vody v ŠKD

             

            " Keby vody nebolo,

            nič by nám tu nežilo.

            Bez vody sa nedá žiť,

            čistá voda musí byť.

            Preto vodu v úcte máme ,

            my sa o ňu postaráme. "

            Deti z ŠKD - 4.oddelenie, 5.oddelenie, 6.oddelenie, 9.oddelenie tvorili z odpadového materiálu

            vych. M.Kalinayová

          • Exkurzia do čistiarne odpadových vôd v Dolnej Strede

            To, že máme doma k dispozícii pitnú vodu, je pre mnohých samozrejmosťou. Osprchujeme sa a voda odtečie odtokom preč. Ideme na WC, umyjeme riad a voda spolu s prostriedkom na umývanie riadu mizne v dreze. Kam sa však všetka tá použitá voda dostáva a čo sa s ňou potom deje?

            V piatok 24.3.2023 sa žiaci  7. ročníka touto témou zoberali v rámci Týždňa pre vodu počas exkurzie v Dolnej Strede. Nachádza sa tu čistiareň odpadových vôd, ktorá slúži aj obyvateľom Serede. Pri vstupe sme sa stretli s pánom Žiakom, ktorý nám predstavil celý areál. Exkurzia to vôbec nebola voňavá, ale zaujímavá. Kým sa voda z našich domácností vyčistí, prejde systémom mechanického prečistenia. Keď je voda prečistená od väčších nečistôt, dostáva sa do lapača piesku. Poslednou etapou mechanického prečistenia je usadzovacia nádrž, ktorá nám pripomínala bazén. Potom nasleduje biologický stupeň čistenia pomocou baktérií, kal z ktorého vyhnívaním vniká bioplyn. Po odstránení kalu je voda považovaná za vyčistenú a nazývame ju úžitková. Môže byť ešte využitá v priemysle alebo v autoumývarňach.

            Naozaj nás všetko zaujalo a zároveň sme si uvedomili, že bez tejto technológie by sme nemohli ani chodiť na toaletu. A teraz pozor – vlhčené obrúsky nepatria do WC, neuľahčuje to prácu čističke.

            žiaci 7.B a 7.C, Mgr. Puchenreiterová

          • Krajské kolo vo florbale mladších žiačok

            Týždeň prešiel ako voda a naše družstvo mladších žiačok, 31. 3. 2023 v piatok, vycestovalo na krajské kolo vo florbale. Tušili sme, že úroveň a kvalita družstiev už bude náročnejšia, no aj napriek tomu sme išli na turnaj odhodlané podať čo najlepšie výkony. Turnaj sa odohral vo veľmi peknej mestskej športovej hale v Dunajskej Strede. Krajského kola sa zúčastnilo 5 škôl: ZŠ F. E. Scherera Piešťany, ZŠ Strážnická Skalica, ZŠ Á. Vámbéryho Dunajská Streda, ZŠ J. Fándlyho Sereď, ZŠ s MŠ Cerová. Hralo sa systémom každý s každým 2 x 10 minút. Hneď zo začiatku sa nám po skvelom výkone podarilo vyhrať úvodný zápas so ZŠ s MŠ Cerová. Ďalšie zápasy boli už náročnejšie no dievčatá sa nevzdali a bojovali v každom zápase do poslednej minúty. Za ich snahu, bojovnosť a vzornú reprezentáciu im ďakujeme! 😊

            Výsledky zápasov:

            1. ZŠ s MŠ Cerová - ZŠ J. Fándlyho Sereď 2:3
            2. ZŠ Á. Vámbéryho Dunajská Streda - ZŠ J. Fándlyho Sereď 3:0
            3. ZŠ J. Fándlyho Sereď - ZŠ Strážnická Skalica 2:5
            4. ZŠ J. Fándlyho Sereď - ZŠ F. E. Scherera Piešťany 1:4

            Školu reprezentovali: Karolína Ladovičová, Rebeka Kotúčková, Lea Kotlárová, Ema Harčárová, Lea Cáková, Karin Vargová, Mia Mészárosová, Nelly Šandorová, Sofia Vančová, Simona Uherská, Nina Devátová, Alena Šupolová.

            Mgr. Michaela Sedláčková

          • Nezabudli sme na vtáčiky v zime

            Pomaly k nám prichádza jar, príroda sa prebúdza, vtáčiky veselo štebocú. A práve na ne sme si spomenuli v zimných mesiacoch v školskom klube, aby mali v zime čo papať. Deti im vyrobili chutné kŕmidielka zo zrna a vtáčie búdky z odpadových materiálov, kartóna a tetrapakov. V areáli školy sme ich zavesili na stromy, prečítali si zaujímavosti z ich života a potreby kŕmenia. Touto aktivitou sa pričinili o zvýšenú starostlivosť vtákov v našom okolí a veľmi ich to bavilo.

            Pani vychovávateľky Jurinka, Kristínka a Nikolka

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje