• SLADKÝ, LEPKAVÝ, NENAHRADITEĽNÝ...

            Najlepšie poctivý a priamo od včelára. Taký je med. Všeliek, ale aj jed.

            Naučiť deti základom zdravej výživy, viesť ich k úcte k potravinám a ich výrobe zaujímavým, pútavým a interaktívnym spôsobom, je hlavnou myšlienkou projektu s názvom „Hovorme o jedle“. Dňa 16. 10. 2023 bolo v 6.D triede najčastejšie skloňované slovo med. Tematické vyučovanie zahŕňalo široké spektrum výchovno-vzdelávacích činností a zážitkových aktivít, ktoré doplnili vyučovací proces aj o zábavnú a kreatívnu zložku. Na desiatu sme si upiekli celozrnné tyčinky s medom. Pripravili sme aj zdravý olovrant v podobe mrkvovo jablkového šalátu s medom a liečivý medový nápoj so zázvorom a citrónom. Pohodovú atmosféru pri tvorení nám spríjemnil bylinkový čajík z byliniek z našej záhrady, v ktorom samozrejme nechýbal medík.

            Šikovná 6.D trieda a pani učiteľky

          • ZBIERAJ OLEJ, VYHRAJ SLÚCHADLÁ A POMÔŽ NAŠEJ ŠKOLE

            V minulom školskom roku sa nám vďaka Vám, milým našim olejozberačom, podarilo vyzbierať také krásne množstvo oleja (viac ako 1 tona), že sme mohli pre našu školu zakúpiť interaktívne robotické lienky na výuku robotiky. Keďže tento školský rok už máme naplno rozbehnutý, a plánov ako ďalej našu školu zveľaďovať a modernizovať máme neúrekom, hlásime sa Vám opäť so súťažou v zbere oleja tentokrát o veľmi atraktívne ceny pre úspešných zberačov.

            Tak poďte do toho, zbierajte použitý kuchynský olej a vyhrajte 2 x kvalitné bluetooth slúchadlá s naj zvukom od skvelej značky alebo školského žolíka na možnosť opravy známky či odpustenia domácej úlohy.

            Do súťaže sa môže zapojiť každý žiak, ktorý prinesie hoci i len jeden liter starého oleja. Olej v dobre uzavretej nádobe treba priniesť v dňoch 6. – 10. novembra v čase od 7:40 – 7:55 na vrátnicu našej školy. Tam olej zaevidujeme a žiak si podľa množstva odovzdaných litrov vypíše súťažné žetóny – 1liter=1 žetón.

            Žrebovanie spomedzi žetónov rozhodne o jednom majiteľovi bezdrôtových slúchadiel a 3 nových vlastníkoch školských žolíkov.

            Slúchadlá získa okrem vyžrebovaného šťastlivca taktiež úplne NAJ zberač našej školy s najväčším množstvom prineseného oleja. 2. a 3. miesto bude odmenené školským žolíkom.

            Tešíme sa na Vás a majte prosím pri zbere na pamäti, že aj vďaka tomu, že olej nevylievate do výlevky drezu, chránite životné prostredie, svoje kanalizácie a v neposlednom rade pomáhate našej škole zasa o kúsok podrásť. Vopred Vám ďakujeme!

             

            Mgr. Soňa Červeňová

          • Svetový deň výživy - Čo je zdravé a čo nie...

            Na našej škole sa tradične venujeme  v rámci Zdravej školy téme zdravého stravovania.

            Už od útleho detstva je dôležité vedieť čo nám  prospieva a čo nám škodí. Deň 16. október ako Svetový deň potravy alebo Svetový deň výživy sa zapísal do dejín v roku 1979 a je uznávaný vo viac ako 150 krajinách po celom svete, vrátane Slovenska. Preto sa aj žiaci 3.A v tematickom vyučovaní na túto tému veľa dozvedeli. Po prezentácii sa  rozdelili do farebných tímov a usilovne pracovali na spoločných projektoch. Výsledkom  boli pekne odprezentované práce, vyhodnotenie spolupráce  s kamarátmi v tímoch, príprava  zdravého bufetu a maškrtenie. 

            Takto môže byť učenie zábavné aj poučné. 

            „Jesť je nevyhnutnosť, ale jesť rozumne je umenie.“

            (François de la Rochefoucauld)

            žiaci 3.A  a tr. uč. Z.Pekaríková

          • GALA DEŇ V DIVADLE

            17. október sa u nás v škole niesol v štýle elegancie a kultúry. Po roku naši žiaci mali opäť možnosť v rámci "SUIT UP Day" odložiť rifle či tepláky a nahodiť sa do noblesnejšieho oblečenia. Takto nastajlované mladé dámy a gentlemani z 2. stupňa sa v tento deň zúčastnili anglického divadelného predstavenia v Dome kultúry v Seredi v podaní hercov z martinského divadla.

            Žiaci 5. a 6. ročníka sledovali predstavenie Dick Whittington and his Cat, spracované na motívy tradičnej britskej rozprávky, ktorá sa opiera o reálny príbeh Richarda Whittingtona, starostu Londýna.  Príbeh bol pretkaný chytľavými piesňami, jazyková úroveň bola primeraná veku žiakov. Verím preto, že žiaci okrem obohatenej slovnej zásoby nezabudnú i na podstatu celého príbehu a to ako nestrácať nádej, odhodlanie nevzdávať sa či na hodnotu medziľudských vzťahov.

            Pre starších žiakov 7. – 9. ročníka bolo pripravené náročnejšie predstavenie po jazykovej i obsahovej stránke s názvom United Neighbours of London. Príbeh poukázal na potrebu bližších sociálnych kontaktov s ľuďmi žijúcimi v našom okolí v súčasnej digitálnej dobe. Emócie z kultúrneho zážitku sa u niektorých preniesli i do nasledujúcich vyučovacích hodín.

            Návštevou anglického predstavenia sme našim žiakom chceli ponúknuť inú metódu štúdia cudzieho jazyka prostredníctvom vnímania zmyslami, zlepšenie ich posluchových zručností a zároveň im dopriať priamy kontakt s kultúrou v dnešnom svete plnom digitálnych obrazoviek. Veríme, že naše ciele sa u mnohých žiakov stretli s pochopením 😊.

          • POSTUPUJEME DO OKRESNÉHO KOLA

             

            Dňa 11. 10. 2023 sa v priestoroch multimediálnej učebne na našej škole uskutočnilo teoretické školské kolo Technickej olympiády. Z 22 súťažiacich bolo 13 úspešných riešiteľov v dvoch kategóriách.

            Na 1. mieste v kategórii A skončil Samuel Mišovič z 8.C triedy s počtom bodov 27 z 30 a na 2. mieste Jakub Práznovský s počtom bodov tiež 27 z 30, kde rozhodoval čas odoslania. Na 1. mieste v kategórii B sa umiestnil Tomáš Masaryk zo 7.C triedy s počtom bodov 21 z 33.

            Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a prvým trom postupujúcim prajeme veľa úspechov v okresnom kole, ktoré sa bude konať na konci novembra.

            Mgr. Bronislava Uhnáková

          • Školská atletická olympiáda o „Putovný pohár riaditeľky školy“

            Kde sa stretnú nadšení mladí športovci s cieľom prekonať vlastné limity a dosiahnuť vrchol svojich schopností? Odpoveď znie - na školskej atletickej olympiáde, ktorá sa uskutočnila na našej škole dňa 12.10. 2023. Každoročne, táto športová udalosť spája žiakov všetkých ročníkov druhého stupňa v závode o najrýchlejšie nohy, najdlhšie skoky, hody či vrhy a najvytrvalejšiu vôľu. S radosťou štartujúcich detí a ich odhodlaním posúvať svoje fyzické hranice je táto udalosť oveľa viac ako len súťaž - je to skutočná oslava športu, ducha a spoločenstva.

            Ako každý rok boli žiaci druhého stupňa rozdelení na dve kategórie – mladšie a staršie žiactvo. V kategórii mladšieho žiactva štartovali žiaci 5. – 7. ročníka, v staršom žiactve žiaci 8. – 9. ročníka. Mladší žiaci štartovali v disciplínach beh na 60 m, beh na 300 a 600 m, skok do diaľky a hod kriketkou. Starší žiaci si zasúťažili v behu na 60 m, behu na 300, 800 (dievčatá) a 1000 (chlapci) m, skoku do diaľky, hode kriketkou a vrhu guľou.

            Všetky triedy druhého stupňa sa spojili do zmiešaných družstiev. Bodovanie sa riadilo podľa umiestnenia šiestich najlepších športovcov v každej disciplíne, pričom boli udelené body od 7 po 1, ktoré sa spočítali pre triedu. Víťaznými družstvami v oboch kategóriách - medzi mladšími aj staršími žiakmi - sa stali triedy, ktoré dosiahli najvyšší súhrnný počet bodov a získali tak cenný putovný pohár od riaditeľky školy a diplom.

            Boli sme svedkami krásnych výkonov, kde niektorí prekonali svoje predchádzajúce rekordy, iní zase ukázali svoj talent a vytrvalosť pri súťažení. V behu na 60 m st. žiakov dominovali Nina Stejskalová - 8,64 s a Tomáš Chrupka – 7,93 s. V kategórii ml. žiakov zvíťazili Nina Devátová – 9,49 s a Patrik Dubnička – 9,12 s. Beh na 300 m odbehla najrýchlejšie dvojica Lea Fogelová – 49,40 s a Tomáš Chrupka – 44,05 s. Nelka Poláková odbehla beh na 600 m za 1:58,52 min, čím sa stala najrýchlejšou spomedzi mladších žiačok. Najrýchlejší z chlapcov bol Patrik Dubnička s časom 1:57,73 min. Beh na 800 m vyhrala suverénne Nina Stejskalová – 2:51,10 min. V behu na 1000 m dobehol do cieľa prvý Kevin Hajdu s časom 3:08,45 min. Ďalšou disciplínou bol hod kriketkou, kde sme videli krásne hody v podaní Patrika Žiga – 53,7 m a Bianky Nagyovej -  48,5 m. Guľou najďalej vrhla Nina Stejskalová – 7,2 m a Martin Majerník – 9,8 m. Poslednou disciplínou, v ktorej sa súťažilo bol skok do diaľky. Tu sme videli najlepšie výkony od Rebeky Kotúčkovej – 450 cm a Simona Bosého – 495 cm. Všetkým srdečne gratulujeme k sympatickým výkonom.

             

             

            Celkové umiestnenie tried:

            Kategória mladší žiaci:

            1. Miesto – 7.A (79 b)
            2. Miesto – 7.B (37 b)
            3. Miesto – 6.C (26 b)

            Kategória starší žiaci:

            1. Miesto – 9.B (88 b)
            2. Miesto – 9.A (65 b)
            3. Miesto – 8.B (45 b)

             

            Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným žiakom, učiteľom TŠV za organizáciu, pánovi učiteľovi Ujlackému za ozvučenie a všetkým žiakom a učiteľom, ktorí prišli na podujatie, aby podporili svoju triedu.

             

            Uč. TŠV: Chudík, Faktorová, Minarovičová.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje