• Krajská školská strelecká liga

            V piatok 10. 11 . 2023 sa konalo 2. kolo Krajskej školskej  streleckej ligy,  ktoré tentoraz oragizoval športový strelecký klub ŠSK Beta 77 Holič. Zároveň to boli aj Majstrovstvá okresu Skalica. Do tohto kola sme opäť postavili družstvo starších žiakov, v rovnakom zložení ako naposledy a to Minarovič, Pauer, Novosad a Židek. V kategórii starších žiakov súťažilo 30 strelcov. Našim chlapcom sa darilo.  Každý jeden sa oproti prvému kolu zlepšil, čo nás veľmi potešilo. Najlepšie skončil Roman Pauer, ktorý zo ziskom 256 b obsadil 8. miesto. Družstvo našich chlapcov obsadilo nepopulárne štvrté miesto. Štvrté miesto zamrzí, ale nás viac teší to, že chlapci každým kolom napredujú a posúvajú svoju hranicu vyššie. Ďalšie 3. kolo nás čaká už tento týždeň vo štvrtok v Hlohovci.

            Mgr. Mário Chudík

          • Navštívili sme Národnú banku Slovenska

            Dňa 8.11.2023 sa žiaci 8.ročníka zúčastnili exkurzie do NBS. Absolvovali hodinovú prednášku, kde si zopakovali vedomosti z finančnej matematiky a dozvedeli sa aj niečo nové ohľadom histórie vzniku eura. Mali možnosť napríklad vidieť výrobný proces bankoviek z bavlny, taktiež ako rozlíšiť falzifikáty a porovnať euromince zo všetkých členských štátov patriacich do eurozóny.

            Následne sme mali možnosť vyviesť sa výťahom až na posledné poschodie, kde sa nám naskytol krásny výhľad na Bratislavu. Taktiež sme si obzreli zaujímavú výstavu znamení zverokruhu a pofotili sa pri znaku eura, ktorý bol vytvorený zo zvyšných slovenských korún a symbolizoval prechod od koruny k euru. 

            Mgr. Milan Oravec, Mgr. Andrea Kabrhelová

          • Postup chlapcov a dievčat na MK v 3x3 basketbale

            V stredu 8. 11. 2023, naša škola ZŠ Juraja Fándlyho v spolupráci s mestom Sereď, organizovala Okresné kolo v 3x3 basketbale žiakov a žiačok základných škôl. Turnaj sa konal v Športovej hale Alberta Kudelu v Seredi. Po minuloročnom úspechu, sme tajne verili postup do krajského kola aj tento rok. Dievčatám aj chlapcom sa  postup podaril. Majstrovstvá kraja plánujeme  organizovať  budúci rok na jar u nás v Seredi. V kategórii ziačok, to tento rok mali dievčatá  o niečo jednoduchšie. Prihlásené boli tri školy. ZŠ J. A. Komenského Sereď napokon duržstvo nepostavila. Dievčatá tak odohrali iba jeden zápas, ktorý so žiačkami ZŠ s MŠ Kráľa Svätopluka Šintava vyhrali 17:1 a zaslúžene postúpili na kraj. Do bojov medzi chlapcami zasiahlo sedem škôl z Galantského okresu. Hralo sa systémom  každý s každým. Chlapčenský turnaj priniesol drámu nielen do posledného kola, ale až do posledného zápasu. V ňom sa nerozhodovalo len o víťazovi, ale aj o ďalších umiestneniach. Nakoniec to naši chlapci zvládli a napodobnili tak postup dievčat na majstrovstvá kraja. Dievčatám a chlapcom ďakujeme za predvednú hru a vzorné reprezentovanie školy. Poďakovanie patrí mestu Sereď za poskytnutie športovej haly a zákúpenie víťazných pohárov. Na záver by sme chceli poďakovať trenérom BK Lokomotíva Sereď,  Sedláčkovej Michaele a Matejovi Grillovi, ktorí rozhodovali zápasy.

            Výsledky chlapcov:

            ZŠ Juraja Fándlyho – ZŠ J. A. Komenského Sereď   11 : 11

            ZŠ Juraja Fándlyho - CZŠ sv. Cyrila a Metóda Sereď   16 : 4

            ZŠ Juraja Fándlyho - ZŠ G. Dusíka Galanta   15 : 3

            ZŠ Juraja Fándlyho - ZŠ s MŠ Istvána Horné Saliby  11 : 4

            ZŠ Juraja Fándlyho - ZŠ s MŠ Sládkovičovo  16 : 6

            ZŠ Juraja Fándlyho - ZŠ s MŠ Hlavná Horné Saliby  21: 0

             

            Družstvo dievčat reprezentovali : Fogelová Nina, Stejskalová Nina, Kotlárová Lea, Šupinová Dominika.

            Družstvo chlapcov reprezentovali : Écsi Adrián, Urbánek Jakub, Danihlík Adam, Varga David.

            Písali o nás aj na seredonline.sk v sekcii šport,  kde nájdete článok aj viac fotodokumentácie.

             

            Mgr. Mário Chudík, Mgr. Faktorová Ľubica

             

          • Martinský lampiónový sprievod

            Vo štvrtok 09.11.2023 ulice nášho mesta opäť rozsvietili detičky s lampiónmi. Sprievod usporiadal Školský klub detí Základnej školy Juraja Fándlyho v Seredi. Detičky spolu s rodičmi a rodinnými príslušníkmi sa už nevedeli dočkať tohto večerného zážitku.

            Hneď na úvod sme sa všetci vo veľkom počte stretli pred hlavnou budovou školy, zoradili sme sa do sprievodu a vydali sme sa ulicami nášho mesta. Na frekventovaných úsekoch pomohli sprievodu bezpečne prejsť cez priechod pre chodcov príslušníci Mestskej polície, za čo im veľmi pekne ďakujeme.

            Po návrate do areálu školy nás čakala ohnivá show od StyleS academy. Perfektné vystúpenie plné svetiel a ohňa. Zahriali sme sa horúcim čajíkom a pochutnali si na výbornom guláši od našich šikovných kuchárok. Nezabudli sme ani na sladkú odmenu a svietiaci náramok.

            Účasť niekoľkých stoviek ľudí v sprievode svedčí o tom, že naša školská komunita má takéto akcie rada. Školský klub detí plánuje v podobných aktivitách pokračovať.

            Vychovávateľky ŠKD

          • Október- mesiac úcty k starším na našej škole

            Vystúpenie detičiek z folklórneho krúžku pre starých rodičov a rodinu.

            Jesenné októbrové popoludnie premenili žiaci našej školy na vystúpenie pre starých a prastarých rodičov a rodinu. Pod vedením vedúcej folklórneho krúžku Mgr. Žanety Baudyšovej sa predstavili najmä žiaci prvého, tretieho a štvrtého ročníka. Vystúpenie sa nieslo v duchu slovenských tradícií, piesni, tanca a detských hier. Jednotlivé časti boli popretkávané básničkami a milými veršami pre našich starkých.

            ,,Teplá dlaň a sivé vlasy, dobré srdce lásku hlási“, tieto slová výstižne charakterizujú našich prarodičov. Detičky im vystupovali s láskou v srdci. S takou veľkou a obetavou láskou ako od nich dostávajú oni, ich vnúčatká.

            V úvode nám dievčence z 10. oddelenia ŠKD pod vedením pani učiteľky Oľgy Haršányovej predstavili scénku ,,Na Ondreja“. Pokračovali detičky z folklórneho krúžku básničkami, spoločne si zaspievali aj krásne slovenské piesne napr. ,,Po nábreží koník beží“. Vystúpenie pokračovalo programom pod názvom:,, Poď sa so mnou hrať!, Na siláka". Pásmo hier vystriedalo pásmo s názvom:,, Zatancujme si spolu“.

            Tóny slovenských piesni sa niesli celou školou. Hudbu a búrlivý potlesk obecenstva bolo počuť až von. A padla aj nejedna slzička na oboch stranách.

            Detičky zakončili predstavenie slovami:,, Preto v dnešný veľký deň, povedať chcem ďakujem“. A mali pripravené pre starkých aj vlastnoručne napečené mafinky.  Sladké dobroty im s láskou, s pusou na líčko a veľkým objatím darovali.

             

            Mgr. Žaneta Baudyšová

          • Strašidelné čítanie

            Za oknami to vyzerá na správnu jeseň – vietor rozfukuje farebné lístie, na okná bubnuje dážď, zubaté slniečko sa prediera cez husté mraky... . A čo urobí v takýchto chvíľach správny knihomoľ? Vezme do rúk knihu, zabalí sa do teplej deky, uvarí voňavý čajík a zabudne na celý svet. Lenže pozor, k sychravému počasiu sa nehodí hocijaká kniha! Nebudeme predsa čítať o letných radovánkach, keď nám konáre vo vetre strašidelne klopkajú na oblok. K pochmúrnemu počasiu patrí správne strašidelná kniha, z ktorej sa nám budú ježiť vlasy a budeme sa táááák krásne báť😊.

            Tak sme v KMDK (Klub milovníkov dobrých kníh) dali hlavy dokopy a vybrali pre vás zopár „zimomriavkových“.

            Viktoria Schwab vás vo svojej knihe GALLANT pozve do tajomného Gallantu, v ktorom budete spolu so sirotou Olíviou pátrať po rodinných tajomstvách a odhaľovať prízraky, ktoré mátajú jej rodinu.

            Poznáte „ježka v kleci“, obľúbený hlavolam mnohých generácií? Jaroslav Foglar vám vo svojej slávnej knihe ZÁHADA HLAVOLAMU predstaví päticu kamarátov, ktorý v tajomných Stínadlech spoznávajú príbeh zámočníckeho učňa a kovového hlavolamu.

            Našim malým čitateľom odporúčame sériu ZOŠIDLO od Guy Bassa a FANTÓMOVÚ ADU od Chrisa Riddella.

            Tá prvá rozpráva príbeh zabudnutého prvého výtvoru bláznivého vedca Erazma. Malý Zošidlo veľmi túži po priateľoch a domove a vy sa s ním môžete vybrať na túto neľahkú cestu, na ktorej musí poraziť veľa profesorových príšer.

            Ada DeFantómová, jediná dcéra lorda DeFantoma, má síce vo svojom strašidelnom sídle duchov, no chýbajú jej priatelia, s ktorými by podnikala po svojom obrovskom dome dobrodružné výpravy. Tak sa k nej pridajte a preskúmajte tajomné sídlo spolu.

            Pre tých knihomoľov, ktorým neprekáža čítanie v češtine máme tajomné knihy Chrisa Priestleyho  PŘÍŠERNÉ PŘÍBĚHY Z TUNELU, PŘÍŠERNÉ PŘÍBĚHY STRÝCE MONTAGUEA, PŘÍŠERNÉ PŘÍBĚHY VÁNOČNÍ a PŘÍŠERNÉ PŘÍBĚHY Z ČERNÉ LODI. Poďte sa s nami báť s hrôzostrašnými historkami z netradičných a tajuplných miest.

            A pre tých starších je tu súbor poviedok a noviel od majstra gotického hororu H. P. Lovecrafta.

            Nuž, milí knihožrúti, dúfam, že sa pri našich tipoch budete príjemne báť a budeme radi, ak nám o svojich obľúbených tajomných príbehoch napíšete.

            KMDK

          • Jesenné literárne potulky

            Posledné októbrové dni sa pre piatakov a ôsmakov niesli v znamení literárno-historických exkurzií. Žiaci 5.C a 5.D navštívili hrad Beckov, kde na nich čakali rôzne úlohy hodné šľachticov a šľachtičien – strieľali z luku, vyskúšali si súboje, prevelili čuchové bunky a napokon sa zahrali na tajných poslov.

            Po úspešnom „dobytí“ Beckova zamierili na Trenčiansky hrad. Tu ich čakalo veľké nádvorie s mnohými zaujímavosťami. Prezreli si hladomorňu a niektorí si vyskúšali kladu pre odsúdencov😊. Prešli sa po nádvoriach a opevneniach, nazreli do slávnej Studne lásky a vyšli na Matúšovu vežu, odkiaľ sa im naskytol nádherný pohľad na mesto i okolie.

            Naši ôsmaci (8.A a 8.C) sa vybrali po stopách Ľudovíta Štúra a jeho priateľov. Navštívili Múzeum Ľudovíta Štúra v Modre, kde sa dozvedeli mnoho zaujímavostí z jeho života (a zároveň ukázali svoje vynikajúce vedomosti) a prezreli si izbu, v ktorej žil a pracoval.

            Ich ďalšie kroky viedli na Devín, kam sa 24. apríla 1834 vybral Štúr so svojimi priateľmi. Tu každý z nich prijal slovanské krstné meno, ktoré mnohí používali až do konca života. To si mimochodom na stránke Jazykovedného ústavu môžete vyskúšať aj vy 😊 (https://www.juls.savba.sk/sturovci/ ).

            Hoci ich (ôsmakov, nie štúrovcov😊) na Devíne potrápil nepríjemný vietor, neodradilo ich to od výstupu na najvyššie miesto hradu a odmenou im bol pohľad na našu metropolu i na sútok Dunaja a Moravy.

            Naši literárni bádatelia si z oboch exkurzií priniesli pekné zážitky i nové a zaujímavé informácie.

            E. Švandová

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje