• Celoslovenské finále - Detský štafetový kros

                          Celoslovenské finále - Detský štafetový kros

            V sobotu 25.11. sme skoro ráno vycestovali na celoslovenské finále DŠK do Malaciek kde postúpilo aj naše 4- členné družstvo ako víťaz krajského  kola.

            Toto podujatie organizuje Slovenský atletický zväz a sme veľmi radi, že sa môžeme ako jeho členovia zúčastňovať ich podujatí, ktoré sú na skvelej úrovni a hlavne aj  pre deti na 1. stupni.  Tento krát sa do finále prebojovali 2 družstvá z každého kraja a my sme reprezentovali Trnavský kraj. Krosový beh prebiehal v Zámockom parku a každý člen zmiešanej štafety ( chlapec- dievča- chlapec- dievča) bežal 500m okruh aj s prekážkami. Našu školu reprezentovali: Samuel Grman, Tereza Kubánková, Igor Červeň, Nela Polláková a podali výborné výkony. Každý z nich dal zo seba maximum za čo im patrí veľká pochvala a poďakovanie za krásny zážitok pre všetkých, čo sme tam boli s nimi. Skončili sme pre nás na  „ boľavom“ , ale v celkovom umiestnení výbornom 4. mieste. Za nami sa umiestnili športové kluby ako napr. ŠK UMB Banská Bystrica, AC Stavbár Nitra, ŠK Juventa Žilina, AK Zlaté Moravce, Prešov, Piešťany...takže sme veľmi pyšní na vás deti, pretože patríte medzi Top 5 na Slovensku, čo je úžasný výsledok. Samozrejme bez rodičov by to nebolo možné, preto vám patrí jedno veľké ĎAKUJEM za spoluprácu, zabezpečenie dopravy  a podporu počas súťaženia.       

                                                     Gombáriková

          • Jazykový WocaBee šampionát

            Naša škola sa počas októbra a novembra zapojila do piateho ročníka súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebiehala pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťažilo sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učili novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotila usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičovali, tým viac bodov (za správne odpovede) získali a viac sa aj naučili. Každá trieda súťažila ako tím, takže v jazykoch sa zlepšovali skutočne všetci žiaci.

            Triedy druhého stupňa súťažili v okresnom kole šampionátu, žiaci 6.D6.A sa umiestnili v TOP 10.

            Tou najdôležitejšou výhrou však bolo zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.

          • Po kroku k pokroku

            Rande s vedou

            November sa každý rok nesie v znamení vedy a techniky. Na Slovensku sa pripomína Týždňom vedy a techniky, tento rok už 20. ročník  6. – 12. novembra. Tohtoročné motto znelo Po kroku k pokroku. Žiakom piateho ročníka sme ponúkli v rámci predmetov fyzika, chémia, biológia, technika a výtvarná výchova zážitky, ktoré ich naozaj ohromili. Pani učiteľky pripravili vedeckú prechádzku školou ako naozajstné rande. Zaľúbiť sa teda naši žiaci mohli do vedy a techniky pokusmi, ktoré boli pre nich vzrušujúce, zábavné, horúce, nepochopiteľné, zaujímavé a „cool“.

            Vedecká prechádzka začala svoje rande vo vestibule školy, kde sme si žiakov rozdelili do štyroch skupín. Dostali sprievodné karty a rande mohlo začať.

            V učebni techniky ich čakala pani učiteľka Petrášová a Uhnáková, s ktorými vyrábali drevený vláčik z odrezkov, teda bez odpadu.  Keď bola skupina hotová, presunula sa randiť ďalej do triedy, kde žiakov čakali veľmi zaujímavé výtvarné techniky s pani učiteľkou Matuškovou. Odskúšali si techniku bublinkovania, kde fúkaním vytvorili farebné bublinky a tie prenášali na papier. Každý jeden výrobok tak bol nádherný originál.

            Žiaci mali už v rukách krásny list (možno pre svoju lásku) a ponáhľali sa do učebne biológie – chémie  za pánom učiteľom Lenčéšom, ktorý im zapálil ruky a vôbec ich to nepálilo. V mlieku si robili farebnú dúhu a ešte vyrobili aj zubnú pastu pre slonov. Pani učiteľka Puschenreiterová ich na biologickom vedeckom rande zoznámila s mikrosvetom. Pozorovali DNA z ovocia.

            Poslednou randiacou zastávkou bola fyzika, ktorou sprevádzal pán učiteľ Cina. Tu sme ocenili úplnu tmu, pretože sme si vyrábali vlastný projektor na hologram.

            Na konci celého rande sme našich žiakov odmenili medailami a diplomami mladého vedca. Všetci sa zhodli, že si odnášajú dobrý pocit. Motto TVT 2023 Po kroku k pokroku sme cieľ splnili do bodky.

            Pri príprave a organizácii  Rande s vedou nám pomáhali starší žiaci 6.C – Samo, 7.B – Sára, 8.A – Eva, Kristínka a Laura, 9.A – Mirka, Nina a Sabína, 9.C – Nina, David, Kevin, Filip, Paťo, Lenka a Lenka, všetci milujúci vedu a techniku. Veľké ďakujeme Vám patrí.

            Mgr. Puschenreiterová

          • Urob deťom na Mikuláša radosť

            Milí žiaci, vážení rodičia, kolegyne, kolegovia. Základná škola Juraja Fándlyho sa zapojila do zbierky sladkostí ,,Urob deťom na Mikuláša radosť,, pre deti zo sociálne znevýhodnených rodín, ktorú organizuje nadácia Úsmev ako dar. Zbierka trvá od 20.11. do 27.11.2023. Sladkosti môžete nosiť na vrátnicu alebo do kabinetu sociálneho pedagóga na prízemí. Vopred ďakujeme za každú sladkosť! :)

        •  Spojme sa a darujme zo srdca
          • Spojme sa a darujme zo srdca

            PRE 4 NOŽIČKY VYTVORILI RUČIČKY

            Zima pomaly, ale isto klope na dvere a s ňou aj chladné dni a noci.  Rok čo rok ich výrazne pociťujú aj stovky psov, ktorí našli svoje útočiská v útulkoch. Pomôcť prekonať im toto obdobie mala za cieľ zbierka k Svetovému dňu zvierat, ktorá aktuálne prebehla na našej škole. Žiaci prispeli psíkom aj mačičkám krmivom, oblečením, kozmetikou, plachtami, posteľnou bielizňou, teplými dekami, koberčekmi a vlastnoručne vyrábanými hračkami.
            Siedmačky zo 7.C a štvrtáci zo 4.A na rovesníckom vyučovaní zo starých, už nepotrebných tričiek, vyrábali rôzne hryzadlá a naťahovačky, aby potešili každé zvieratko v útulku v našom meste. Na ich výrobu im postačilo len staré oblečenie, lano či tenisové loptičky. Aby hračiek bolo dosť a ušlo sa každému psíkovi, či každému kto doma psíka má, pomáhali nám aj niektorí žiaci z tried na druhom stupni.
            Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí prispeli do našej zbierky:)

            Ďakujeme,

            Mgr. Uhnáková B., Mgr. Paldanová S. a šikovní žiaci

             

          • AKO SÚŤAŽ V ZBERE OLEJA REKORDY LÁMALA

            Počas celého minulého týždňa mali naši žiaci možnosť zapojiť sa do olejozberačskej súťaže - priniesť starý kuchynský olej,  vyhrať zaujímavé ceny, pomôcť našej škole a zároveň zachrániť kúsok našej planéty. Súťaž sa stretla s obrovským záujmom a vy všetci, ktorí ste sa zapojili, ste úplne predčili všetky naše očakávania.

            Vďaka Vašej úžasnej snahe sa nám počas 5 dní podarilo vyzbierať NESKUTOČNÝCH 867 LITROV!!!

            Nemožné sa tak stáva skutočnosťou...a to, o čo sme sa snažili v minulom školskom roku v rámci tohto projektu – vyzbierať tonu oleja za školský rok, sa nám, resp. VÁM podarilo za necelé 3 mesiace, nakoľko sme od začiatku školského roka už teraz VYZBIERALI ďalšiu TONU použitého oleja. Viete, čo to znamená? Ďalšie financie na skvalitnenie vyučovacieho procesu vašich detí, modernizáciu či zveľadenie priestorov alebo okolia našej školy! Patrí Vám obrovské ĎAKUJEME!

            Nakoľko sme boli i my nadšení Vašou snahou a zároveň konečný výsledok 1. miesta bol tak veľmi tesný a do poslednej chvíle napínavý ako výsledky volieb, rozhodli sme sa

            DOKÚPIŤ ĎALŠIE SLÚCHADLÁ a rozdať nie 5 ale 7 školských ŽOLÍKOV!!!

            Výsledky súťaže môžete vidieť vo foto v tabuľke aj spolu s vyžrebovanými výhercami. Naša pani riaditeľka sa podujala dôležitej úlohy losovania i za prítomnosti pani zástupkyne, ktorá zároveň potvrdila regulérnosť žrebovania. Záznam zo žrebovania si môžete pozrieť vo videu.

            Srdečne blahoželáme a a ešte raz veľké ĎAKUJEME!

             

            Mgr. Soňa Červeňová

          • NESLÚŽIME LEN NA OKRASU

            Triedenie odpadu na slovenských školách stále nie je samozrejmosťou. Naša škola s triedením odpadu statočne bojuje už niekoľko rokov. V minulom školskom roku sme od mesta dostali nové veľkokapacitné kontajnery na triedený odpad a doplnili sme nádoby na odpad aj do tried. Od 1.11. 2023 prišlo Kolégium Zelenej školy spolu s vedením Základnej školy s novinkou pre lepšiu a dôkladnejšiu separáciu. Z kabinetov sme odstránili koše na komunálny odpad a na chodbách sme umiestnili nové koše na separovaný zber. Nie je to pre nás zatiaľ jednoduché, ale snažíme sa byť príkladom deťom a chceme im ukázať, že farebné koše nemáme v škole len pre okrasu. Snahou školy je, aby efektívne triedenie odpadu a kompostovanie bolo bežnou súčasťou života. Stále máme čo vylepšovať, ale cieľ ktorý sme si stanovili – eliminovať množstvo odpadu vyprodukovaného v škole a správne ho triediť, aby mohol byť ďalej spracovaný  –  sa nám zatiaľ celkom dobre darí plniť.


            Kolégium a koordinátorky Zelenej školy

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje