• VIANOČNÝ TURNAJ VO VYBÍJANEJ MLADŠÍCH ŽIAČOK

            Vianočné obdobie je každoročne plné množstvom podujatí, medzi ktoré už tradične patrí aj školský turnaj vo vybíjanej mladších žiačok. Ten sa uskutočnil dňa 14. 12. 2023 v priestoroch veľkej telocvične našej školy. Niesol sa v duchu vianočnej  a súťažnej atmosféry. Veď všetky družstvá chceli vyhrať. Sily si medzi sebou postupne zmerali žiačky piateho, šiesteho a siedmeho ročníka. Víťaz z každého ročníka postúpil do finále, ktoré nám ukázalo suverénne víťazky školy!

                        Medzi piatačkami dominovali dievčatá z 5.C, ktoré svoju skupinu vyhrali bez straty bodu a postúpili do finále. V šiestom ročníku taktiež excelovala 6.C, ktorá sa bez zaváhania v skupine stretla vo finále s najlepšími. V najstaršom ročníku ml. žiačok vyhralo skupinu  družstvo 7.A a  dostali sa do najlepšej finálovej trojky.

                        Vo finále tých najlepších družstiev sme videli kvalitné zápasy, kde predsa len dominovala jedna trieda. Na treťom mieste sa umiestnila 6.C, o stupienok nad nimi sa umiestnili o rok mladšie súperky z 5.C a slávu víťazov zožalo družstvo zo 7.A, ktoré v oboch zápasoch dominovalo.

                        Celý turnaj sa niesol v duchu fair play, videli sme množstvo radosti z víťazstva, či presných  zásahov ale aj smútku z prehry. Hralo sa podľa pravidiel vybíjanej, každé družstvo odohralo v ročníku zápas s ostatnými triedami. Hralo sa  na 2 polčasy. Za víťazstvo získali dievčatá  2 body, za remízu 1 bod a za prehru 0 bodov.  Dievčatá sa navzájom povzbudzovali, skandovali a spoločne oslavovali víťazstvá.

                        Vďaka patrí rodičom žiačok – Dominiky Vetrákovej (6.B), Ivany Rebrovej (5.B) a firme Pro-tec  za zabezpečenie sladkej odmeny pre všetky hráčky! Družstvá na prvých 3. miestach okrem sladkej odmeny získali aj diplom.

            Všetkým súťažiacim dievčatám patrí pochvala za peknú hru.

             

            Mgr. Faktorová Ľ., Mgr. Minarovičová J.

          • Vianočný atletický míting detskej atletiky

            Vianočný atletický míting detskej atletiky

            Dnes sme sa zúčastnili s deťmi vianočného atletického mítingu v športovej hale Elán v Bratislave. Toto podujatie organizuje SAZ  a bolo to posledné z troch športových podujatí tohto modelu pre deti zo západného Slovenska. Behom mesiaca sa konalo v Košiciach, v Banskej Bystrici  a dnes v Bratislave. Účasť detí dosiahla rekordný počet a to okolo 560 malých atlétov, ktorí si sem prišli zmerať svoje sily  s deťmi z iných klubov. Pre niektorých to boli prvé veľké preteky na takejto úrovni. Každý súťažil v dvoch disciplínach – bežeckej ( 30m beh alebo 40m beh cez prekážky) a technickej (skok z miesta alebo hod medicinbalom). Po celý čas deti povzbudzoval okrem rodičov aj  maskot detskej atletiky Spajky a po zvládnutí svojich disciplín bol každý odmenený diplomom aj medailou. Verím, že sa deťom  páčilo, pretože bola radosť sa na nich pozerať ako sa snažia podať čo najlepší výkon a ako si užívajú pohyb a spoločné zážitky so svojimi kamarátmi. Ďakujem rodičom za spoluprácu a zabezpečenie  účasti detí na tejto akcii a poďakovanie patrí aj deťom za krásnu reprezentáciu nášho klubu Pohybko aj našej školy.

                        Krásne sviatky a všetko dobré v novom roku

            Naši atléti: Eliška Stehelová, Nina Sopčáková, Karin Vydarená, Soňa Takáčová, Viki Slámková, Zoja Danihlíková, Klára Katreňáková, Nina Ščípová, Karolína Kecskésová, Šimon Poláček, Sebastián Greguška, Matej Sopčák, Samuel Grman, Jakub Blaho, Michal Fogel

          • Slovensko v minulosti a dnes

            Slovensko v minulosti a dnes

            V stredu  13.12. sme sa celé vyučovanie venovali našej krajine a ako sa v nej žilo v minulosti  až dodnes. Projektmi, prezentáciami,  kvízom, milionárom, písaním v hlaholike, súťažami ... a nakoniec aj papierovou vojnou sme prešli naše dejiny od Slovanom až po súčasnosť.  Deťom patrí veľká pochvala za predvedené vedomosti, ktoré o daných témach majú. Takéto vyučovanie sa nám veľmi páčilo a určite v ňom budeme pokračovať.

                                         Gombáriková

          • Koniec KŠSL

            Koniec KŠSL

            Minulý týždeň sa konalo  5. kolo krajskej školskej streleckej ligy, ktorého organizátorom bol Športovo strelecký klub BETA 77 Holič. Už pred posledným kolom bolo jasné umiestnenie na prvých dvoch miestach. Tak ako sa dalo čakať, víťazom boli chlapci z Holíča, na druhom mieste chlapci z Trakovíc “A”.  Ostávalo zabojovať o tretie miesto, v ktorej sme si zmerali sili zo strelcami z Piešťan, Hlohovca a Trakovíc “B”. Každým kolom sme sa zlepšovali a tesne nám unikal stupeň víťazov. Boli sme odhodlaní, že do toho dáme všetko a zabojujeme o bronzovú priečku. Bohužiaľ nám 5. kolo nevyšlo podľa našich predstáv  a túžob. Po prvých dvoch smenách sme mali všetko vo svojich rukách. Tretia nám nevyšla, a tak sa musíme napokon uspokojiť s nepopulárnym štvrtým miestom. Chlapcom  z 8.B v zložení Minarovič, Židek a Novosad nemáme čo vytknúť. Urobili veľký progres, ktorý určite ukážu na Majstrovstvách kraja koncom februára. Žiakom ďakujeme za vzorné reprezentovanie školy.

            Mário Chudík

          • Vianočné charitatívne trhy

            Už tradične naša škola pre vás pripravuje vianočné trhy. Tentokrát sme sa rozhodli trhy otvoriť vianočným vystúpením detí. Príprava začala už v novembri, kedy deti pilne nacvičovali, spievali či tancovali.

            Vystúpenie detí z 10. oddelenia nám priblížili zvyky a tradície na Ondreja a Luciu pod vedením vychovávateľky Olinky. Nezabudli sme ani na hand made výrobky, ktoré sme s našimi deťmi vyrábali v ŠKD, piekli medovníčky. Tie boli ponúknuté všetkým prítomným.

            Naše šikovné a milé pani kuchárky navarili chutnú kapustnicu, varené vínko a pre najmenších teplý, sladký čajík. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa na príprave tejto akcie podieľali. V neposlednom rade patrí vďaka aj rodičom, starým rodičom, že si v tomto predvianočnom čase našli chvíľku a prišli nás podporiť.

            Výťažok z predaja bude venovaný sociálne znevýhodneným rodinám.

            Vychovávateľky Janka a Tánička

          • Vianočné dielničky v 1.A

            6. 12. 2023, na Mikuláša sa uskutočnili v 1. A tvorivé dielničky. Boli pozvaní aj rodičia, ktorí spolu so svojimi deťmi vytvárali rôzne vianočné ozdoby a dekorácie. 

            Dielničky sprevádzala dobrá nálada a vôňa ihličia,  koláčikov a čaju. Prácu sme si spríjemníli aj vianočnou hudbou. Fantázii sa medze nekládli a spoločne sme vytvorili krásne výrobky. Všetky darujeme na Vianočné charitatívne trhy a ich predajom prispejeme na dobrú vec. Veľmi pekne ďakujeme rodičom, že si našli čas a prišli pomôcť a tak isto  aj dievčatám z piateho ročníka, Elianke, Veronike, Nellke a Terezke, ktoré tiež pridali ruku k dielu a svojou spoluprácou s prvákmi vytvorili nejednu ozdobu. 

            Alenka a Janka

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje