• Vianočná pošta pre neznámych starkých...

            Tisíce drobných hviezdičiek žiari na konári,

            do uzla vianočných pesničiek vplieta sa tisíc prianí.
            Dajme si pod stromček úsmev, čo slzy stiera a rany hojí,
            kus dobrej vôle, súcitu, veď to všetko tak málo stojí.  

            Myšlienka posielať vianočné pohľadnice pre neznámych starkých je tak nádherný projekt pre ľudí s veľkých srdcom a ochotou potešiť dámy a pánov z domovov dôchodcov, ktorý možno nemajú to šťastie byť so svojimi blízkymi na tento sviatok. Naše deti sa už niekoľko rokov aktívne zapájajú a s radosťou prispievajú svojimi vianočnými pozdravmi, kresbičkami do ktorých dajú aj kus svojej fantázie. Na začiatku sme aj my začínali s 15 pohľadnicami a teraz po rokoch sme sa dopracovali k  stovke ... júúúj uvidíme čo bude budúci rok. Tento rok potešíme starkých z Bratislavy, Cífera, Kajalu, Humenného a Košíc.

            Na záver veľké ďakujem p. Ľubici Noščákovej za možnosť prispieť aspoň takto na diaľku /www.pohodovo.sk/, deťom z ŠKD J. Fándlyho Sereď za ich dobré srdiečka a pravdaže svojim kolegyniam vychovávateľkám, bez ktorých by som si to nevedela ani predstaviť.

             Krásne prežitie Vianočných sviatkov Vám z celého srdca prajeme.

            Monika Hanáková

          • Vianoce v technike

            Advent. Čas, kedy čakáme na príchod Vianoc. Čas, počas ktorého si skrášľujeme svoje príbytky.

            Dávate prednosť kupovaným svietnikom, alebo si radšej doma vyrábate vlastné? Napríklad z prázdnych zaváracích pohárov, ktoré máte doma. Je to tak jednoduché, že to zvládne skoro každý. Atmosféru Vianoc pritom vykúzlia rovnako. Malé, alebo väčšie? Krásne vyzerajú oboje. Stačí sa len rozhliadnuť po miestnostiach, kam ich rozmiestnite, a môžete sa pustiť do vyrábania. Svietniky zo zaváracích pohárov sú lacné a minimálne náročné na čas. Ako premeniť zaváraninový pohár na kúzelný svietnik sme skúšali v piatok 2. 12. na tematickom vyučovaní s 8.B. Vyrábali sme svietniky z pohárov, ktoré sme z jedálne zachránili pred rozbitím. Drevené ozdoby ako hviezdičky, mesiačiky, domčeky si deti zhotovovali sami z malých kúskov odpadového dreva a preglejky. Ihličie a vetvičky si priniesli z prechádzky prírodou. Dozdobovali aj trblietkami, soľou a rôznymi vianočnými ozdobami. Nie je treba veľa, poháre nemusia byť prezdobené. Naopak je žiadúce, aby sviečka presvitala.

            Postrehy žiakov:

            Páčilo sa nám to! Vyzdobovali sme vianočné poháre. Niektorí vyrábali z kartónu alebo z dreva rôzne vianočné ozdoby ako hviezdičky, domčeky, mesiačiky, stromčeky... Vzniklo niekoľko krásnych pohárov, ktoré si môžeme pozrieť na výstavke v oddychovej zóne pri zborovni. Žiakov táto činnosť bavila.

            Naše výrobky bude možné zakúpiť na vianočných trhoch v našej škole.

            Ďakujeme žiakom za ich aktívny prístup a tvorivú atmosféru.

            Mgr. B. Uhnáková, Mgr. B. Petrášová a ôsmaci

          • Záložka do knihy spája školy

            Národný inštitút vzdelávania a mládeže v Bratislave vyhlásil tento rok už 13. ročník tohto  česko-slovenského projektu, ktorého cieľom je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh.

            Žiaci našej školy sa opäť zapojili a ľubovoľnou technikou vyrobili zaujímavé záložky . Tieto boli zaslané žiakom našej partnerskej škole v Českej republike, ktorou je ZŠ T. G. Masaryka v Kutnej Hore. Od našich českých priateľov sme následne obdržali záložky, ktoré sa žiakom veľmi páčili. Po ich vystavení a prezeretí boli všetky rozdané žiakom. Sú pre nich nielen praktickou pomôckou pri čítaní, ale slúžia aj ako zdroj informácií ( Kde sa nachádza mesto Kutná Hora? ) a tiež ako  inšpirácia na ďalšie tvorenie. 

            Mgr. Labajová,Mgr. Švandová

          • Parádny predvianočný výletík tretiakov

            Parádny predvianočný výletík tretiakov

            Na dnešok sme sa do školy všetci tešili, lebo učebnice zostali doma a prišli sme len s tým najdôležitejším ( jedlo, pitie, peniaze). Čakal nás výlet do Nitry a divadelné predstavenie Robin Hood v Divadle Andreja Bagara. Pred predstavením sme navštívili aj krásne vianočné mestečko, trhy a aj Lego obchod. Zohriali sme sa punčíkom, čajíkom, niečím dobrým pod zub a samozrejme nemohli chýbať aj darčeky pre súrodencov a rodičov. Minuli sme čo sme mali a spokojní sme sa presunuli do divadla, v ktorom sme ešte neboli. Divadelné predstavenie bolo úžasné! Deti ho sledovali s nadšením, herci ich zapájali do deja príbehu, boli vtipní a pracovali s celým hľadiskom plným detí, ktoré to prežívali od prvej minúty až do konca. Bol to pre nás všetkých  prekrásny zážitok! 

            A ešte pár slov na koniec: Deti, my ako vaši triedni učitelia  sme na vás veľmi pyšní za vynikajúce správanie počas celého výletu a patrí vám velikánska pochvala !!! Boli ste super JJJ

             ŠŤASTNÉ  A VESELÉ želajú žiaci 3.B, 3.C + Karin, Juraj, Andrea

          • Máme za sebou prvú ŽURku

            Vo štvrtok 1.12. 2022 sa prvý krát v histórii školy uskutočnili osobné konzultácie v trojlístku Žiak - Učiteľ - Rodič, alebo takzvaná ŽURka, ŽUR.  K tomuto počinu nás inšpirovali osvedčené dobré skúsenosti zo zahraničia, súkromných škôl ale i zopár štátnych na Slovensku. O tom, že tento krok bol správny nás utvrdili i reakcie rodičov. Nie všetci síce využili možnosť prísť so svojim dieťaťom, ale tí, ktorí prišli boli naozaj spokojní. Svedčia o tom i milé slová z internej školskej ankety.

            Z mnohých reakcií vyberáme tieto:

            „Zaujímavá skúsenosť, aspoň žiak počul to isté ako rodič a spolu hľadali riešenie problémov.“

            „Z rodinných dôvodov som sa zúčastnila konzultácií sama, ale uvítame aj nabudúce túto formu, ktorú sa budem snažiť využiť a zúčastniť sa spolu s dcérou konzultácie, aby si vedela aj ona predstaviť, čo od nej očakávame a aby to brala ako nejakú formu pomoci, nie kázanie či karhanie.“

            „Bola som veľmi spokojná konzultácia v trojici mi pomohla vyriešiť niektoré škriepky s dcérkou doma v učení, myslím, že je to dobré riešenie aj do budúcna taktiež v udržaní dôvery žiak - učiteľ následne rodič - dieťa.“

            „Je to výborný spôsob ako si vyjasniť veci, čo sa v škole dejú. Teším sa z toho.“

            „Tento spôsob konzultácie je výborný, veľa veci si vieme takto jednoduchšie vyjasniť. Budem rada, ak to takto bude fungovať aj nabudúce.“

            „Konzultácie boli pre mňa ako rodiča a aj moju dcéru prospešné. Takúto formu konzultácie uvítam aj do budúcna.“

            „Bol som spokojný s týmto spôsobom konzultácie, niektoré veci sa dajú vyjasniť hneď namieste. A aj žiak má možnosť sa priamo vyjadriť.“

            „Ja osobne veľmi vítam túto možnosť . Je skvelé hlavne to, že sa mám možnosť rozprávať s učiteľom v spoločnosti môjho dieťaťa a môžeme aj konfrontovať negatívne situácie ako aj pozitívne a všetko si vieme komplet prebrať. Vieme sa dohodnúť na spoločných riešeniach, takže za mňa úplne super.“

            „Myslím, že to je najlepšia forma konzultácii, žiak sa už doma nemôže z ničoho vyhovoriť.“

            V budúcnosti plánujeme v tejto forme konzultácií pokračovať. Veríme, že nám to pomôže vyriešiť mnohé problémy, predchádzať školskému neúspechu a utužovať dobré vzťahy medzi žiakmi, učiteľmi a rodičmi. Spolu tvoríme jeden celok, navzájom sa ovplyvňujeme a bez vzájomnej spolupráce nevieme fungovať.

            Ďakujeme všetkým rodičom za milé slová a hojnú účasť na osobných konzultáciách.

          • Školské kolo dejepisnej olympiády

            Vieš, prečo je v slovenskom znaku dvojkríž? Alebo prečo jazdíme vpravo?

            Naši žiaci áno. Vedia, že história nie je len o rokoch, ale hlavne o kritickom myslení a praktických vedomostiach.

            Dnes sa uskutočnila na našej škole dejepisná olympiáda s rekordnou účasťou. V troch kategóriách zápasili naši šikovní žiaci a žiačky o každý bod. Finiš bol tesnejší ako vo formule F1 a výsledky napnutejšie ako guma v trenkách na po štedrovečernej hostine!

            Kategória C (9. ročník)

            1. miesto Bibiana Muchová a Barbora Muchová 9.A

            2. miesto Leo Manek 9. B

            3. miesto Saša Polášová 9.C

            Kategória D (8. ročník)

            1. miesto Nina Buchová 8.A

            2. miesto Mirka Fabová 8.A

            3. miesto Nina Fogelová 8.A

            Kategória E (7.ročník)

            1. miesto Esther Hoferová 7.C

            2. miesto Sebastián Peksa 7.C

            3. miesto Alexandra Kováčová 7.C

            Okres Galanta sa má na čo tešiť, pretože žiaci Základnej školy Juraja Fándlyho z Mesto Sereď sú príkladom toho, že historia magistra vitae.

          • Pozývame Vás na výstavu Kyvadlo - Vedecká hračka

            Interaktívnu výstavu „Kyvadlo – vedecká hračka“ pripravilo banskobystrické občianske združenie Vedecká hračka. Výstavu tvoria vedecké hračky, teda dobré kvalitné hračky, ktorými možno pri hre priblížiť najmä fyzikálne zákonitosti a technické fenomény.​​​​​​​​​​​​​​

            Výstava bude na ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi umiestnená od 5. do 9. decembra 2022. Výstavu si môžu prísť pozrieť i školské kolektívy z okolitých škôl, či jednotlivci. Svoj záujem o návštevu výstavy hláste na zastupca2@zsjfsered.sk. Termín prehliadky bude dohodnutý individuálne. 

            Základom výstavy sú kyvadlá: Newtonovo, Galileovo, Maxwellovo, Rothovo, magnetické, chaotické a spriahnuté. Krátky videofilm približuje aj matematické a Foucaultovo kyvadlo. V hodinách je nepravé fyzikálne kyvadlo. Pri hre s vystavenými vedeckými hračkami si návštevník uvedomí alebo upevní poznatky súvisiace s kmitmi, kyvmi, frekvenciou, vlnením... Spôsob manipulácie a fyzikálny základ každého zo 70 exponátov (okrem hračiek pre najmenších návštevníkov) je objasnený v prehľadných návodoch s obrázkami, ktoré sú väčšinou doplnené QR kódom, po odkrytí ktorého si návštevník môže pozrieť súvisiace video (napr. manipuláciu s hračkou, zaujímavosť alebo širšiu teóriu) vo vlastnom mobilnom telefóne. Autorkou výstavy je Beata Puobišová, predsedníčka o. z. Vedecká hračka. Na tvorbe a realizácii výstavy sa podieľali aj Figurovci z Prešova, Klára Kováčiková z Nového Mesta nad Váhom a Matej Kapusta z Banskej Bystrice.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje