• Pečenie v 11. oddelení ŠKD

            K jeseni neodmysliteľne patria škoricové taštičky či tradičná jablková štrúdla, ktoré sme sa rozhodli upiecť v našej školskej kuchynke. Deti si priniesli jabĺčka a dobrú náladu. V skupinách si vyskúšali strúhanie jabĺk. Nastrúhané jabĺčka osladili cukrom, vanilkou a nemohla chýbať ani škorica. Každé dieťa si vytvarovalo vlastnú jablkovú taštičku z lístkového cesta. Spoločnými silami sme upiekli aj jablkovú štrúdľu. Po upečení deti čakala sladká ochutnávka dobrôt. Všetkým deťom ďakujem za spoluprácu.

            Vychovávateľka Nicole Sandra Danihelová

          • 3.kolo Krajskej školskej streleckej ligy.

            V stredu 16.11.2022 sme sa zúčastnili Krajskej školskej streleckej súťaže, ktorá sa konala v Trakoviciach. Strelecká liga pozostáva z viacerých kôl a sme radi, že môžeme byť po dlhšej pauze spôsobenej respiračným ochorením Covid-19 zasa jej súčasťou. Najbližšie 4.kolo by sa malo konať už budúci týždeň v Piešťanoch. Účasť v streleckej ligy nám slúži aj ako príprava na Majstrovstvá okresu Galanta, ktoré by sa mali konať na našej škole. Strelecký krúžok, a s tým aj strelecké súťaže majú na našej škole dlhú tradíciu, s ktorou začala ešte bývala kolegyňa Mgr. Čomajová. Pevne veríme, že sa nám taktiež podarí zopakovať pekné výsledky, ktoré dosahovala so svojimi žiakmi. Tak ako v každom športe, aj tu prešlo k obmene strelcov a chvíľu bude trvať kým sa priblížime bývalým spolužiakom. V každom prípade vidieť veľký potenciál, snahu zlepšovať sa. S trochou športového šťastia sa výsledky môžu dostaviť čoskoro. Našu školu ZŠ J. Fándlyho v Trakoviciach reprezentovali žiaci 7.B triedy Pauer Roman, Židek Lukáš a Minarovič Bruno, ktorí sa na takýchto pretekoch zúčastnili po prvý krát, no obstáli viac než dobre. Na najlepších to včera síce nestačilo, ale skúsenosti, ktoré získali, im pomôžu do ďalších súťaží. Chlapcom ďakujeme za vzorné reprezentovanie školy.

            Mgr. Mário Chudík

          • Do školy prídeme bez batohu

            Po veľmi úspešnom SUIT UP DAY, kedy sme sa všetci krásne vyobliekali nás čaká DEŇ BEZ BATOHU alebo ak chcete, tak po anglicky NO BACKPACK DAY. ​​​​​​​​​​​​​​

            ​​​​​​​V čom si prinesiete vaše zošity a učebnice? Pani učiteľky, čím nahradíte vaše kabelky? ​​​​​​​

            Tešíme sa na všetky originálne nápady. :-)


          • FLAG FUTBAL na našej škole

                                                  FLAG  FUTBAL  na našej škole

             

            Žiaci 1.stupňa sa zapojili do projektu, ktorý ponúka slovenská asociácia amerického futbalu pod názvom  „ Hraj flag futbal“. Počas 6 vyučovacích hodín telesnej a športovej výchovy k nám budú chodiť tréneri vyučovať a viesť hodiny zamerané na zoznámenie sa s touto kolektívnou hrou. Zapojilo sa do tohto projektu 9 tried od 2. po 4. ročník a deťom aj p. učiteľkám sa nová hra veľmi páči. Výhodou je, že je to bezkontaktná, rýchla a strategická hra je zakázaný akýkoľvek kontakt okrem toho náhodného. Hráči sa  „neskladajú“ na zem , ale namiesto toho si strhávajú látkové vlajky (flagy). Pre hru je potrebná lopta a flag opasky, má jasné pravidlá,  dá sa hrať v telocvični aj vonku a môžu ho hrať chlapci aj dievčatá. Pre deti  je podstatné to, že je  vhodná a zameraná na rozvoj kondičných aj koordinačných pohybových schopností, rozvíja silu, rýchlosť, vytrvalosť, ohybnosť, rýchlu reakciu a orientáciu. Deti sa zatiaľ zoznamujú s loptou na americký futbal, precvičujú prihrávky formou štafetových súťaží a strhávanie flagov je pre nich tiež niečím novým, zábavným. Je na nich vidieť, že sa na  cvičenia tešia  a o to predsa ide, aby ich šport bavil a mali z neho radosť.

                                                 

          • Martinský lampiónový sprievod v ŠKD

            Martinský lampiónový sprievod

            Nastal čas, keď sa stretli deti z našej školy spolu so súrodencami a rodičmi, aby spoločne rozsvietili svoje lampióny a sprievodom oživili naše mesto. Deti zo 7.oddelenia ŠKD pod vedením pani vychovávateľky Olinky predstavili divadielko ,, Legenda o svätom Martinovi, " v ktorom nám priblížili prečo sa lampiónový sprievod koná práve na Martina. Po sprievode čakal pre všetkých pri škole horúci čajík a sladká odmena.

            Veľmi pekne sa chceme poďakovať príslušníkom Mestskej polície, ktorí sa postarali o bezpečnosť počas celej akcie. Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým deťom a rodičom, ktorí prišli pretože vďaka Vám bol tento podvečer nezabudnuteľný. Ste úžasní! Vychovávateľky z ŠKD ZŠ J. Fándlyho.

            Kristína Tomastová

          • Postup na Majstrovstvá kraja v bedmintone žiakov a žiačok ZŠ.

            Dňa 9.11.2022 sme organizovali Majstrovstvá okresu v bedmintone žiakov a žiačok II. stupňa základných škôl. Majstrovstiev sa zúčastnili nasledovné školy: ZŠ Abrahám – dievčatá, ZŠ G. Dusíka Galanta – dievčatá a chlapci, ZŠ Veľká Mača – dievčatá a chlapci, ZŠ J. Fándlyho Sereď – dievčatá a chlapci. Hralo sa podľa platných pravidiel bedmintonu, systémom každý s každým, na dva víťazné sety.  Víťazné družstvá chlapcov a dievčat postupujú na MK ktoré sa budú konať v Piešťanoch. Naším obom družstvám ďakujeme za predvedenú hru a za vzorné reprezentovanie školy. Veríme, že nás takto potešia aj nabudúce.

            Školu reprezentovali: Fogelová Emilie 9.A, Mariola Michelle Sauca 9.B, Stejskalová Nina 8.A, Kiss Tomáš 9.C, Harčár Matej 9.C, Chrupka Tomáš 8.B.

            Výsledky dievčat :  ZŠ J. Fándlyho Sereď - ZŠ Abrahám 2:0, ZŠ J. Fándlyho Sereď - ZŠ G.Dusíka Galanta 2:0, ZŠ J. Fándlyho Sereď - ZŠ Veľká Mača 2:0.

            Výsledky chlapcov :  ZŠ J.Fándlyho Sereď - ZŠ G.Dusíka Galanta 2:1, ZŠ J. Fándlyho Sereď - ZŠ Veľká Mača 2:0.

            Celkové umiestnenie dievčat: 1. miesto - ZŠ J. Fándlyho Sereď

                                                            2. miesto - ZŠ Abrahám

                                                            3. miesto - ZŠ G. Dusíka Galanta

                                                            4. miesto - ZŠ Veľká Mača


            Celkové umiestnenie chlapcov : 1. miesto - ZŠ J. Fándlyho Sereď

                                                                2. miesto - ZŠ G. Dusíka Galanta

                                                                3. miesto - ZŠ Veľká Mača

                           

            Mgr. Chudík, Mgr. Faktorová

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje