• Deň finančnej gramotnosti v ŠKD

            Získať rozumný postoj k peniazom je dôležité už v detstve, preto sme si v školskom klube pripravili pre deti súbor aktivít, hier, pracovných listov, ktoré deti motivujú k zodpovednosti aj v oblasti financií. Veľmi obľúbené sú pokladničky a príslušenstvo, vďaka ktorým sa deti oboznamujú s tým, ako to chodí v skutočnom obchode. Ako zaobchádzať s peniazmi sme sa učili aj prostredníctvom webovej stránky, kde sme spoločne riešili rôzne úlohy a hrali online hry. Nesmierne nás to bavilo a v aktivitách budeme pokračovať aj naďalej.

            Za spoluprácu ďakujem všetkým deťom, aj pani vychovávateľkám.

            Pani vychovávateľka Jurinka.

          • Úsmev ako dar 2023

               

                          

            Ak môžete a chcete podporiť detičky z detských domov a deti a rodiny v núdzi, môžete tak urobiť zajtra 24.5.2023 počas prvej vyučovacej hodiny. So zbierkou Úsmev ako dar 2023 nás navštívia študenti Obchodnej akadémie Sereď. 

          • Svet včiel

            Cez víkend bol Medzinárodný deň včiel. Ich svet je mimoriadne pútavý, komplexný a nikdy nie je jednotvárny. My sme sa o nich učili na prvouke a prišiel nám o nich porozprávať aj tatino našej spolužiačky Olivky. Priblížil nám ich spôsob života a významnú úlohu pre život na Zemi. Hravou formou sme sa zoznámili s mnohými pomôckami včelára a odovzdal nám cenné informácie od vývinu včiel až po výrobu sladkého medu. Mohli sme si pozrieť nový úľ, dymák, rámiky, kliešte, drôtiky, včelársku metličku, včelý vosk... Vyskúšať sme si mohli aj včelársku kombinézu s ochrannou sieťkou. Vlastnoručne sme si vyskúšali vyrobiť sviečky a zataviť medzistienku. Nakoniec prišla aj odmena v podobe medových cukríkov a medu. Ďakujeme pánovi Maronovi, že si našiel čas a s radosťou nám porozprával o svete včiel.  

            Žiaci 2.B a p. učiteľka Mirka

          • Piknikovali sme férovo

            Férový piknik je komunitná akcia, na ktorej sa ľudia stretávajú a piknikujú na podporu pestovateľov vo svete zapojených do hnutia fairtrade. Koná sa vždy druhú májovú sobotu pri príležitosti Svetového dňa pre fairtrade, tento rok teda 13. mája 2023.

            Prvý krát sa do tejto akcie zapojila i naša škola v spolupráci s KC Priestor.  Téma fairtrade pre nás nie je neznáma, venujeme sa jej i na hodinách ekológie. Pre priblíženie problematiky fairtrade uvedieme, že pestovatelia zapojení do systému Fairtrade dostávajú za svoju kávu, kakao alebo banány spravodlivejšie zaplatené a pestujú šetrnejšie k životnému prostrediu. Pestovatelia sa bežne stretávajú s nízkymi výkupnými cenami, ktoré ich vedú k chudobe a využívaniu detskej práce, ale aj dopadmi klimatickej zmeny. Zapojením do fairtradových družstiev majú šancu na lepšiu budúcnosť. Ak im chceme šance na lepšiu budúcnosť zvýšiť i my vyberajme si v obchodoch produkty s označením FAIRTRADE.

            Férový piknik sprevádzala i „vymínačka“ izbových rastlín. Pekne povedané po seredsky, kdo scel si tu mohol vymenit odrezky izbových rastlín. Každá izbová rastlinka si tu našla svojho nového majiteľa a dokonca i votrelec zelerová planta neostal na ocot. :-)

            Počas akcie sa nám o občerstvenie postaralo Zereth Caffé. Kávička bola nielen výborná ale Tomáš nám porozprával i zaujímavosti o príprave jednotlivých druhov tohto lahodného moku pre dospelých.

            Návštevníkov síce nebolo mnoho, ale veríme, že tí ktorí prišli si napriek škaredému počasiu užili pekné popoludnie. Ďakujeme.

            Ak vás zaujala problematika férového obchodovania pozrite si krátky 22 minútový dokumentárny film Hedviky Michnovej Its Bean Too Hot, ktorý ukazuje, ako sa pestovatelia kávy vyrovnávajú so zmenou klímy.

            Foto: Miroslava Sabová Dudášová, Eva Kubicová

            Zdroje: https://fairtrade.sk/

          • Pozvánka na športové podujatia

            V stredu 24.5.2023 o 9:00 sa na atletickej dráhe ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi uskutoční športové podujatie pre deti 1.stupňa ZŠ „ DETSKÝ ATLETICKÝ MÍTING“.

            Zúčastnia sa ho 8 členné družstvá zo základných škôl zo Serede, Paty, Šoporne, Pustých Sadov a Sládkovičova.

            Vo štvrtok 25.5.2023 o 9:30 sa bude konať skupinové kolo vo FLAG FUTBALE pre 1. stupeň ZŠ v športovom areáli ZŠ Juraja Fándlyho.

            Príďte povzbudiť družstvá zo Serede, Bratislavy, Trnavy, Sládkovičova, z obce Nedožery- Brezany a pozrieť sa na tento nový kolektívny šport.

            Všetci návštevníci sú srdečne vítaní. Vstup do areálu školy je od plavárne.

          • Tvorba kocky a odpadová matematika

            Na hodine matematiky žiaci rysovali sieť a následne zostorojovali modely kociek. Ich úlohou bolo aj oblepenie jednotlivých stien obrázkami zo starých letákov, časopisov, prípadne steny vyfarbiť. Mnohým sa podarili vtipné a zaujímavé výtvory ako môžete vidieť aj na obrázkoch. Na nasledujúcej hodine v skupinách počítali žiaci odpadovú matematiku pričom si zopakovali výpočet %, priamu a nepriamu úmernosť. Dozvedli sa napríklad koľko kg papiera sa vyrobí zo 150 ton dreva alebo koľko PET- fliaš je potrebných na výrobu fleecovej bundy... Taktiež si aj trochu zasúťažili a zabojovali o bonusové body.

            Mgr. Milan Oravec

          • Darčeky pre „Mums, the Superheroes“

            10. máj sa pre žiakov 5.D triedy niesol v duchu blokového vyučovania zameraného na rozvoj zručností v anglickom jazyku. Nakoľko v kalendári sa blížil deň, ktorý patrí všetkým maminkám, Deň matiek, úlohou našich žiakov bolo pripraviť im zopár prekvapení a zároveň precvičiť a obohatiť si slovnú zásobu v angličtine. Výsledkom spoločne stráveného času boli okrem iného aj napečené dobroty, ktoré svojou vôňou lákali aj žiakov z najvyššieho poschodia našej školy. Ďalším milým darčekom bol zalaminovaný plagát pre maminky, z ktorého sa mohli o sebe od svojich ratolestí dozvedieť rôzne pikošky o tom, ako ich vidia ich vlastné deti. Na záver si žiaci vytvorili obraz svojej mamy ako „superhrdinky“ i s popisom aké „superschopnosti“ má práve tá ich Mum, the Superhero! Veď naozaj mamy častokrát vyvinú až nadľudský výkon pri stíhaní každodenných povinností. Veríme preto, že sa malým darčekom potešili a zároveň, že toto blokové vyučovanie bolo pre našich žiakov prínosom a milou skúsenosťou.

             

            Mgr. Bublincová, Mgr. Červeňová

          • Finále školskej basketbalovej ligy

            Dňa 16.5.2023 sa žiaci Základnej školy Jána Amosa Komenského a žiaci Základnej školy Juraja Fándlyho v Seredi, pod hlavičkou Centra voľného času pri ZŠ J.A.Komenského zúčastnili finálového turnaja GD - TEAM CUPU 2022/2023. Zo základnej skupiny sme postúpili do finálového turnaja z druhého miesta, čo nás namotivovalo k lepšiemu a zodpovednejšiemu postoju k zápasom. V semifinálovom zápase sme jasne ukázali svoju dominanciu v obrane a presné zakončenia v útoku. Zodpovedným hraním sme si vytvorili dostatočný náskok, ktorý sme si udržiavali. Zápas sme dobojovali do úspešného konca. Finále sme hrali proti teamu, s ktorým sme v základnej časti utrpeli prehru. Do tohto zápasu sme nastúpili s odhodlaním napraviť chybu zo základnej časti a vyhrať ho. Prvé minúty boli náročné a vyrovnané, ale potom sme zabrali v útoku aj v obrane a vytvorili sme si náskok, ktorý sme udržali a ovládli finálový zápas o prvé miesto. Podarilo sa nám obhájiť minuloročný titul majstra GD-TEAM CUPU. Najlepším hráčom turnaja sa stal Ján Mizerik zo ZŠ Juraja Fándlyho. Najlepšou hráčkou turnaja sa stala Emily Žigová zo ZŠ Jána Amosa Komenského. Najlepším hráčom teamu sa stal Tomáš Kiss zo ZŠ Juraja Fándlyho. Ďakujeme žiakom za vzornú reprezentáciu.

            Matej Grill

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje