• SEPARUJ VŠETKO, HOCI AJ DROBNOSŤ

            22. apríla naša planéta už niekoľko desaťročí oslavuje celosvetový Deň Zeme. V tento deň sa na celom svete konajú rôzne podujatia, ktorých cieľom je pripomenúť si krehkosť našej planéty. Stalo sa tradíciou, že aj naša škola sa zapája do rôznych aktivít, ktorými vyjadruje svoje presvedčenie, že jej osud našej planéty nie je ľahostajný.

            …a nebolo to inak ani na hodinách anglického jazyka. Žiaci 9. B triedy sa počas blokového vyučovania zamerali na tému SEPARÁCIA ODPADU vo Veľkej Británii. Pre žiakov boli pripravené rôzne aktivity vo dvojiciach a v skupinách. Na zahriatie si žiaci vyskúšali kvíz v aplikácii Kahoot. Následne tvorili vlastné prezentácie v Powerpointe, vyhľadali zaujímavé informácie o separácii odpadu a vypracovali vlastné kvízy. Pri práci využívali medzipredmetové vzťahy v predmetoch anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, geografia, ekológia a informatika. Výstupom bolo  vytvorenie šiestich nádob na separáciu odpadu používaných vo Veľkej Británii a plagátu s hlavnou ideou nášho blokového vyučovania: RECYCLE IT ALL, NO MATTER HOW SMALL.

             

            Mgr. Michaela Bublincová, Mgr. Simona Hrušovská

          • Ako sme dobyli hrad

            V jeden pekný aprílový štvrtok sa naši piataci vybrali na exkurziu na hrad Beckov. A pretože nás bolo veľa, a tešili sme sa, že nemusíme byť v škole, vyzeralo to ako poriadny nájazd „nepriateľských“ vojsk😊

            Na hradnom nádvorí nás privítal kastelán, porozprával nám o histórii tohto krásneho miesta. A potom to prišlo... Pán kastelán rozdelil malých „nájazdníkov“  do skupín a pre každú pripravil zaujímavé hry. Tie mali preveriť, ako blízko majú k šľachtickému stavu.

            Dievčatá si vyskúšali ostrosť zraku pri lukostreľbe (a chalani im závideli), ďalších čakala skúška tajomných chutí, ukázali svoje vedomosti v alchýmii, dokázali, že vedia spolupracovať pri lúštení Ctiborovho labyrintu a pri šírení signálu na stredoveký spôsob.

            Dobre sme sa zabavili, vyskúšali sme si netradičné veci a uznali sme, že život na hrade veru nebol ľahký. Môžeme teda skonštatovať, že  dobývanie Ctiborovho hradu bolo úspešné.

            Mgr. E. Švandová a žiaci 5.C a 5.D

          • Zápis prvákov dopadol úspešne

            V dňoch 28. a 29. apríla prebiehal na všetkých seredských školách zápis do prvých ročníkov na školský rok 2023/2024.

            Pre väčšinu predškolákov, ktorí prišli k nám na ZŠ Juraja Fándlyho, bolo prostredie školy známe. Mnohí z nich sa totiž zúčastnili aktivít, ktoré predchádzali zápisu.

            Počas oboch zápisových dní k nám prišlo s rodičmi 103 predškolákov. Všetci úspešne absolvovali prvé školské skúšanie, v ktorom preukázali svoju zrelosť.  Zo školy odchádzali spokojní, s úsmevom na tvári a malým darčekom v ruke.

            Ďakujeme za dôveru, ktorú ste svojou účasťou prejavili našej škole a našim pedagógom. Veríme, že poskytneme vašim deťom kvalitné vzdelávanie v príjemnom prostredí.

          • Energoland Mochovce

            Exkurzia v informačnom a zábavnom centre Elektrární Mochovce bola veľmi zaujímavá a poučná.

            Najprv sme si pozreli 3D film o vzniku vesmíru až po súčasnosť. Dozvedeli sme sa mnoho o výrobe elektrickej energie z rôznych zdrojov: voda, vietor, slnečné žiarenie, fosílne palivá, geotermálna energia a jadro; aké sú výhody i nevýhody výroby. Videli sme ako vyzerá jadrové palivo, aké prísne bezpečnostné predpisy musí spĺňať výroba a uloženie rádioaktívneho odpadu. Na mape sveta sme sledovali akú uhlíkovú stopu zanecháva SR, okolité štáty, či svetové veľmoci. Najviac nás ale zaujímali interaktívne expozície: virtuálna jazda motocyklom, tepelné zrkadlo, pretlaková komora... Zábavy sme si užili veľa, ale času bolo málo a tak sa tešíme niekedy nabudúce.

            Žiaci 4. C, 4. D a tried.učiteľky

          • 4. miesto mladších žiakov

            Včera 2. 5. 2023 sa naši mladší žiaci zúčastnili Krajského kola vo florbale, ktoré sa konalo v Dunajskej Strede.

            Okrem našej školy ZŠ Juraja Fándlyho Sereď sa na turnaji predstavili : ZŠ Komenského Senica, ZŠ Brezová Piešťany, ZŠ Mallého Skalica, ZŠ M. Bela Šamorín a ZŠ s MŠ Pastuchov. Hralo sa v dvoch trojčlenných skupinách, každý s každým. V skupine sme obsadili druhé miesto a o postup do finále sme sa streli s neskorším víťazom. V ňom nás súper prevalcoval a tak sme šli hrať o bronzové medaily. V zápase o bronz sme boli lepší, no chýbalo nám trošku viac pokoja v zakončení, čo nás stálo umiestnenie na pódiu. Chlapci skončili na štvrtom mieste, za ktoré sa nemusia vôbec hanbiť. Všetkým ďakujeme za snahu a bojovnosť ako aj za vzorné reprezentovanie školy a mesta.

            Výsledky v skupine: ZŠ Juraja Fándlyho Sereď - ZŠ s MŠ Pastuchov  6 : 5

                                            ZŠ Juraja Fándlyho Sereď - ZŠ M. Bela Šamorín 7 : 4

            Semifinále:  ZŠ Juraja Fándlyho Sereď -  ZŠ Mallého Skalica 2 : 11

            O tretie miesto: ZŠ Juraja Fándlyho Sereď - ZŠ M. Bela Šamorín 2 : 4

             

            Školu reprezentovali: Valach Samuel, Plézel Viktor, Beňo Šimon, Vydarený Dárius, Slabý Marián, Plaštiak Sebastian, Dubnička Patrik, Paldan Samuel, Rákus Šimon

            Mgr. Mário Chudík

          • Keď sa z exkurzie stane zážitok

            Po ranom šprinte na vlakovú stanicu, s nádejou, že sadneme na vlak a o chvíľku sme v Trnave, nás zalial pot, keď náš vlak mal výluku a presun musel byť autobusom. Vybrali sme si pekný čierny bus so sympatickým vodičom a vydali sa na cestu s nádejou, že ďalší spoj hravo chytíme. Stalo sa a exkurzia mohla začať. Síce o hodinku neskôr ako bolo v pláne, ale podarilo sa. Hneď po privítaní a úvodných pravidlách sa 6.A obliekla do plášťov, nasadili si okuliare, zobrali masky a vydali sa na potulky tajomnými zákutiami firmy Poľnoservis, a.s. v Leopoldove. Dostupnými časťami pre verejnosť nás previedol pán Ing. Igor Červeň. Všetko nám vysvetlil, poukazoval a my sme spokojne mohli skonštatovať, že bionafta, ktorá je súčasťou klasickej nafty, je práve zo Slovenska. V závode je inštalovaná bezodpadová technológia so šetrným vplyvom na životné prostredie. Keďže proces výroby je tajný, viac sa nedozviete. Prezradím len toľko, že cestou späť, sme nasadli na krásny červený autobus a za Trnavou sa pokazil.

            Mgr. Uhnáková, Mgr. Puschenreiterová a 6.A trieda

          • Z NEPOTREBNÉHO MATERIÁLU VLASTNÝMI RUKAMI

            Chcete sa zabaviť, ale nechcete kupovať drahé materiály? Chcete dať starým veciam druhý život? Naučte sa vyrábať z odpadových materiálov. Žiaci 5.A si to vyskúšali vo štvrtok 27.4. 2023 na projektovom vyučovaní a niektoré ich výrobky mnohým skoro vyrazili dych. Naučili sa čo je odpadový materiál a aj to, že im poskytuje široký priestor pre ich predstavivosť. A čo je najdôležitejšie, majú ho vždy po ruke! Práca s nezvyčajnými materiálmi rozvinie nielen fantáziu, ale naučí nás vidieť aj nové stránky obyčajných vecí.

            Mgr. Petrášová, Mgr. Uhnáková a šikovní žiaci 5.A

          • 1. máj s našimi detičkami

            Máj je mesiacom lásky. Po stáročia sa na Slovensku stavajú ,,máje,, v predvečer prvého mája za spevu krásnych folklórnych piesni. ,,Májka“, ako strom ľudovo nazývame, je zväčša jedľa alebo breza. Jeho spodná časť sa očistí od kôry a na vrchné konáre sa navešajú ozdobné farebné stuhy alebo papieriky.

            Sú symbolom lásky. V minulosti ich stavali chlapci pred domy slobodným dievčatám súcim na vydaj.

            Detičky z nášho folklórneho krúžku si túto peknú tradíciu tiež spolu pripomenuli.

            Mgr. Žaneta Baudyšová- vedúca folklórneho krúžku



        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje