• Plávanie: V Krajskom kole 4. miesto

            Po školskom kole a Majstrovstvách mesta Sereď sme sa v piatok 12. 5. 2023 zúčastnili aj Krajského kola v plaveckom trojboji, ktoré sa konali v areáli Adeli Medical Center v Piešťanoch. V plaveckom trojboji sa súťažilo v týchto disciplínach : 25 m voľný spôsob, štafete 4 x 25 m a vo vodnom póle. Našu školu reprezentovali žiaci prvého stupňa, ktorí sa umiestnili na popredných miestach v predošlých kolách. Niektorí žiaci nám vypadli pre chorobu a povinnostiam v inej súťaži, no plavci ktorí ich nahradili podali veľmi dobré výkony. Okrem našej školy ZŠ Juraja Fándlyho Sereď, sa krajského kola zúčastnili školy : ZŠ Brezová Piešťany, ZŠ F.E. Scherera Piešťany, ZŠ Holubyho Piešťany. Celkovo sme obsadili štvrté miesto, no nemáme sa začo hanbiť. Všetky školy, okrem našej mali na súpiske žiakov, ktorí plávajú v kluboch a pravidelne sa zúčastňujú športových súťaži. Aj napriek tomu, sme boli rovnocennými partnermi a v niektorých prípadoch sme skončili lepšie. Najlepšie z našich sa umiestnil Vranka Damian,  ktorý obsadil vo svojej kategórii pekné druhé miesto. Na štvrtom a piatom mieste sa umiestnili bratranci Lukáš a Kamil Opltovci. Pekné štvrté miesto obsadila tiež Danihlíková Zoja, ktorá to mala vo svojej kategórii nesmierne ťažké, no veľa nechýbalo a mohla to byť medaila. O veľké prekvapenie sme sa postarali vo vodnom póle, kde sme skončili na prvom mieste. Všetkým plavcom ďakujeme za bojovnosť a vzorné reprezentovanie školy a mesta Sereď.

            Školu reprezentovali : Lukáš Oplt, Kamil Oplt, Vranka Damian, Danihlíková Zoja, Vydarená Karin, Krejči Juraj a Chmelár Libor

            Mário Chudík

          • Deň matiek

            Dnes 14. mája oslavujeme významný sviatok Deň matiek. Mamička je tá, ktorá nás s láskou priviedla na tento svet. S láskou sa stará o svoje detičky a ľúbi ich z celého srdiečka. Naša vďaka patrí všetkým mamičkám, babičkám a prababičkám. Vďaka za ich krásny úsmev, ktorý nám rozžiari každý deň. Vďaka za ich milé slová a pracovité ruky, ktoré nás sprevádzajú celým životom. 

            Detičky z folklórneho krúžku si z lásky pripravili krátke básničky, ktoré určite zahrejú každé srdiečko. (Mária Topoľská - Naša mama a Elena Čepčeková - Nech vravia ruže)

            Mgr. Žaneta Baudyšová- vedúca folklórneho krúžku

          • Atletika: Prvé a druhé miesto pre našich žiakov

            Včera 10. 5. 2023 sa naše družstvo dievčat a družstvo chlapcov predstavilo na Majstrovstvách okresu v atletike, ktoré sa konali na futbalovom štadióne v Galante.

            Celkovo bolo do súťaže prihlásených vyše 16 základných škol z Galantského okresu, no na samotných pretekoch štartovalo len 6. Okrem našej školy ZŠ Juraja Fándlyho Sereď sa pretekov zúčastnili aj žiaci zo ZŠ J. A. Komenského Sereď, ZŠ s MŠ Šoporňa, ZŠ SNP Galanta, ZŠ Trstice a ZŠ Pusté Uľany. Súťažilo sa v týchto disciplínach: beh na 60 m, beh na 800 m, skok do výšky, skok do diaľky, hod kriketovou loptičkou, vrh guľou a štafeta 4 x 60 m. Obom našim družstvám sa darilo. Dievčatá v oklieštenej zostave skončili prvé a zaslúžene postúpili do krajského finále, ktoré sa bude konať v Trnave. Chlapci bojovali, no napokon to stačilo "len"  na pekné druhé miesto. Obom družstvám blahoželáme k peknému výsledku a dievčatám držíme palce na kraji. Ako jednotlivec a víťaz v svojej discipline sa krajského finále zúčastní aj Urbánek Jakub.

            Družstvo chlapcov : Kiss Tomáš, Mizerík Ján, Chrupka Tomáš, Urbánek Jakub, Hajdu Kevin, Žigo Patrik

            Družstvo dievčat: Fogelová Emilie, Fogelová Nina, Fogelová Lea, Stejskálová Nina

             

            M.Chudík

          • Oldies párty 2023

            Z denníka našej Oldies

            Myšlienka usporiadať Oldies párty prišla v okamihu, keď som sa s Kristínkou T. zúčastnila takejto párty v Abraháme, ktorú zorganizovala základná škola. Bolo to skvelé, tak sme si povedali, že toto by sme snáď mohli zvládnuť aj my.

            Všetky „vychošky“ boli nápadom nadšené, a tak sa začali zdĺhavé prípravy cez vybavenie sály, pohostenia, Dj, programu, ľudí na obsluhu jedla, baru, zháňanie cien do tomboly, nákupu a zapožičanie materiálu na výzdobu sály,  nákupu sortimentu do baru, tlačenie plagátov, vstupeniek, nákup tombolových lístkov.

            Našťastie spolupráca medzi nami bola výborná a nám sa všetko podarilo včas pripraviť. Po vyhlásení predaja lístkov záujemcov pribúdalo, najmä rodičov našich žiakov. Dva dni pred termínom párty sme strávili v DK do neskorých večerných hodín, kde sme sa venovali príprave sály pre 140 hostí a skúške tanečného vystúpenia.

            A prišiel deň „D“. Keď sme videli, ako usmiati a dobre naladení ľudia nahodení do úžasných outfitov zapĺňajú sálu kultúrneho domu, s radosťou sme im ponúkli welcome drink a usadili na miesta.

            Párty otvorili žiaci našej školy Adam Tomasta a Sofia Sedmáková  tancom na skladbu. M. Jacksona a príhovor s prípitkom spoločne odštartoval zábavu. Pred tancom sme sa posilnili chutnou večerou. Veľmi  milo nás prekvapil plný parket hneď od prvého tanečného kola, ktorý sa vyprázdnil až o piatej hodine ráno. Medzi tanečnými kolami sme si oddýchli pri vyhlasovaní tomboly, kde sa ľudia tešili z krásnych cien. Počas celého večera, noci a skorého rána sme s úžasom sledovali, ako sa ľudia neprestávajú baviť a spievať, za čo vďačíme DJ RAZOROVI, ktorý hral neskutočne! Našou najväčšou odmenou boli  ľudia, ktorí odchádzali unavení, ale spokojní.

            Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí nám prispeli do tomboly krásnymi a hodnotnými cenami. Ďakujeme taktiež fešákom v bare, dievčatám, ktoré sa postarali o obsluhu a kuchyňu, všetkým, ktorí nám s prípravami pomohli.

            Keďže boli na našu párty pozitívne ohlasy, tešíme na pokračovanie nášho denníka niekedy nabudúce.

            Ľudia, boli ste TOP!

            Jana Č. a vychovávateľky ŠKD 

          • Exkurzia - Lesná škola Levice

            Cieľom Lesnej školy v Leviciach je vytvárať vzťah detí a širokej verejnosti k prírode. Exkurzia do Lesnej školy v Leviciach dňa 9. 5. 2023 bola obohatením a zopakovaním učiva o lesnom ekosystéme, ktorý žiaci prebrali na hodinách biológie. Pod názvom "Poľovníckym chodníkom" si žiaci z 5. A, 5. C a niekoľko žiakov z 5. D triedy  v Lesnej škole pozreli dermoplastické preparáty zvierat v ich  autentickom prostredí, napr. srnca, líšky, svine divej, jazveca, lesných vtákov a iných živočíchov.  Spoznávali ich zvuky, na vzorkách kožušín mali možnosť určiť akému zvieraťu kožušina patrí. Zaujímavý bol sprievodný výklad sprievodkyne o živote v lese s vysvetlením ako a kde zvieratá v lese žijú, čím sa živia.  Pani sprievodkyňa si zároveň preverila poznatky žiakov z tejto oblasti. Žiaci boli pochválení za svoje pohotové odpovede. Pre žiakov bolo zaujímavé vypočuť si napr. tokanie tetrova hlucháňa, vypočuli si zaujímavosti o jeho spôsobe života, o jeho ochrane a na záver vypracovali o ňom pracovný list. V tvorivej dielni si žiaci zahrali pexeso a poskladali puzzle s lesnou tematikou. Deti zaujali aj rôzne prírodniny, ktoré boli vystavené na 1. poschodí v poznávacej zóne, napr. plody ihličnanov. Tiež zbierka motýľov, hmyzu, modely húb, horniny a minerály a mnoho iných prírodnín bola veľmi zaujímavá. Žiakom sa v lesnej škole páčilo, zaujímali sa o vystavené prírodniny.

            Z Lesnej školy sme sa presunuli k Levickému hradu, v areály ktorého sa nachádza Tekovské múzeum. Tu sa žiaci dozvedeli niečo z histórie Tekova a o vládcoch, ktorí vládli na hrade. V múzeu si pozreli archeologické vykopávky z doby kamennej, bronzovej i železnej.  Pozreli si príbytky, v akých ľudia kedysi žili. Žiakov zaujalo aj brnenie a strelné zbrane, ktoré používali pri obrane hradu proti Turkom. Zaujímavá bola aj lekáreň z 19. storočia, kde si mohli žiaci pozrieť sochu Hippokrata.

             Cieľom exkurzie bolo rozšíriť vedomosti žiakov o nové poznatky z biológie a z dejepisu, čo sa nám aj podarilo. Žiakom patrí pochvala za slušné správanie sa počas prehliadok i počas cesty autobusom.

            Mgr. Ľ. Faktorová, Mgr. M. Sedláčková, Mgr. Ž. Baudyšová

             

             

          • ,,Jar očami detí"

            V 11.oddelení ŠKD sa uskutočnila súťaž, v ktorej deti zachytili to najfarebnejšie obdobie roka- Jar. Deti pracovali samostatne alebo v skupinách, vyskúšali si rôzne výtvarné techniky i prácu so sušenými kvetmi. Vytvorili krásne výtvarné diela. Rozvíjali si umelecké cítenie a spomedzi viacerých diel si vybrali aj svojích víťazov.

            3.miesto Sofia Baltesová, 2.miesto Hanka Vrtíková, Meliska Maronová a Emka Kňažíková a nakoniec 1.miesto patrilo Terezke Hanusovej a Igorovi Červeňovi. Všetky deti boli veľmi šikovné a vytvorili krásne diela. Nechýbala ani pochvala a sladká odmena. 

            Deti z 11.oddelenia ŠKD a pani vychovávateľka Danihelová.

          • Vymínačka a férový piknik už túto sobotu

            Už túto sobotu Vás pozývame na piknik, ktorý organizuje KC Priestor v areáli našej školy.

            Piknik sa uskutoční v našom školskom areáli pri ovocnom sade - vchod cez bočnú bráničkusmer plaváreň. Okrem pikniku bude prebiehať aj Vymínačka izbových rastlín - ak máte odrezok izbovej rastlinky na výmenu, tak ho nezabudnite priniesť :-) Začíname o 14:30.

            ☕☕☕Na pikniku si spoločne vychutnáme pekné prostredie, dobroty z našich záhrad, domáce koláče a mimoriadne chutnú kávu od Zereth Coffee. Ich káva sa okrem lahodnej chuti vyznačuje aj kvalitou a informáciámi o jej zdroji.

            Upozorňujeme, že množstvo dobrôt bude limitované, odporúčame priniesť aj vlastné koláče. Navzájom tak môžeme spraviť koštovku a vymeniť si nielen rastliny, ale aj recepty.Okrem plných žalúdkov si domov odnesieme aj odrezky izbových rastlín.

            Pôjde tak o májovú Vymínačku, v rámci ktorej sa zameriame na vymieňanie izbových rastlín. Takisto podporíme myšlienku fair-trade, a teda upozorníme na to, že rastlinky, ktoré pestujeme doma na okne, nemusia cestovať cez pol sveta, kým skončia u nás na parapete‼️

            Počet odrezkov, ktoré donesiete, je neobmedzený. Dbajte iba na to, aby ste množili rastlinky, ktoré sú zdravé, bez škodcov. Takisto si môžete zobrať ľubovoľný počet rastlín.Samozrejme, rastlinky si môžete prísť zobrať aj v tom prípade, ak žiadne nedonesiete.

            Viac info nájdete tu: 

            https://www.kcpriestor.sk/events/ferovy-den-k-ludom-aj-k-prirode?fbclid=IwAR3U_HiXM0qF0jtRFXnkz8Fnu5q1qdan4efbtCV2Nn5obIw27Ll42PWbO6Y

            Tešíme sa na Vašu účasť. Veríme, že počasie nám bude priať a užijeme si pekné sobotné popoludnie.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje