• Prírodovedná gramotnosť v ŠKD

            Okrem pohybu na čerstvom vzduchu a utužovaní vzťahu k prírode, sme sa vo viacerých aktivitách v ŠKD zamerali na separáciu odpadkov a snažili sa vdýchnuť starým veciam nový život. Začiatkom jari sme sa zamerali na poriadok v okolí školy. Deťom sme rozdali rukavice a vrecia, ktoré sme im farebne označili. Separovanie im išlo od ruky. :)

            Tentokrát sme sa v 4., 5. a 6. oddelení rozhodli vdýchnuť nový život použitým kartónom a vrchnákom z PET fliaš. Jednoduchým spôsobom si deti vyrobili autíčka a preteky sa mohli začať. Chodbami školy sa niesli radostné výkriky a povzbudzovanie od ostatných detí. Deti boli nadšené zo svojich výrobkov, ktoré môžu doma skúšať aj so svojimi rodičmi.

            Vychovávateľka Táňa

             

             

             

             

             

            +13

          • Futbal: U15 s postupom na M SR, U13 strieborná

            Včera 17. 5. 2023 sa konalo posledné kolo detskej ligy v malom futbale. Kvôli počasiu sa odohralo v telocvični na OA v Seredi.  V kategórii U 13 bolo o víťazovi rozhodnuté už dávnejšie, takže sme bojovali o druhé miesto, ktoré sme napokon aj  získali. V kategórii U 15 nám na prvé miesto stačilo uhrať v dvoch zápasoch bod. Chlapci svoje oba zápasy vyhrali čím si zabezpečili postup na M SR, ktoré sa budú konať v Banskej Bystrici. K víťazstvu im pomohli aj chlapci z U8 a U10, ktorí celý zápas povzbudzovali, za čo im ďakujeme. Okrem medaily, pohára a radosti s postupu, si individuálnu cenu ešte odniesol Dávid Špánik, ktorý sa stal najlepším strelcom vo svojej kategórii. Všetkým futbalistom ďakujeme za predvedenú hru a vzorné reprezentovanie školy.  Pevne veríme, že nás takto potešia aj v Banskej Bystrici. 

            Konečné poradie, fotografie, výsledky a strelcov nájdete na:   https://www.detskaliga.sk/?leagueId=30&competitionId=263&leagueChangeId=30&competitionChangeId=263

            Za U13 nastúpili:  Práznovský Jakub, Valach Samuel, Pompa Sebastián, Forgáč Damian, Vydarený Dárius, Ďuriš Adam, Dubnička Patrik, Kovár Jakub, Buchač Nikolas a Stejskal Matúš

            Za U15 nastúpili:  Gála Adrián, Chrupka Tomáš, Hajdu Kevin, Žigo Patrik, Klištinec Jakub, Špánik David, Ščurko Jakub, Báčik Alex.

            M.Chudík

          • ANI SME TO NEČAKALI!!!

            Prijali sme pozvanie do krajiny remesiel, v ktorej sa zruční a nadaní žiaci priúčali remeslu. Prešli sme si cestou tvorenia, na ktorej nás čakala zábava a dobrodružstvo z dreva, drôtu, nití, prírodných pletív či maľovania na sklo. Vstupným do krajiny remesiel boli šikovné ruky, otvorená myseľ a bezbrehá fantázia. Na jej konci pre niektorých zvíťazil dobrý pocit a radosť z prekonania svojich osobných limitov. Väčšine účastníkov súťaže patrí náš obdiv. Spoločne vstúpili cez bránu pomyselnej remeselnej krajiny a ich práce sú vystavené v Thurzovom dome v Banskej Bystrici.

            Najväčšiu radosť však máme z uznania, ktoré v celoslovenskej súťaži získal Samuel Valach spolu so Šimonom Beňom a Lukášom Židekom s prácou Šach.

            Všetkým zúčastneným žiakom blahoželáme a tešíme sa na ďalšiu výzvu.

            Ceremoniál oceňovania a vernisáž výstavy s rovnomenným názvom V krajine remesiel 2023 sa uskutoční vo štvrtok 15. júna 2023 o 12.00 hod. v Thurzovom dome v Banskej Bystrici. Výstava potrvá do 3. septembra 2023 a na jej návštevníkov čaká viac ako 400 vybraných súťažných prác.

            Mgr. Uhnáková a Mgr. Petrášová

          • Víťazstvá našich malých veľkých futbalistov

            Víťazstvá našich malých veľkých futbalistov

            Dnes 16.5. sa hralo tretie a zároveň záverečné kolo v malom futbale, ktoré organizuje Slovenský futbalový zväz. Odohrali sa oblastné  kolá  od najmladších žiakov až po najstarších. Naši žiaci prvého stupňa nastúpili v dvoch  kategóriách U8 a U10. Hralo sa v hale na Obchodnej a chlapci sa na zápasy veľmi tešili. Zápasy vyhrali a stali sa víťazmi svojich skupín. Na majstrovstvá Slovenska do Banskej Bystrice, ktoré budú 2.6. podľa pravidiel usporiadateľa  postupujú žiaci 3. a 4. ročníka - U10. Obom družstvám patrí veľká pochvala za predvedenú hru a výkony. Každý z nich si plnil svoje povinnosti na ihrisku počas hry, vedeli si pekne prihrať, ubrániť a aj zakončiť akciu gólmi, z ktorých sa tešil celý tím a tom má byť nielen futbal, ale každý jeden šport, aby mali z neho deti radosť, naučili sa vzájomnej spolupráci, rešpektu a fair- play hre. Myslím, že si dnešný deň užili aj pri povzbudzovaní keď hrali naši  druhostupniari.  Boli ste super!

             Na záverečnom vyhodnocovaní sme mali najviac ocenených hráčov a to:

            U8: Najlepší brankár- Samuel  Pollák, Najlepší strelec : Filip  Vidovič

            U10: Najlepší brankár- Peter Forgáč, Najlepší strelec : Igor Červeň

            Poďakovanie patrí aj p. Žákovičovi, ktorý bol hlavným organizátorom a ktorý zabezpečil pre chlapcov to najdôležitejšie- medaile, poháre, odmeny. Ďakujeme a tešíme sa na hru o rok.

            Naši „ zlatí“ futbalisti:

            U8: Mateo  Komačka, Samuel  Pollák, Sebastián  Greguška, Šimon  Poláček, Filip  Vidovič, Lucas  Barienčík,  Martin  Žákovič, Leo Baláž, Gabriel  Šimon

            U10: Peter Forgáč, Libor Chmelár, Filip  Dubnička, Samuel Ondrejička, Adrián Práznovský, Juraj Čochráč, Samuel Grman, Filip Ončo, Jakub Arpáš, Maxim Kulich, Igor Červeň, Damián Hrdlica.
             

          • NIE JE PAPIER AKO PAPIER

            Čím sa líši papier z Papierničky Petrus od iných papierov? Niektorí žiaci 6. ročníka to už vedia. Každý hárok je jedinečný, je vyrábaný ručne a materiálom na jeho výrobu je bavlna. Na rozdiel od bežného papiera (vyrobeného z dreva) tento sa vekom nestáva krehkým a tiež nestráca svoju farbu. Majster tejto dielne to nemá jednoduché. Najskôr nám vysvetlil z čoho, v čom a ako sa tento zvláštny papier vyrába a potom si každý vlastnoručne vyrobil svoj hárok kvetinkového papiera. Tiež sme sa dozvedeli históriu papiera – kedy a ako vznikol a na čo sa v minulosti písalo. Dozvedeli sme sa aj to, kto tento papier používa – aj pani prezidentka. Na záver sme si mohli aj niektoré výrobky kúpiť. Toto všetko sme zažili piatok 12. mája na technickej exkurzii v súkromnej papierni Petrus v obci Prietrž.

            Mgr. Petrášová, Mgr. Uhnáková a žiaci 6. ročníka

          • NEDOBYTNÁ ŠIFRA PRELOMENÁ

            Elektrárňa v Piešťanoch je stará obecná dieselová elektráreň, ktorá bola postavená v roku 1906. V roku 1996 sa stala Národnou kultúrnou pamiatkou a od roku 2014 slúži zrekonštruovaná budova elektrárne pre širšie spoločenské využitie s cieľom podporiť rozvoj vedecko-technického poznávania detí a mládeže. Žiaci 7. ročníka túto elektráreň navštívili 4. mája a z ponuky programov absolvovali Symboly – tajné šifry a Výrobu elektronickej hry. Oba programy boli veľmi zaujímavé a zábavné. Symboly a tajné šifry nám na začiatku dosť potrápili hlavičky. Na vzájomnú komunikáciu sme využívali rôzne signály, znaky, zvuky, symboly, gestá, slová a reč a pátrali sme po tajných šifrách v priestoroch Elektrárne. Nechýbali ani šifry a symboly kreslené svetlom s UV perami na veľkorozmernom svetlo-citlivom plátne. Za pomoci šikovnej lektorky a s niekoľkými základnými elektrotechnickými súčiastkami (dióda, rezistor, vodiče) sme si zostrojili hru na elektronickom princípe. Bola potrebná trpezlivosť aj šikovné ruky, no nakoniec sa ju podarilo každému rozsvietiť. Z fungujúcej hry mali všetci radosť a mohli si ju zobrať domov.

            Mgr. Uhnáková , Mgr. Puschenreiterová a žiaci 7. ročníka

          • Krajské kolo v atletike družstiev starších žiačok v Trnave.

            Na atletickom štadióne Slávia v Trnave, sa dňa 16. 5. 2023 konalo Krajské kolo v atletike družstiev starších žiačok. Zúčastnili sa ho aj dievčatá z našej školy, ktoré vyhrali okresné kolo v Galante. Konkurencia v Trnave bola veľká, veď naše dievčatá súťažili s dievčatami z viacerých atletických klubov v kraji. V technických disciplínach sa naše dievčatá prebojovali do finále. Ale vo finále ich výkony už nestačili na obsadenie medailových miest. Medailové 3. miesto získala len Emílie Fogelová z 9. A tr. a to v hode kriketovou loptičkou. Hodila pekných 51,88 m. Lea Fogelová zo 7. B tr. skončila v hode kriketkou na 6. mieste a v behu na 60 m, časom 8,91 s. na 8. mieste.  Sofia Horňáková z 8.B tr. obsadila v behu na 60 m 9. miesto. Nina Stejskalová z 8. A tr. vrhla guľou 6,89 m, čo stačilo na 6. miesto a 800 m zabehla za 2:57,8 min., skončila na 7. mieste. Emilie Fogelová v guli obsadila 7. miesto. Nina Fogelová z 8. A tr. v skoku do diaľky aj do výšky obsadila 8. miesto. Na štafete 4x 60 m obsadili dievčatá 5. miesto. Družstvo dievčat v silnej konkurencii skončilo na 6. mieste. Hoci nám v závere pretekov začalo pršať, dievčatá statočne bojovali až do konca pretekov, za čo im  patrí pochvala.

            Mgr. Ľ. Faktorová

          • Ďakujeme olejozberačom, máme prvú TONU oleja!!! V zbere pokračujeme ďalej!

            S radosťou Vám všetkým olejozberačom oznamujeme, že sme vďaka Vám ku dnešnému dňu vyzbierali viac ako JEDNU TONU kuchynského oleja, presnejšie 1006 kg. Ďakujeme všetkým za každý jeden liter starého kuchynského oleja, ktorý ste priniesli do našej zbernej nádoby či už počas súťaží alebo mimo nich. Z financií získaných z tejto tony pre nás odpadového oleja zakúpime pre našich prvostupniarov 4 KUSY ROBOTICKÝCH BLUETOOTH LIENOK ktoré budú slúžiť k praktickej výučbe základov programovania na hodinách informatiky.  

            Pre niekoho je starý olej odpad, pre iných vzácna komodita, preto Vás prosíme nezabúdajte i naďalej starý olej zlievať a priniesť ho do žltej nádoby pred hlavným vchodom do budovy našej školy. Týmto jednoduchým spôsobom môžete i VY prispieť  k zabezpečeniu rôznych zaujímavých didaktických pomôcok pre našich žiakov.

            ĎAKUJEME!

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje