• Zoznámte sa, prosím, s...

            Marcové čítanie na hodinách nemeckého jazyka bolo tentokrát venované významnému autorovi kníh pre deti a mládež – Erichovi Kästnerovi. Spolu so siedmakmi a ôsmakmi sme za začítali do jeho kníh, ktoré sprevádzali detstvo ich rodičov. Niektoré žiaci poznali z filmového spracovania, iné  objavili po prvýkrát. Zoznámili sa s Lujzou a Lotkou, strýkom Ringelhutom a jeho synovcom Konradom, lietajúcou triedou, s Emilom a jeho kamarátmi detektívmi a mnohými ďalšími hrdinami Kästnerových kníh.

            Hoci čítanie v nemčine trochu potrápilo naše jazyky, užili sme si to a naše šikovné ruky vytvorili krásne projekty venované Kästnerovým knižným postavám.

            Veď posúďte sami... .

            Žiaci 7.A, 7.B a 8.B a E. Švandová

          • Svetový deň vody

            Svetový deň vody je medzinárodný deň oslavy vody a hlavne príležitosť dozvedieť sa viac o problémoch súvisiacich s vodou. Svetový deň vody siaha do roku 1992, kedy konferencia OSN o životnom prostredí a rozvoji odporučila oslavovať deň vody na medzinárodnej úrovni. Valné zhromaždenie OSN reagovalo vymenovaním 22. marca 1993 za prvý Svetový deň vody. Voda je životodarná tekutina a neodmysliteľná súčasť nášho života. Je zároveň najcennejším prírodným zdrojom, bez ktorej nie je možný rozvoj žiadnej spoločnosti či ľudstva, nie jej bez nej možný život organizmov. „Týždeň pre vodu“ , ktorý prebiehal na našej škole od 22. 3. do 29. 3.  si pripomenuli žiaci rôznymi aktivitami na vyučovacích hodinách.  Žiaci 5. A a 5. C triedy na hodinách biológie vypracovali projekty na tému vodný ekosystém. Nakoľko vodný ekosystém sme práve preberali, žiaci si zopakovali nevyhnutnosť vody nielen pre človeka, ale aj pre rastliny a živočíchy.  Žiaci robili projekty v 3-4 členných skupinkách. Použili obrázky rastlín a živočíchov, ktoré sa vyskytujú vo vodných ekosystémoch, doplnili ich kresbou alebo dolepovaním farebného papiera. Vytvorili tak zaujímavé vodné ekosystémy, či už tečúcich, alebo stojatých vôd.

            Pri prezentovaní svojich projektov žiaci odôvodnili význam vody pre život, povedali, čo je ukazovateľom čistoty vody, ako zabrániť znečisťovaniu vôd, ktoré druhy pobrežných a vodných rastlín poznajú, ktoré bezstavovce a stavovce sa vyskytujú vo vodnom ekosystéme. Takýmto spôsobom si žiaci rozšírili vedomosti o potrebe vody pre život a dôležitosti jej ochrany.

            Projekty si môžete pozrieť vo fotogalérii.

            Ľ. Faktorová

          • Midicool volejbal starších žiačok

            Midicool volejbal je športová kolektívna hra o 4 hráčoch. Je to prípravná hra na veľký 6 -  kový volejbal.  Dňa 23. 3. 2023 sme na našej škole zorganizovali 1. oblastné kolo v midicool volejbale starších žiakov a žiačok.

            V kategórii starších žiačok sa súťaže zúčastnili školy ZŠ J. A. Komenského Sereď, Gymnázium V. M. Sereď a ZŠ J. Fándlyho Sereď. V tomto školskom roku sa súťaže už nemohli zúčastniť žiačky 9. ročníka, čo nás tak trochu zaskočilo, lebo dievčatá z 9. roč. sa na midicool volejbal pripravovali. Ale pekne ich nahradili dievčatá zo 7. roč., ktoré spolu s dievčatami z 8. roč. obsadili dnes, po 2. odohratom kole, pekné 2. miesto. Dnes, 27. 3. 2023 sa hralo na ZŠ J. A. Komenského Sereď. Družstvo našich dievčat odohralo zápasy podobne ako pred týždňom na našej škole. Vyhrali na sety 2:0 s Gymnáziom Sereď a prehrali 0:2 s družstvom dievčat zo ZŠ J. A. Komenského Sereď. I keď nám postup na kraj unikol, dievčatá predviedli peknú hru, za čo si zaslúžia pochvalu.

            Družstvo dievčat:

            Fogelová Nina, Stejskalová Nina, Holbíková Janka, Nagyová Bianka - 8. A, Lehocká Veronika, 7. B, Kotúčková Rebeka 7. A, Šupolová Alena, Ončová Laura, Kotlárová Lea 7. C

            Celkové umiestnenie:

            1. miesto: ZŠ J. A. Komenského Sereď

            2. miesto: ZŠ J. Fándlyho Sereď

            3. miesto: Gymnázium Sereď

             

            Ľ. Faktorová

          • Postup na Majstrovstvá TT a BA kraja v midicool volejbale

            Starší žiaci sa dnes 29. 3. 2023 zúčastnili oblastného kola v midicool volejbalu, ktorý organizovala ZŠ.  Jána Amosa Komenského Sereď. Súťaž pozostávala z dvoch kvôl. Prvé kolo sa odohralo ešte minulý týždeň u nás na ZŠ. Juraja Fándlyho. Midicool je 4-kový volejbal, ktorý slúži ako príprava na veľký 6-kový volejbal. Hrá sa na zmenšené ihrisko o rozmeroch 14x7 m a výška siete je 230 cm. Pravidlá sú podobné ako pri veľkom volejbale, no je tu zákaz hrania nohou. Tento rok našu školu reprezentovali žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka. Do súťaže boli prihlásené štyri školy : ZŠ Juraja Fándlyho Sereď, ZŠ J. A. Komenského Sereď, Gymnázium Vojtecha Mihálika Sereď a ZŠ Štefánika Hlohovec. Posledné dve menované školy sa bohužiaľ nedostavili a tak sme si to o postup rozdali s naším „ odvekým rivalom“ :-).  Odohrali sme medzi sebou 4 zápasy, ktoré sme zvládli a zaslúžene postúpili na Majstrovstvá kraja, ktoré sa budú konať ako zvyčajne na ZŠ v Studienke. Chlapcom ďakujeme za predvedenú hru a veríme, že nás takto potešia aj na kraji.

            Výsledky I. a II. kola : 1. zápas : ZŠ Juraja Fándlyho Sererď – ZŠ J.A.K Sereď   2 : 0 ( 25 : 20, 25 : 14 )

                                               2. zápas : ZŠ Juraja Fándlyho Sererď – ZŠ J.A.K Sereď  2 : 0 ( 25 : 15, 25 : 13 )

                                               3. zápas : ZŠ Juraja Fándlyho Sererď – ZŠ J.A.K Sereď  2 : 0 ( 25 : 18, 25 : 9 )

                                               4. zápas : ZŠ Juraja Fándlyho Sererď – ZŠ J.A.K Sereď  2 : 0 ( 25 : 20, 25 : 14 )

             

            Školu reprezentovali : Chrupka Tomáš, Klištinec Jakub, Hajdu Kevin, Chatrnúch David, Židek Lukáš, Poláš Michal a Valach Samuel

             

            Mgr. Mário Chudík

          • Marec – mesiac knihy v ŠKD

            ,, K dobrej knihe treba dobrých čitateľov. “

                                           Victor Hugo

            Aktivity v ŠKD

            Prváci a druháci vyrobili záložky do kníh. Využívali sme aj recyklovateľný materiál, tretiaci a štvrtáci vytvorili nádherné obaly na knihy.

            Piate oddelenie s pani vychovávateľkou Táňičkou si prečítali a potom ilustrovali knižku:  ,, DORKA MAGORKA “. Siedme oddelenie s pani vychovávateľkou Olinkou sa pustili s chuťou do výroby plagátu maľovaného čítania.

            Radi navštevujeme aj školskú knižnicu, pár kníh sa však nájde v každom oddelení ŠKD. Hráme sa literárne hry, lúštime krížovky, doplňovačky, hádame hádanky...

            Prečo čítať knihy?

            Rozvíjajú kreativitu, slovnú zásobu, zlepšujú sústredenie. Sme radi, že napriek digitálnym technológiám záujem o knihy neklesá, budeme naďalej motivovať žiakov k čítaniu a prejavovať lásku ku knihám.

            Ďakujem deťom a pani vychovávateľkám za pomoc.

             

            Vychovávateľka Alenka

          • Výstava dopravných prostriedkov z recyklovaného materiálu

            Naši šikovní prváci si pripravili rôzne dopravné prostriedky z recyklovaného materiálu. Používali pri tom rolky z toaletného papiera, kartón, krabice od džúsu, obaly od vajíčok či vrchnáčiky z mlieka. Použili sme všetko čo sa dalo a čo sme našli doma 🙂. Fantázii sa medze nekládli a tak sa naši šikovníci pustili do výroby rôznych autíčok, autobusov, lietadiel, lodí či vláčikov a dokonca sa našli aj nejaké vesmírne rakety či tatrovka🙂. Žiaci maľovali, vystrihovali, lepili a ich radosť rástla tým viac, čím viac sa blížili ku koncu a videli, čo dokázali. Nakoniec sme tieto krásne výtvory vystavili na našej chodbe, kde ich mohli vidieť všetci žiaci, ktorí tadiaľ prechádzali. Výstavy sa zúčastnili všetci naši prváci 1.A, 1.B a 1.C a ich pani vychovávateľky Alenka, Mirka a Lucka

             

          • Malí folklóristi na súťaži získali ocenenie ,,Bronzové pásmo".

            Folklórne detičky z našej ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi sa v jednu krásnu marcovú sobotu zúčastnili folklórnej súťaži. Súťaž rozozvučala KD v Križovanoch nad Dudváhom folklórnymi melódiami. Naši malí folklóristi sa na súťaž  pripravovali pod vedením Mgr. Žanety Baudyšovej na folklórnom krúžku. Hrou na akordeón vystúpenie doplnil a obohatil mladý akordeonista Filip Baudyš. Predstavili sa programom pod názvom ,,Zahrajme sa spolu". Vystúpenie bolo plné tanca, spevu, riekaniek a detských hier. Programom sme sa spolu všetci vrátili do čias, kedy boli  naši starí a prastarí rodičia deťmi. Vystúpenie si folklórne detičky veľmi užili a zožali obrovský potlesk. Odniesli si cenu ,,Bronzové pásmo". Z tretieho miesta mali veľkú radosť. Je veľmi dôležité rozvíjať v našich deťoch lásku a úctu k slovenskému folklóru.

            Mgr. Žaneta Baudyšová

          • MO vo florbale mladších žiačok

            V piatok 24. 03. 2023 sa konalo okresné kolo vo florbale mladších žiačok. Turnaj sa konal na SOŠ obchodu a služieb v Galante. Okresného kola sa zúčastnili 3 školy: ZŠ Juraja Fándlyho Sereď, ZŠ G. Dusíka Galanta a ZŠ Štefánikova Galanta. Nastal menší omyl, pretože ZŠ Štefánikova Galanta prišla na turnaj so staršími žiačkami. Takže v boji o postup na krajské kolo sme zostali iba dve školy. Odohrali sme skvelý zápas, v ktorom sa nám podarilo vyhrať nad ZŠ G. Dusíka 6:1. Dievčatá si touto skvelou hrou vybojovali postup na Majstrovstvá kraja, ktoré sa budú konať už budúci piatok v Dunajskej Strede. Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za  vzorné reprezentovanie školy.

             

            Školu reprezentovali:  Karolína Ladovičová, Rebeka Kotúčková, Lea Kotlárová, Ema Harčárová, Lea Cáková, Karin Vargová, Mia Mészárosová, Nelly Šandorová, Sofia Vančová, Simona Uherská, Nina Devátová, Alena Šupolová.

             

            Mgr. Michaela Sedláčková

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje