• Angličtina hrou pre predškolákov

            Séria aktivít pripravených pre predškolákov pokračuje ukážkovou hodinou anglického jazyka. 

            Milí rodičia budúcich prváčikov, vyberte si jeden z termínov, nazrite do priestorov školy, prineste svoje deti, dobrú náladu a prídite si trochu "pospíkovať" .  Tešíme sa na Vašu účasť. 

            Pripravujeme tiež ukážkovú hodinu informatiky a prázdninový basketbal.

          • Hry vo vode pre predškolákov

            Naša škola pripravila pre rodičov a ich predškolákov sériu zaujímavých aktivít, ktoré im môžu pomôcť pri výbere základnej školy pre svoje dieťa.

            Predškoláci si najskôr pod vedením našich učiteľov vyskúšajú ako prebieha naozajstný plavecký výcvik, zažijú vyučovaciu hodinu angličtiny a vyskúšajú si jednoduché programovanie. Informácie o jednotlivých  aktivitách budú postupne zverejňované našom webe a Facebooku.

            Začíname  s hrami vo vode. 

            Viac informácií nájdete na plagáte. 

          • Dobrodružstvo za slovenskými povesťami

            Dňa 30. 1. 2023 sa konal 28. ročník recitačnej súťaže Šaliansky Maťko J. C. Hronského v Dome Matice slovenskej v Galante. V umeleckom prednese slovenských povestí reprezetovali Základnú školu Juraja Fándlyho Romanko Pauer (7. B), Miško Šunderlík (5. D) a Nikolka Gemeriová (3. C). Konkurencia vo všetkých troch kategóriách bola veľmi silná, ale aj napriek tomu naši žiaci hrdo predviedli svoj recitátorský talent. Najväčší úspech získala

            Nikolka Gemeriová za 2. miesto v 1 kategórii.

            Veľkú pochvalu od poroty si však odniesli aj Miško s Romankom. Súťažiacim ďakujeme za ich snahu zviditeľniť našu školu a tešíme sa na ďalšie zaujímavé súťaže.

            Mgr. Hubináková

          • ,,Wellbeing,, dni

             

            Dni „well being“ sú zamerané na žiakov so špecifickými vývinovými poruchami učenia.  Určené sú žiakom na prvom stupni, ktorí pravidelne pracujú so školskou špeciálnou pedogogičkou, školskou psychologičkou. Deťom sme chceli poskytnúť priestor spoločne sa stretnúť, vymeniť si skúsenosti medzi sebou, naučiť sa oddychovať a rozprávať o svojich pocitoch medzi rovesníkmi s podobnými problémami.

            Prvé spoločné stretnutie so školskou psychologičkou, školskou špeciálnou pedagogičkou a pani asistentkami Zuzkou, Inkou a Karin sme usporiadali dňa 25.1.2022. Trošku s obavou, ako to celé dopadne, ale nakoniec sme radi, že sme sa do toho pustili.

            Žiaci si zažili pokojné a zároveň bezpečné prostredie, kde sme na začiatku pracovali so svojimi emóciami. Rozprávali sme sa o tom, ako sa máme, čo nás trápi, resp. čo nás robí spokojnými.
            Potom sme sa so žiakmi pustili do rozvíjania vizuomotorickej koordinácie a poskladali sme origami líšku, ktorá nás trošku potrápila ale nakoniec sa to deťom podarilo a vytvorili si pekné origami.
            Na záver stretnutia sme zrealizovali malú relaxáciu. Deti sa tu naučia zrelaxovať, odbúrať napätie a stres aj vo svojom osobnom živote, čo sa im môže zísť pred písomkami alebo náročnejším dňom v škole.
            Týmito pravidelnými stretnutiami chceme poskytnúť žiakom pokojné prostredie, kde môžu zažiť úspech, niečo sa naučiť a zároveň aj  osobnostne rásť. Sme zároveň aj radi, že žiaci boli spokojní a takéto stretnutia si chcú zopakovať. Na každý mesiac máme pripravené rôzne aktivity na rozvíjanie kognitívnych zručností, ako napr. vizuomotorická koordinácia, serialita, diferenciácia, sluchová a zraková pamäť. Využiť chceme prvky umenia, hudby, ktoré takisto podporujú rozvoj schopností žiakov. Aj takto formou hry sa dá pracovať na rozvíjaní schopností a zároveň sa aj dobre cítiť. Zároveň sme touto formou stretnutí chceli dať žiakom najavo, že nám na nich záleží, že sa na nás môžu kedykoľvek obrátiť a hlavne sme tu pre nich a pre všetkých žiakov na našej škole- kedykoľvek to budú potrebovať.
            Nasledujúce stretnutia uskutočníme vždy raz do mesiaca až do konca školského roka.

            Školský podporný tím

          • Dopravná výchova pre prvý ročník-rovesnícke vzdelávanie

            Žiaci 5.B aj tento rok pripravili pre našich prvákov malé dopravné ihrisko v telocvični. Nechýbali dopravné značky, prechod pre chodcov ani semafory. Jazdou na  kolobežkách, na krátkej trase simulujúcej cestu, si prváci vyskúšali svoje vedomosti a zručnosti. Niektoré deti   si cestu prešli v sprievode svojich starších kamarátov bez kolobežky.  Pred jazdou si žiaci zopakovali dopravné značky, ktoré boli na ihrisku. V rámci rovesníckeho vzdelávania piataci  s trpezlivosťou svojim malým kamarátom vysvetľovali jednotlivé dopravné situácie a pomáhali im. Prváčikovia ich počúvali so záujmom, dôverou  a rešpektom. Jazda na kolobežkách sa malým prváčikom veľmi páčila. Ďakujeme piatakom za ochotu a milý prístup.

            Mgr. Gašparíková

          • Vyhodnotenie vianočnej súťaže v zbere oleja

            ​​​​​Minulotýždňové rána sa na našej škole niesli v duchu povianočného zbierania oleja. Mnohí žiaci počas sviatkov nezaháľali a poctivo starý kuchynský olej spolu s rodičmi zlievali do plastových fliaš.

             

            Vďaka ich snahe sa nám len počas súťažného týždňa podarilo vyzbierať úžasných 181 litrov použitého oleja. Poviem Vám, to muselo byť smažených kaprov, rezňov či hranoliek! Týmto množstvom sme sa tak dostali od septembrového spustenia projektu k celkovému vyzbieranému množstvu až 509 litrov starého oleja!!! Áno, dobre čítate, po prepočte je to už takmer POL TONY! Veľké ĎAKUJEME Vám všetkým, ktorým záleží na našom životnom prostredí a v neposlednom rade i na pomoci pre našu školu.

            Najlepšími olejozberačmi sa stali:

            1. stupeň:

             

            1. miesto: Ema Ďuricová, 4.A (27 litrov)
            2. miesto: Igor Červeň, 4.D (13,5 litra)
            3. miesto: Michaela Vindišová, 2.B (10 litrov)

             

            2. stupeň:

             

            1. miesto: Lukáš Vadovič, 5.B (15 litrov)
            2. miesto: Katarína Javorová, 5.B (10 litrov), Lea Fogelová, 7.B (10 litrov)
            3. miesto: Wivien Bednárovičová, 5.D (9.5 litra)

            Šťastie pri žrebovaní sa usmialo na týchto olejozberačov: Boris Hanakovič (6.C), Adam Uhrič (5.A), Terézia Hanusová (4.D), Matúš Benkovič (5.B).

            Blahoželáme!

            Títo žiaci získali v súťaži drobné darčekové predmety od firmy vykupujúcej od  nás starý olej a jednorazových žolíkov, vďaka ktorým môžu mať odpustenú domácu úlohu alebo im bude zabezpečené opätovné preskúšanie pri získaní jednej nechcenej známky.

            Vianočná súťaž je síce za nami, no nezabudnite, že v zbere pokračujeme i naďalej. Zberná nádoba je pre všetkých k dispozícii pred hlavným vstupom do budovy našej školy. A už teraz sa môžete tešiť na jar na ďalšiu olejozberačskú súťaž.

             

            Mgr. Soňa Červeňová

          • Dobré skutky druhákov

            Rozhodli sme sa, že budeme šíriť dobro. Na slovenskom jazyku sme si pripravili srdiečka s milými slovami. Verili sme, že odkazy zahrejú každé srdce. Potom sme sa s nimi cez etickú výchovu vybrali do okolia školy. Prvého koho sme obdarovali bol pán kuriér, ktorému sme spríjemnili pracovný deň. Počas prechádzky sme ponúkli našu pomoc babičkám, ktoré sa potešili a poďakovali. Šikovní chlapci ochotne pomohli dedkovi pri otváraní dverí. Potešili sme aj malého chlapčeka s mamičkou  na prechádzke, cudzincov, či pani idúcu do práce. Každé jedno srdiečko vyčarilo ľuďom úsmev na tvári a my sme sa do školských lavíc vrátili s dobrým pocitom a radosťou v srdci. Bolo krásne sledovať ľudí ako sa začali usmievať, keď sme im povedali, že im chceme darovať srdiečko s milými slovami.  Maličkosť, ktorá potešila... Nás aj ich. A ako bolo napísané v jednom zo srdiečok:

            „Koľko lásky dávaš, toľko lásky dostávaš.“

            Žiaci 2.B a p. učiteľka Mirka

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje