• EXPERT GENIALITY SHOW

                    Ešte v decembri sa jedenásť žiakov z druhého stupňa zapojilo do súťaže EXPERT GENIALITY SHOW.  V tomto ročníku sa do súťaže zapojilo 13 392 žiakov zo 767 škôl z celého Slovenska.  A naši žiaci sa medzi nimi nestratili. Súťaž patrí medzi tie ťažšie. Piataci a šiestaci súťažia v témach Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry. Siedmaci, ôsmaci a deviataci si môžu vybrať z tém Od Dunaja k Tatrám, Mozgolamy,  Góly, body, sekundy,  Svetobežník, Do you speak English?, Tajomstvá prírody.

                Všetci žiaci boli ocenení diplomom a malým darčekom. Tí, ktorí  sa v niektorej svojej téme vo svojej kategórií umiestnili medzi štvrtinou najúspešnejších získali diplom a titul Expert. Tí, ktorí sa ocitli vo svojej téme medzi štvrtinou najlepších naprieč kategóriami si odnášajú titul TOP EXPERT.

             Medzi našich najúspešnejších sa zaradili: 

            Damian Vranka z 5.B, ktorý získal titul Expert v oblasti Päť jazykov kultúry  

            Lukáš Vadovič zo 6.B, ktorý získal nielen titul Expert v oblastiach Päť jazykov kultúry  a Ako funguje svet ale získal aj titul TOP EXPERT.

             Všetkým, ktorí nabrali odvahu súťažiť  ĎAKUJEME a našim EXPERTOM srdečne gratulujeme.

             

          • Návšteva bývalých žiakov

            Žiaci deviateho ročníka stoja aktuálne pred svojim prvým dôležitým životným rozhodnutím, kam povedú ich ďalšie kroky po skončení základnej školy. S radosťou privítali na hodinách občianskej náuky našich bývalých žiakov, ktorí im odovzdali cenné rady a skúsenosti zo stredoškolského života. Svojimi postrehmi posunuli deviatakov v ich ďalšom smerovaní.

            Mgr. Z. Hodúrová

        • Erb školy
          • Erb školy

            Čo s ihličím, ktoré zdobilo školský adventný veniec? Využiť ho tvorivo. Žiaci s radosťou vymenili vyučovanie v triede, za aktívny pobyt na čerstvom vzduchu. Šikovné chlapčenské ruky ostrihali dlhé ihličnaté konáre na malé vetvičky a dievčatá tvorivo z neho vytvorili prírodný erb Zelenej školy.  Naša  „Fándlyho školská komunitná záhradka“ tak na čas získala ozdobné erby.  Neskôr ihličie poputuje potešiť kyslomilné rastlinky v eko-učebni ako mulč.

            Mgr. Z. Hodúrová

          • Máme v srdci les

            ĽUDIA LESY POTREBUJÚ,

            LESY POTREBUJÚ ĽUDÍ

            Lesná škola v Leviciach je unikátna poznávacia prevádzka pre, školy a verejnosť v sprievode odborného personálu. Jej cieľom je vytvárať vzťah detí  a tiež širokej verejnosti k prírode, najmä prostredníctvom zmyslov. Tvorí ju sústava zariadení a preparátov pre poznávanie jednotlivých zložiek prírody a lesa. Dôležitá úloha lesnej školy spočíva v prezentovaní odbornej práce lesníkov, ktorí už mnohé desaťročia svojou prácou a skúsenosťami prispievajú k správnemu fungovaniu lesných ekosystémov.

            Naši žiaci si vypočuli odborný výklad lesníčok, ktoré nás sprevádzali. Zaujímavé boli zvuky živočíchov. Doteraz sme nevedeli aké zvuky vydáva jazvec, tetrov a rôzne druhy vtákov v lese. Ale teraz to už vieme! Skonštatovali žiaci 5.C a 5.D, ktorým sa celá koncepcia budovy a prehliadka náramne páčili. Po odbornom výklade nasledovali interaktívne aktivity z lesa. Hmat kožušín lesnej zveri, pexeso, zbierky lesných plodov, druhy dreva, tvorivé dielne.

            Po prehliadke Lesnej školy sme sa presunuli v čase a ocitli sme sa v Tekovskom múzeu. Predkovia, nádoby, zbrane, obydlia,.... veru dosť sme sa dozvedeli. Ale naj  bola jedna z najstarších lekární na Slovensku Lekáreň Koruna.

            Žiaci 5.C, 5.D a pani učiteľky Puschenreiterová a Uhnáková

          • Olympijský odznak všestrannosti 2023/2024

            V prebiehajúcom školskom roku sme sa ako škola zapojili do projektu „OLOV - Olympijský odznak všestrannosti“, ktorý je organizovaný Slovenským olympijským a športovým výborom. Partnermi súťaže je MŠVVaŠ SR a školský šport. Súťaž je určená pre žiakov 6. – 9. ročníka základných škôl a skladá sa z troch kôl – školské kolo, krajské kolo a republikové finále. Učitelia TŠV na začiatku školského roka uskutočnili testovanie u žiakov 6. – 9. ročníka v disciplínach, ktoré sú súčasťou „Olympijského odznaku všestrannosti“. Išlo o skok do diaľky z miesta, hod 2 kg plnou loptou, člnkový beh 10x5 m, výdrž v zhybe nadhmatom, vytrvalostný člnkový beh a ľah-sed za 30 s.  Všetky výkony boli zaznamené a zaslané na olympijský výbor, ktorý ich spracoval a vyhodnotil. Každý účastník, získal certifikát s jeho bodovými výsledkami,  kde si mohol porovnať svoju fyzickú výkonnosť a zdatnosť s ostatnými žiakmi z celého Slovenska. Najlepší žiaci získali okrem certifikátu aj odznaky – zlatý, strieborný a bronzový. Na našej škole sme získali spomedzi 210 zapojených žiakov celkovo 50 odznakov – 33 bronzových, 13 strieborných a 4 zlaté. Najúspešnejší športovci našej školy, ktorí sa pýšia zlatým odznakom sú: Emma Čechová 6.B , Lea  Fogelová 8.A, Rebeka Kotúčková 8.A a Kevin Hajdu 9.C.  Na základe výsledkov sme vybrali najlepšieho žiaka a žiačku z každej triedy, ktorí budú našu školu reprezentovať na krajskom kole v Trnave. Všetkým zúčasteným ďakujeme za účasť, a pevne veríme, že budúci rok bude ich výkonnosť a výsledky ešte lepšie. 

            Učitelia Tšv   

          • Korčuliarsky kurz

             V mesiaci február sme plánovali zorganizovať 4-dňový korčuliarsky kurz pre žiakov  6. ročníka.  Kvôli chrípkovým prázdninám, ktoré nastali sa nám to bohužiaľ podarilo uskutočniť len v dvoch dňoch a to 8. – 9. 2 2024. Kurz sa konal v novej Športovej hale v Šoporni a zúčastnilo sa ho 59 žiakov zo všetkých tried. Žiaci sa počas dňa striedali na ľade podľa tried, čo bola veľká výhoda pre vyučujúcich, nakoľko sa mohli venovať žiakom, ktorí to potrebovali viac. Počas kurzu sa žiaci naučili základné techniky korčuľovania a zlepšili svoju rovnováhu a koordináciu. Na ľade boli rozdelení do dvoch skupín – korčuliari a nekorčuliari. V skupine korčuliarov si žiaci zdokonaľovali už osvojené zručnosti a niektorí sa naučili nové veci, kým v skupine nekorčuliarov sa žiaci prvýkrát zoznamovali s prostredím, korčuľami, základnými pohybmi a samotným korčuľovaním. Okrem technických zručností žiaci nadobudli aj vedomosti teoretické, najmä o bezpečnosti na ľadovej ploche a v jej okolí či požadovanej výbave na ľade. Veríme, že si to žiaci užili tak ako my, a už teraz sa tešíme na budúci rok. Na záver chceme všetkým zúčastneným poďakovať za snahu naučiť sa nové veci a za vzorné správanie sa počas kurzu.

            Za poskytnutie priestorov taktiež ďakujeme starostovi obce Šoporňa a riaditeľke ZŠ v Šoporni, ktorá nám pomohla pri organizácii výcviku.

             

            Chudík, Minarovičová

          • Korčuľovanie v ŠKD

            Tohtoročná zima je opäť taká, akú ju poznáme. Hovoríme jej pani zima – nezima. Možnosti na zimné radovánky, šantenie a športovanie na snehu sú u nás nemožné, ale nám to nevadí, pretože vieme, kde zimu hľadať. A nielen zimu, ale aj poriadny ľad. Žiaci z ŠKD sa vyšantili na ľadovej ploche v športovej hale v Šoporni. Potom čo sme deti poučili o bezpečnosti, s veľkým nasadením vykorčuľovali na ľad a prekvapili svojou šikovnosťou a disciplinovanosťou. Späť do školy sme sa vrátili vymrznutí, spokojní a obohatení o nový zážitok.

            Pani vychovávateľky

            Janka, Tánička a Jurinka

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje