• O červenom smreku

            Objavili sme zaujímavý príbeh o výrobe ceruziek, ktorý sme sa rozhodli zdramatizovať a využiť na našom vyučovaní.

            Najskôr sme sa začítali a potom sme sa naňho pripravili. Určili sme si, kto sa stane smrekom, lesom, slnkom, mrakmi, vtákmi, či drevorubačmi... Počas výtvarnej výchovy sme si pripravili papierové ceruzky, ktoré v príbehu zdobili jeden zo stromov. A potom sa v triede odohralo malé divadelné predstavenie. Na pracovnom vyučovaní sme si ešte vyrobili výrobky z nepoužívaných malých ceruziek. Zrecyklovali sme nevyužité zaváraninové poháre, ktoré môžeme teraz využívať úplne inak. 😊 Cez prírodovedu sme si zase odpovedali na otázku aké druhy stromov a zvierat boli v príbehu. Na konci vyučovania sme si na informatike zopakovali hlavné slová zo zdramatizovaného textu, ktoré sme sa snažili zapísať a graficky vylepšovať. Takže poučný príbeh bol s nami na vyučovaní dlho.😊

            Žiaci 3.B a p. učiteľka Mirka

          • Čo sme oslávili 18.3.?

            Svetový deň   R E C Y K L Á C I E

            Pomixovali, vyžmýkali, rozvaľkali, usušili a popísali

            ...Čo? Novinový papier a letáky

            Recykloknihou sme oslávili tento deň. Zapísali sme si úsmevné príhody, spomienky. Už teraz sa tešíme, ako si ju budeme čítať na konci deviateho ročníka. 

            Návod na výrobu recyklovaného papiera si pozrite v priloženom videu.

            žiaci 6.D a p.u. Puschenreiterová

          • Deň recyklácie v 1. A

            18. marca sme si so žiakmi pripomenuli svetový deň recyklácie. Vysvetlili sme si prečo je recyklácia pre našu plánétu tak dôležítá. Urobili sme rôzne aktivity, vďaka ktorým sme sa naučili správne separovať odpad a to nielen v našej škole, ale aj doma, pretože správne separovanie odpadu je veľmi dôležitým krokom k ochrane životného prostredia.

             

            Mgr. J. Hanusová + žiaci 1.A

          • Majstrovstvá školy v plávaní

            Tak ako každý rok, tak aj tento rok sa na našej škole uskutočnili Majstrovstvá školy v plávaní a to dňa 18. 3. 2024. Zúčastnili sa ho žiaci 1. aj 2. stupňa. Súťažilo sa v troch kategóriách: žiaci 1. stupňa, mladší žiaci  5. - 6. ročník a starší žiaci 7. - 9. ročník. Súťažilo sa v plaveckých spôsoboch kraul, prsia a znak. Žiaci 1. stupňa a mladší žiaci preplávali dráhu 25 m a starší žiaci 50 m.  Majstrovstiev plávania sa zúčastnilo  vyše 200 žiakov, ktorí podali pekné výkony. Najlepší z nich sa ešte budú pripravovať na Majstrovstvá mesta v plávaní, ktoré plánujeme na mesiac apríl. Pochvalu si zaslúžia najmä tí žiaci, ktorí pretekali vo všetkých plaveckých štýloch. Každá kategória bola vyhodnotená zvlášť a prví traja dostali diplomy / viď. foto /.

            Celkové výsledky sú zverejnené  na nástenke TŠV.

            Ďakujeme všetkým vyučujúcim, ktorí pripravili žiakov na túto súťaž.

             

            Mgr. Chudík, Mgr. Faktorová Ľ.

          • „Magický mix“ , naša tajná zbraň pre lesklé podlahy a bez škvrnité tabule

            V dnešnej dobe, keď sa stále viac sústredíme na ekologické a udržateľné alternatívy, je dôležité učiť deti, ako vytvárať jednoduché, no efektívne riešenia pre každodenné potreby. V tomto článku preskúmame spôsob, ako sme so žiakmi 7. ročníka vytvorili vlastný „čistič“ na podlahy a biele tabule - zábavný a vzdelávací DIY projekt, ktorý nielenže zlepšuje ich kreativitu, ale aj uvedomuje ich o dôležitosti recyklácie a minimalizácie odpadu.

            Použitie a výhody:

            • tento vlastný „čistič“ je ideálny nielen na čistenie podlahy, ale aj na biele tabule, žiaci môžu použiť svoj vlastný produkt pri úpravách v triede ,
            • vďaka jednoduchosti a účinnosti tejto zmesi sa učia žiaci, že nie vždy je potrebné kupovať komerčné čističe, keď môžu vytvoriť niečo rovnako účinné z bežných domácich surovín,
            • okrem toho, že sa učia vytvárať vlastné riešenia, uvedomujú si aj dôležitosť minimalizácie odpadu a recyklácie, keďže používajú opakovane použiteľnú fľašu a jednoducho dostupné ingrediencie.

            Projekt vytvorenia vlastného „čističa“ na podlahy a biele tabule je skvelou príležitosťou pre žiakov naučiť sa niečo nové, zábavné a užitočné. Tento DIY projekt nielenže rozvíja ich kreativitu, ale aj uvedomuje ich o dôležitosti ekologických riešení a minimalizácie odpadu. Spolu s týmto projektom sa žiaci učia, že jednoduché riešenia môžu mať veľký vplyv a sú povzbudzovaní k uvažovaniu mimo zabehnutých ciest.

            Pozn. DIY = „Do It Yourself“, urob si sám/sama.

            Deti z krúžku Alchýmia pokusov a Adam Lenčéš

          • Odpad a recyklácia na plagátoch: Cesta k udržateľnému životu

            What is the problem? Why is it happening?  What will happen if we do not change things?  What can we do about it? Čo je problém? Prečo sa to deje? Čo sa stane, ak sa nič nezmení? Čo s tým môžeme urobiť? 

            Tieto otázky sme si kládli s našimi žiakmi na hodinách anglického jazyka, a vytvorili sme plagáty o odpadoch a recyklácii. V dnešnom svete sa otázka správneho nakladania s odpadom stáva naliehavejšou než kedykoľvek predtým. Keďže aj naďalej spotrebúvame a vyhadzujeme v alarmujúcej miere, je nevyhnutné zdôrazniť dôležitosť recyklácie. Jedným z účinných spôsobov ako šíriť osvetu je vytváranie plagátov. Tieto vizuálne pomôcky nás nielen vzdelávajú, ale aj inšpirujú k tomu, aby sme prehodnotili svoje návyky a prispeli k čistejšej a udržateľnejšej budúcnosti.

            L. Siposová


          • UNIKÁTNY PROJEKT SO ZASLÚŽENOU POCHVALOU

            Hovorí sa, že napomínať by sme mali v súkromí a chváliť by sme mali na verejnosti.

            Kto chce niekoho pochváliť, dôvod si nájde. A nielen tak z brucha, ,,bolo to dobré", ale tak trochu premyslene, no najmä úprimne. Stojí to len pár minút na chvíľku sa pozastaviť, zamyslieť sa a nevnímať veci, ktoré ľudia robia pre svoje okolie, ako samozrejmosť.

            Ak niekto obetuje svoj čas a vynaloží veľké úsilie, vtedy je pochvala na mieste. Človek sa potom cíti ocenený a jeho chuť opäť sa vrhnúť do tvrdej práce rastie. Je to celkom jednoduchý spôsob, ako dať niečo cenné niekomu inému.

            Moja dnešná pochvala je venovaná Jakubovi Tóthovi z 8.A. Za aktívnu, cieľavedomú a usilovnú prácu v technike, za výborné konštruktívne nápady, ochotu vždy pomôcť a prácu pre školu aj vo svojom voľnom čase. Za nádherné vtáčie krmidlá vyrobené vlastnými rukami, v kombinácii drevo, kov s logom školy, ktoré budú k Svetovému dňu vtáctva darované Muzeálnej záhrade v Seredi.

            B. Uhnáková

          • Šaliansky Maťko

            Dvojnásobný úspech v prednese slovenskej povesti dosiahla žiačka našej školy Nikolka Gemeriová zo 4. C. Miluje knihy, rada a veľa číta a baví ju umelecký prednes. Každoročne sa zapája do súťaží v prednese poriadaných na našej škole. Po víťazstve v školskom kole presvedčila aj členov poroty v Galante, kde zvíťazila  a postúpila do krajského kola. Rodičia, spolužiaci a p. učiteľky s napätím očakávali verdikt poroty ... Nikolka nesklamala a za svoj prednes získala v Trnave krásne 2. miesto. 

            Krátka rekapitulácia: 

            Sereď, školské kolo   1. miesto

            Galanta, okresné kolo 1. miesto

            Trnava, krajské kolo  2. miesto

            Nikolka,blahoželáme k dosiahnutým výsledkom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy i mesta Sereď !

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje