• Štafetová oslava 40. výročia vzniku našej školy

            Pri príležitosti 40. výročia našej školy sme sa rozhodli zapojiť deti z ŠKD do 40 kilometrovej bežeckej štafety. Keď sme im oznámili, že pobežia 40km,mysleli si, že je to  nemožné. Ale všetko je možné, ak sa spojíme a chceme. A my sme teda naozaj chceli!

            160 detí sa postavilo na štart  našej krásnej dráhy, na ktorej sa beží úžasne. Bežali rýchlo, pomalšie, s úsmevom, s odhodlaním, dokonca niekto aj pred cieľom bez tenisky J . Každý inak a predsa spolu. Disciplína na trati bola na jednotku. Spoločnými silami sme zabehli 40 kilometrov, za čo som na všetkých nesmierne pyšná! /aj na p. vychovávateľky J/

            Bola to akcia , z ktorej sme sa úprimne tešili všetci.

            Moje poďakovanie pri príprave na túto akciu patrí  vychovávateľke Táničke a jej manželovi a všetkým mojim skvelým kolegyniam z ŠKD za pomoc pri priebehu akcie.

            V neposlednom rade ďakujem môjmu bežeckému kamarátovi Matúšovi Šajbidorovi za krásne snímky, ktoré urobil pomocou dronu.

            Ako zamestnanec som vyše 20 rokov  súčasťou školy Juraja Fándlyho, tak jej želám do ďalších rokov veľa spokojných žiakov, rodičov a zamestnancov. Aby sme do nej s úsmevom nielen kráčali, ale sa aj s radosťou do nej vracali. 

            Mgr. Jana Čaládiková    

            Video: https://drive.google.com/file/d/1KYi1CNMVyDgSw2ByfRtVR5AsTvwsyEXV/view?usp=drive_link

             

          • Čítajme si

            11. ročník  tohto výnimočného podujatia (nazývaného aj Čitateľský maratón) sa na našej škole uskutočnil 19. marca. Každoročne ho organizuje Linka detskej istoty a jeho cieľom je podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do celoslovenského detského čitateľského maratónu čo najväčší počet žiakov a študentov, ktorí budú čítať v rôznych jazykoch súčasne v danom termíne vo viacerých mestách či obciach a na viacerých miestach po celom Slovensku. Tento rok čítalo na našej škole 482 žiakov (228 žiakov 1.st. + 254 žiakov 2.st.). Všetkým čitateľom patrí veľké poďakovanie, pretože podporili dobrú myšlienku. Každé z detí má totiž právo, aby bolo vypočuté, aby mu bola poskytnutá odborná pomoc. Aby na problémy, ktorým mnohé deti musia čeliť, nezostal nik z nich úplne sám.

            Tento ročník však bol predsa len čímsi iný. Naša škola práve oslavuje 40-te výročie svojho otvorenia, a preto sme vybrali knihy, ktoré boli vydané približne v tomto čase. A tak sa deti mohli začítať do kníh, v ktorých možno listovali aj ich rodičia.  

            Našim čitateľom patrí pochvala za pekné čítanie a bezproblémový priebeh aktivity.

             

            E.Švandová, I.Labajová
             

          • Morena, Morena

            Morena, Morena, kdes prebývala? Vynášanie Moreny patrí do slovenskej ľudovej tradície, ktorú si ctíme aj my na našej škole. Detičky z folklórneho krúžku pod vedením Mgr. Žanety Baudyšovej za doprovodu akordeonistu krásnym spevom vyniesli Morenu. ,,Nesieme Morenu, v oleji smaženu..., slová piesne sa rozliehali okolím a symbolizovali odchod zimy. Spoločne sme privolali jar a rozkvitnutie hájov. Vynášanie Moreny je jedným zo zvykov veľkonočného obdobia pred Veľkou nocou spolu s prinášaním ratolestí. Všetci veríme, že sme prírode pomohli zobudiť sa zo zimného spánku.

            Mgr. Žaneta Baudyšová- vedúca folklórneho krúžku

          • Prineste starý kuchynský olej a užite si nákupy v obľúbených obchodoch

            Túžiš po novom LEGU, Barbie alebo novej futbalovej lopte či kopačkách?

            Prineste starý kuchynský olej a zapojte sa do našej jarnej olejozberačskej súťaže o špeciálne ceny – darčekové poukážky v hodnote 30€ na nákup tovaru podľa vlastného výberu v sieti obchodov DRÁČIK (1x najlepší zberač na 1. stupni) a športovom obchode SPORTISIMO (1x najlepší olejozberač na 2. stupni + 1x náhodne vyžrebovaný zberač zo všetkých zapojených účastníkov súťaže). Samozrejme rozdáme i 10 vašich obľúbených školských žolíkov na odpustenie zabudnutej domácej úlohy.

            Tešíme sa na Vás v dňoch 8. – 12. apríla 2024 v čase od 7:45 – 8:00 v priestoroch recepcie našej školy. Pomôžme spolu našej škole i našej planéte správnou separáciou odpadu.

          • Malí ochranári planéty

            V triede 1.C sme uskutočnili inovatívnu aktivitu zameranú na odpad a tvorbu odpadovej pyramídy. Počas tejto aktivity sa deti zúčastnili triedenia rôznych druhov odpadu, ako sú plasty, papier, sklo. Po pochopení základných princípov recyklácie a triedenia odpadu sme sa spoločne pustili do tvorby odpadovej pyramídy. Deti boli aktívne zapojené do triedenia odpadu a diskutovali o tom, kam by mal ísť každý druh odpadu. Nakoniec sme si postavili odpadovú pyramídu. Celková aktivita bola veľmi poučná a deti sa veľmi naučili o dôležitosti triedenia odpadu a jeho recyklácie. Verím, že takéto aktivity môžu pomôcť našim deťom lepšie pochopiť význam ochrany životného prostredia a inšpirovať ich k tomu, aby sa stali aktívnymi ochranármi našej planéty.
            Žiaci 1.C a p. učiteľka Nikola🌿🍀🌱🌏

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje