• Majstrovstvá obvodu a okresu vo vybíjanej mladších žiačok

            Vybíjaná je športová hra, ktorá rozvíja vytrvalosť, silu, rýchlosť a hlavne obratnosť. Naše dievčatá ju hrajú veľmi radi. Svoju obratnosť preukázali aj na obvodnom kole, ktoré sa hralo dňa 6. 5. 2022 na ZŠ Komenského v Seredi. Zvíťazili nad zúčastnenými školami -  ZŠ Komenského Sereď, ZŠ Pata a ZŠ Cirkevná Sereď. Vybojovali si postup do okresného kola, ktoré sa odohralo dňa 11. 5. 2022 na ZŠ Štefánikova v Galante. Na turnaji sa zúčastnilo 6 družstiev. Boli to družstvá, ktoré sa umiestnili na prvých dvoch miestach v obvodných kolách. Naše dievčatá aj tu ukázali svoju šikovnosť a skončili na peknom 1. mieste. Porazili všetkých 5 družstiev. Postupujú do krajského kola, ktoré sa odohrá v Hlohovci.
            Dievčatám patrí pochvala za bojovnosť a  peknú reprezentáciu školy.

            Družstvo žiačok: Šupolová A., Stejskalová N., Pastuchová N., Nagyová B., Kotúčková R., Horňáková S., Harčárová E., Fogelová N., Fogelová L., Caková E., Caková L., Buchová N., Valenská K., Žáková K., Delinčáková E.


            Celkové umistnenie:
            1. miesto ZŠ J. Fándlyho Sereď
            2. miesto ZŠ Veľké Úľany
            3. miesto ZŠ Štefánikova Galanta
            4. miesto ZŠ Komenského Sereď
            5. miesto ZŠ SNP Galanta
            6. Miesto ZŠ G. Dusíka Galanta

             

            Mgr. Ľubica Faktorová

             

          • Keď sa na nemčine neučíme...

            ... tak sa vlastne učíme, lenže trochu inak.

            Vytvárame projekty na zaujímavé témy, ako napríklad Moje zlozvyky, Môj rodokmeň, Bývanie, Lifestyle, Moja obľúbená hviezda, V škole...  Hráme sa – pexeso, slovné domino, Kahoot! (ten najradšej :))).  A keď je tých hier málo, dokážeme si vyrobiť vlastné. Napríklad kvarteto. To si potom hru s vlastnými kartami poriadne užijeme.

            Občas si niečo zaujímavé prečítame  alebo pozrieme rozprávku – samozrejme v nemčine. A nesmie chýbať ani hudba. Kto by nepoznal nemeckú kapelu Rammstein  a mnohé iné, možno menej známe, ale určite rovnako zaujímavé? A ak nepoznáme, nič to, možno medzi nemeckými interpretmi nájdeme svojho nového obľúbenca.

            Nuž, na hodinách nemčiny sa naozaj nenudíme a rozhodne sa ani netrápime druhým cudzím jazykom:))

            Mgr. E. Švandová

            Mgr. Z Hodúrová

          • Krajské kolo v bedmintone žiakov ZŠ

            V športovej hale na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch sa stretli víťazi okresných kôl  žiakov v bedmintone. V jesennom období sa na našej škole odohralo okresné kolo, na ktorom si dievčatá aj chlapci vybojovali postup na kraj. Pre nepriaznivú pandemickú situáciu sa krajské kolo odohralo až dňa 10. 5. 2022. Konkurencia na krajskom kole bola veľká, naši žiaci hrali aj proti reprezentantom Slovenska. Krajského kola sa zúčastnili školy: ZŠ J. Bottu Trnava, Gymn.P. Coubertina Piešťany, ZŠ Vajanského Skalica, ZŠ Cirkevná PN a naša škola J. Fándlyho Sereď. Za účasti 5. družstiev žiakov a 5. družstiev žiačok si naši chlapci vybojovali pekné 3. miesto.  Družstvo dievčat sa umiestnilo na 4. mieste. Našim chlapcom i dievčatám patrí pochvala za snahu a bojovnosť.

            Družstvo dievčat: Sophie Elkuch, Dominika Málišová

            Družstvo chlapcov: Sebastián Pasternák, Marek Kulas

            Celkové umiestnenie:

            Žiačky:

            1. miesto   ZŠ. J. Bottu Trnava

            2. miesto   Gymn. P. Coubertina Piešťany

            3. miesto   ZŠ Vajanského Skalica

            4. miesto   ZŠ J. Fándlyho Sereď

            5. miesto   ZŠ Cirkevná Piešťany

            Žiaci:

            1. miesto   Gymn. P. Coubertina Piešťany

            2. miesto   ZŠ Vajanského Skalica

            3. miesto   ZŠ J. Fándlyho Sereď

            4. miesto   ZŠ. J. Bottu Trnava

            5. miesto  ZŠ Cirkevná Piešťany

             

            Mgr. Ľ. Faktorová, Mgr. M.CHudík

          • Detičky z folklórneho krúžku na Detskom folklórnom festivale

            Prvý májový týždeň sa konala, po dlhom odmlčaní kvôli covidu, spevácka súťaž v speve ľudových piesni. Organizovala sa pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja v Križovanoch  nad Dudváhom. 

            Aj napriek chorobe, ktorá znemožnila účasť viacerým žiakom navštevujúcim našu školu, sa nám podarilo získať dve umiestnenia. Detičky zaspievali detské ľudové piesne za doprovodu akordeonistu F. Baudyša z FS Zavaran, za čo mu pekne ďakujeme.

            Lukáš Baudyš a Lenka Pavlisová získali bronzové pásmo,  srdečne im gratulujeme. 

            Veľmi pekne reprezentovali našu ZŠ J. Fándlyho. Tešíme sa, že sú medzi nami nadšenci folklóru a ľudových tradícií. 

            Mgr. Žaneta Baudyšová

          • Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci a priaznivci školy,

            posledný aprílový týždeň bol pre našu školu mimoriadne hektický. Úvod sa niesol  v znamení slávnostného otvorenia atletickej dráhy. Tento deň, 27.apríl 2022, bol zadosťučinením pre všetkých, ktorí sa nekonečných 13 rokov snažili o jej vybudovanie. Ešte nestihli vyprchať emócie zo sviatku atletiky a už tu bol piatok a sobota a zápis predškolákov do prvého ročníka.

            Pre každé dieťa je to dôležitý okamih v jeho živote.  Po dvoch rokoch zápisu na diaľku sme konečne mohli osobne privítať a zapísať 88 zvedavých uchádzačov, ktorých rodičia prejavili dôveru našej škole.  Počas dvoch dní sme mali jedinečnú šancu spoznať veľmi šikovné deti zo Serede a okolia, ktoré sa stanú od septembra našimi žiakmi. Veľmi sa na nich tešíme a ich nadšenie nás ženie naďalej vpred. Našim poslaním bude previesť ich náročným obdobím získavania  základov vzdelania. O termínoch vydávania rozhodnutí o prijatí budeme rodičov informovať e-mailom alebo telefonicky, najneskôr do 15.6.2022.

            Na záver patrí veľké poďakovanie všetkým pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom, súčasným i minulým, žiakom i rodičom, ktorí nestratili chuť a venujú čas a energiu našej spoločnej škole. Ďakujeme!!!

          • Mihálikova Sereď

            MO Matice slovenskej a Mesto Sereď v spolupráci s Domom kultúry už roky organizuje regionálnu súťaž v prednese slovenskej poézie a prózy.

            Po vynútenej prestávke ( covid ) sa tento rok uskutočnil už 17. ročník. Účasť súťažiacich bola hojná a porota mala naozaj ťažké rozhodovanie pri oceňovaní tých najlepších. Hoci sa deti sem-tam nevyhli drobným chybičkám, vložili do prednesu kus svojho srdiečka. Bolo vidieť, že ich prednes baví.

            Potešujúci je ale fakt, že žiaci našej školy získali až 6 ocenení!

            Poézia  

            Ruženka Poláková 3. miesto

            Paulína Kmecová 3. miesto

            Kristína Farská 2. miesto

            Próza

            Nikolka Gemeriová 1. miesto

            Simonka Lehotová 3. miesto

            Roman Pauer 1. miesto

            Všetkým srdečne blahoželáme! Naše poďakovanie patrí aj vyučujúcim, ktoré žiakov na súťaž pripravovali.

            A. Pauerová, I.Labajová, J.Válkyová

             

          • DEŇ MATIEK VO ŠTVRTOM ODDELENÍ ŠKD

            Čo  v maminých očiach vidím?

            To nedostať nikde kúpiť!

             

            Keď mamička na mňa hľadí,

            zalieva ma radosť, šťastie.

             

            Kiež sa mamkám v celom svete

            v očiach taká hviezda zaskvie!

             

             

            Už ako veľkí druháci zo štvrtého oddelenia ŠKD sme privítali naše najlepšie mamičky. Hlavná  téma sa niesla v duchu úcty k našim mamičkám, babičkám a priateľstva medzi nami. Pripravili sme si z každého rožka troška. Predviedli sme spev, recitovanie, hru na hudobný nástroj, tanec, milé divadielko s poučným koncom, humorné otázky a odpovede a ako perličku na pousmiatie vtipnú scénku šitú na mieru. Tradične sme mamičkám pripravili vlastnoručne vyrobené maľované srdiečka ako darček pre najlepšiu mamičku. Atmosféra celého predstavenia bola výborná, plná očakávaní. Úcta, radosť, šťastie, smiech a pohyb sa niesli celým programom, ktorý sa zavŕšil silným potleskom ba dokonca padali aj slzičky šťastia.

             

            PROGRAM:

             

            1. Slávnostný príchod s privítaním všetkých hostí

             2. Básne a hra na husličkách pre najlepšie mamičky

             3. Tanček „Míľa pre mamu“

             4. Humorná scénka „Čokoláda“

             5. Divadielko „Výhovorka býva horká“

             6. Vtipné otázky a odpovede „Slony, slony a zas slony“

             7. Záverečná pieseň „Mama“

             8  Darček pre mamičku

             

             

            Rada by som sa poďakovala za plnú účasť mamičiek a ostatných hostí, mojim  už veľkým deťom zo štvrtého oddelenia ŠKD. Sú skutočne dobrí speváci, recitátori a aj herci. Posielam im obrovskú pochvalu. Som rada, že ich mám.

            Ďakujem, vychovávateľka Olinka.

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje