• Ako sa pracovalo na pracovnom...

            Každý týždeň sme sa v pondelok stretávali na hodine pracovného vyučovania. Naše prvé hodiny boli venované téme: Základy konštruovania. K nej nám poslúžila výborná elektronická stavebnica Voltík. Umožňnila deťom zostaviť podľa jednoduchých návodov až 35 elektronických svetelných a zvukových modelov s farebnými svetlami a tónovým bzučiakom. Pri jej používaní sme sa hravou formou oboznamovali s elekrickým obvodom. Žiaci si mohli zvoliť rôznu obtiažnosť. Vďaka nej sme si mohli vytvoriť napr. zvonček, elektonický klavír, či prijímač Morseovej abecedy...

            Témou Ľudvé tradície a remeslá sme sa vždy vrátili o niekoľko desaťročí späť. Rozprávali sme sa o fašiangoch, veľkonočných tradíciách, o stavaní májov, drotárstve, tkáčstve a hrnčiarstve. Z pútavých prezentácií, ale aj z našich spomienok a zážitkov sme sa o témach dozvedali viac.

            Téma Ochrana životného prostredia sa nám spájala s peknými skupinovými projektami, so starostlivosťou o ovocný, školský sad a s výsadbou slnečníc v našej EKO učebni.

            Zo všetkých tém mala najväčší úspech téma Príprava pokrmov. Venovali sme sa stolovaniu, skladaniu servítok, vhodným a nevhodným potravinám, či príprave pokrmov na oslavu.

            Žiaci 4.A a M. Borkovičová

             

             

             

          • Koncoročný výlet tretiakov

            Huráá! Prišiel deň D, na ktorý sme sa všetci tešili. Konečne nám podmienky priali a mohli sme našich žiakov vziať na ich prvý školský výlet.

            Tretiaci sa veľmi tešili a boli nadšení. Počasie nám vyšlo perfektné, slniečko nás sprevádzalo celý deň. Cesta autobusom nám prešla raz dva a ani sme sa nenazdali a už sme vystupovali v Beckove. Z parkoviska sme si vyšľapali až ku hradu Beckov, kde nás čakala milá slečna sperievodkyňa, ktorá mala pre nás pripravené záujimavosti o hrade. Sprevádzala nás celým detským okruhom a zahrali sme si počas toho aj rôzne hry na stanoštiach - Áčkari si vyskúšali strieľať z luku, Béčkari sa stali ochucovateľmi, Céčkari si zahrali v bludisku a Déčkari si oprášili svoje čuchové zmysly. Na hrade sa nám všetkým páčilo, my žiaci sme si nakúpili aj veľa pekných suvenírov na pamiatku či dobroty v bufete.

            Ďalšia cesta autobusom nás priviedla k Vojenskému historickému múzeu v Piešťaňoch. Určite Vám odporúčame múzeum navšíviť, pretože to stálo za to. Videli sme rôzne vojenské lietadlá, helikoptéry, tanky, odevy či nákladné autá a podobne. Pán sprievodca nám prezradil aj rôzne zaujímavosti o histórii, čo sa kedy používalo počas vojny a čo bolo ich úlohou. 

            Na koniec výletu sme sa osviežili výbornou a sladkou zmrzlinou.

            Ďakujeme!

            Triedne pani učiteľky a žiaci 3.A,3.B, 3.C a 3.D

          • Posledný mesiac na základnej škole

            Všetci žiaci 9.A sú už niekoľko týždňov prijatí na strednú školu, k čomu im srdečne blahoželám. Ako zakončili svoje pôsobenie na našej škole?

            1.júna oslávili svoj posledný deň detí v škole, už tradične návštevou kina. Na strednej škole už budú študenti a tento sviatok tam už oslavovať nebudú, čo si ešte zrejme neuvedomujú.

            3. júna si vyskúšali blokové vyučovanie na tému Objavíme Ameriku? Hlavnou úlohou takéhoto vyučovania je vyskúšať si prácu v skupine – v danom čase vypracovať úlohy z rôznych oblastí ( matematika, cudzie jazyky, náboženstvo, geografia...) a tiež prezentovať na záver svoju prácu. Počas blokovky stihli aj basketbalový zápas, keďže aj basketbal sa určite spája s Amerikou. Povzbudzovali na ňom svojich spolužiakov Andreja a Janka, ktorí hrali úžasne a sme veľmi hrdí, že celé Majstrovstvá Slovenska nakoniec aj vyhrali.   Po návrate zo zápasu sa  občerstvili koláčikmi inšpirovanými Amerikou, ktoré upiekli šikovné žiačky – Janka, Ninka, Dia, Romča.

            Potom prišlo niekoľko dní, keď sa ešte museli venovať škole a bojovať o posledné známky, ale stihli aj nejaké športové súťaže.

            17. – 19. júna prišiel zlatý klinec, vďaka pandémii ich prvý a zároveň posledný viacdňový  triedny školský výlet. Tatry si pre nich pripravili úžasné slnečné počasie. Tri dni na výlete je veľmi málo, preto si najmä prvú noc niektorí nechceli kaziť spánkom. Hlavný bod programu prišiel v sobotu, keď všetci zvládli vysokohorskú túru na Sliezsky dom, za čo som  ja ako ich triedna aj pani katechétka, veľmi hrdé. Po takomto výkone sa už druhú noc venovali aj spánku.

            22. júna takmer všetci aktívne pomáhali na 10. ročníku Vedeckého jarmoku a stihli  aj rozlúčkovú tortu, za ktorú veľmi ďakujeme Matejovej mame.

            Tak ešte doladiť rozlúčku s triedami a oficiálnu rozlúčku posledný deň a vykročiť správnou nohou do novej etapy života.

                                                                                                                                         Tr. uč. 9.A

        • Výlet - Červený  Kameň
          • Výlet - Červený Kameň

            14.jún bol deň, kedy sa druháci a 1.A mohli s batohmi vybrať na koncoročný výlet. Plní očakávaní nasadli do autobusov a hurá smer Červený Kameň. Po príchode sme sa občerstvili, nakúpili drobné suveníry, pohrali sa na lúke pri hradnom parku a presunuli sa na nádvorie. Tešili sme sa na prehliadku s programom „Život na hrade“. Pani sprievodkyňa nás previedla  dobovo zariadeným hradným interiérom juhozápadného krídla. Prezreli sme si obytné priestory zariadené nábytkom z rôznych historických  období, dozvedeli sa veľa o spôsobe života šľachty a histórii hradu. Dievčatá zaujal koč, lekáreň, gobelíny, obrazy na stenách, zaujímavé salóniky a chlapci obdivovali historické zbrane, ktoré v tej dobe používali. Zažili sme krásny deň a spokojne sa vrátili domov.

            Žiaci 2.A,B,C a 1.A s  tr. učiteľkami a učiteľom

          • Výlet prvákov v Malkia Parku

            Od rána bolo slnečné počasie a my sme sa tešili na náš prvý školský výlet. Cestovali sme za zvieratkami a novými zážitkami do Orechovej Potôni. Pri vstupe nás čakalo prekvapenie v podobe kŕmenia zvierat. Užili sme si kŕmenie rýb, kačiek, lamy, oslíka, kozičiek i ovečiek. Spestrením bolo pre nás pozorovať ako sa kŕmia levy. S radosťou sme sledovali korytnačky, veselé opice, surikaty, zebry, tigre, pumu, kapybaru a iné zvieratá. Na záver nás čakalo sladké občerstvenie, vytúžený nákup suvenírov  a šťastný návrat domov :)

            Žiaci 1.B, 1.C a pani učiteľky Mirka a Lucka

          • Júnová Noc s Andersenom

            Hoci sme museli na Noc s Andersenom  trochu dlhšie čakať, pretože v marci sa nám z dôvodu chorobnosti nepodarila uskutočniť, o to viac sme si to však mohli užiť. Počasie a ročné obdobie nám dovolilo byť aj vonku. Do školy sme prišli o 18.00 so svojou batožinou a dobrodružstvo sa mohlo začať. Po privítaní sme pozorne sledovali rozhovor pani reportérky s pánom Andersenom. Veľa sme sa dozvedeli o jeho živote, a aj sme sa zasmiali. Svoj sľub o tom ako sa budeme správať  v rozprávkovej krajine sme potvrdili svojim otlačkom na listinu. Vypočuli sme si hymnu Od Darinky Rolincovej Pán Andersen a rozišli sme sa do svojich  tried  plniť úlohy. Najprv sme sa rozdelili do družstiev, každé družstvo si vymyslelo svoj názov, namaľovalo si svoju vlajku, vyrobilo loďku. A mohli sme začať súťažiť. Niektoré úlohy boli aj vonku. Na rozprávkových stanovištiach, sme chytali rybičky, chodili po kameňoch cez lávu, prechádzali pavúčou sieťou, zbierali na lúke slzy. V triede sme si každé družstvo postavili hrad. Veľmi sme sa tešili na večeru, bola pizza. Pozreli sme si Andersenovu rozprávku. Najkrajším zážitkom bolo nočné hľadanie pokladu s baterkami po škole. A potom sme plní zážitkov  vhupli do svojich spacích vakov a pani učiteľka nám prečítala ešte rozprávku na dobrú noc. Kým skončila čítanie, väčšina už sladko spala. Ráno sme sa  zobudili, pani učiteľky nám pripravili čajík a chlebíky s maslom, džemom, nátierkou. Naše vyučovanie pokračovalo netradične, na karimatkách a v spacích vakoch. Domov sme v tento deň odchádzali  plní zážitkov.

             Mgr. Gašparíková, PaedDr. Ďurišová, Mgr. Paldanová

          • Ako sme výletovali

            Piatok 17. júna nastal pre žiakov 5.C a 6.C ten vytúžený okamih a oni sa mohli uliať zo školy a poriadne si užiť vytúžený školský výlet. Cieľom bola Bojná – Ranč pod Babicou. Čakala ich tam malá ZOO, kde mohli zvieratká nielen obdivovať, ale aj nakŕmiť a pohladkať (aspoň niektoré), ale aj ihrisko, rôzne atrakcie a tak trochu nečakane aj hracie automaty.

            A zážitkov bolo veru neúrekom. Videli tigre, ktoré v teplom počasí oddychovali a nestarali sa o zvedavcov, opice, ktoré sa naopak pred návštevníkmi predvádzali, lemury, surikaty, papagáje, pávy, sovy... . No a samozrejme lamy, ktoré mohli nakŕmiť rôznymi pochúťkami. Niektoré lamy to uvítali, iné mali na malých kŕmičov svojský názor.

            Kto chcel, zahral si futbal, niekto iba tak leňošil a užíval si čas s priateľmi, iní si našli zábavu na ihrisku či pri hracích automatoch. Mohli navštíviť dom Flinstonovcov, Shreka aj jaskyňu Levieho kráľa.

            A čo hovoria žiaci?

            „Na výlete bolo super. Užili sme si kopec srandy a spoznali sme nové zvieratá. Škoda, že sme tam boli tak krátko. Bola tam dobrá reštaurácia. Nenudil som sa tam, stále tam bolo čo robiť. Automaty sú blbosť. Na výlete bola naj lama alpaka. Páčilo sa mi westernové mestečko. Najviac sa mi páčilo, keď ma opľula lama. Najviac sa mi páčil „ziplajn“. Bolo tam krásne. Som rada, že som tam mohla byť. “

            E. Švandová, A. Galková

          • Prváci škôlkarom.

            V pondelok 20.6. sme privítali v prváckych triedach predškolákov z MŠ Fándlyho v Seredi. Deti si vyskúšali , ako sa sedí v prváckych laviciach a my sme im predviedli, čo sme sa ako prváci naučili. Čítať, písať,počítať, spievať. Ale ani oni sa nedali zahanbiť, pekne písali  abecedu do  pracových listov aj na písacie tabuľky,spievali nám pekné pesničky, zahrali sa na jabĺčkového kráľa a kráľovnú, na zvieratká, vypočuli si pieseň a príbeh o zvieratkách, navštívili čitateľský maratón, telocvične i plaváreň.

            Veríme, že sa deťom z MŠ u nás páčilo a tešia sa od septembra do školičky. Držíme všetkým palce a veľa chuti do učenia!

            Žiaci z 1.A, 1.B a p. učiteľky Pekaríková,Borkovičová

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje