• Upečme si cupcakes.

            V poslednej lekcii anglického jazyka v 2.ročníku  sme sa učili o potravinách. Prečo si nespraviť hodinu zábavnejšiu a rovno si niečo neupiecť? Priniesli sme si potrebné suroviny, priradili ich ku kartičkám a upiekli si potom výborné cupcakes s lesným ovocím a čokoládou. Recept je jednoduchý, určite to skúsime aj doma. 

            žiaci 2.A , 2.C a p.uč. Z.Pekaríková

          • Minifarma

            Dnes sme s našimi štvrtákmi mali možnosť nahliadnuť na rodinnú minifarmu. A že sa práce nebojíme, zapojili sme sa do pripravených aktivít. Pan Zeman pre nás pripravil kvíz o zvieratách a doplnil aj pár zaujímavých informácií. Občerstvení domácimi maškrtami z kuchyne pani Zemanovej a ďalších našich mamičiek, sme sa pustili do práce...príprava krmiva, kŕmenie, čistenie, dojenie... Domov sme odchádzali s úsmevmi na tvárach a plní nadšenia z dobre vykonanej práce.

            Ďakujeme všetkým rodičom za dopravu, občerstvenie, sprevádzanie a rodine Zemanovej za ich pozvanie, čas a trpezlivosť.

            žiaci 4.C s tr.uč. Kmecovou

          • Zberný dvor Sereď – exkurzia

            Posledná exkurzia z ekológie prebehla v utorok 21.6.2022 na zbernom dvore v Seredi so žiakmi 6.B. Pán Chmelár – vedúci zberného dvora nám urobil podrobný výklad o našom odpade, ako sa ktorý ďalej triedi a posúva na recykláciu do firiem. Žiakov najviac zaujal drtič polystyrénu a jeho ďalšie využitie v druhotnej surovine – nové tepelnoizolačné dosky. Lis na plastové fľaše sa už takmer nepoužíva, pretože máme v meste zodpovedných občanov a žiakov a fľaše zálohujú. Tým sme sa presvedčili, že produkcia tohto druhu odpadu naozaj klesá. Aj naši šiestaci vo veľkom zbierajú fľaše v škole a sú ochotní ich zálohovať. Záver prehliadky ukončili na veľkej váhe, kde sa celá trieda odvážila a spolu s učiteľkou mali 1400 kg. Ďakujeme pánovi Chmelárovi a pracovníkom zberného dvora za sprostredkovanie exkurzie a dovoľte nám  pripomenúť, že „nie je odpad ako odpad“.

            žiaci 6.B a K.P.

          • " Čítajme si ... 2022 "

            V pondelok 20. júna sa na našej škole začal čitateľský maratón Čítajme si ... Po dvoch rokoch prestávky spôsobenej covid opatreniami, už po 13. krát ( na našej škole 9. krát) sme sa zapojili do tejto aktivity.

            Celoslovenský detský čitateľský maratón „ČÍTAJME SI...“ je  aktivitou Linky detskej istoty ( non stop, anonymná a bezplatná linka 116 111 ) , ktorá v spolupráci s knižnicami, školami a klubmi po celom Slovensku, chce motivovať deti k čítaniu kníh a k pravidelným návštevám knižníc. Sme presvedčení, že čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, že pomáha poznávať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, podporuje rozvoj reči a slovnej zásoby. Vytvára priestor pre tvorivosť, dáva možnosť dieťaťu ponoriť sa do sveta fantázie...

            Na našich žiakov čakali v čitárni pripravené nasledovné knižné tituly :

            Najkrajšie bájky o zvieratkách pre 1. – 2. ročník

            R. Dahl: Jakub a obrovská broskyňa pre 3. – 4. ročník

            Ovečky v čerešňovom sade ( poviedky pre násťročných ) pre 5. - 6. ročník

            R. Brat : Druhé podanie pre 7. – 8. ročník

            Triedy sa od rána neúnavne striedali v čítaní a napriek veľkej horúčave sa žiakom napokon podaril krásny rekord, spolu čítalo 324 žiakov našej školy! My sme teda náš školský rekord vylepšili a teraz si počkáme, ako dopadne rekord celoslovenský!

            Milým prekvapením bola aj nečakaná návšteva malých predškolákov z MŠ. Záverom chceme poďakovať dievčatám Michaele, Ninke, Dianke a Janke z 9.A za spoluprácu a kolegyni J. Válkyovej za cenné rady pri príprave.

            I.Labajová a E.Švandová

          • 5.A v Nitre

            V stredu 15.6. sme boli my, žiaci 5. A, na školskom výlete. Najviac sme sa tešili na to, že dostaneme voľno v Mlynoch. Ale predtým nás ešte čakal zaujímavý program.

            O ôsmej ráno sme vyrazili zo Serede. Autobus nás vysadil o pol deviatej pri Liečebnom ústave v Nitre, odkiaľ je najlepšie začať túru. Cesta bola kľukatá a hrboľatá, všade samý kameň. No zvládli sme to a za 45 minút sme boli na pyramíde. Odtiaľ sme mali nádherný výhľad na Nitru. Oddýchli sme si, zjedli desiatu a na pamiatku sme sa odfotili. Keďže nás hnala túžba po obchodoch a McDonalde, zdržali sme sa hore len takú polhodinku a vybrali sme sa nadol. Cesta nám ubehla rýchlejšie, ako keď sme išli hore.

            O jedenástej sme už opäť nasadali do autobusu. Pán šofér nás odviezol k Zimnému štadiónu v Nitre, odkiaľ sme vyšli po schodoch na hrad. Dostali sme za úlohu spočítať ich. Je ich tam presne 170, ak by vás to zaujímalo. Z hradu je krásny výhľad na Drážovský kostolík a na letné kúpalisko. Prosili sme pani učiteľky, aby nás tam vzali, no keďže bolo zatvorené, s ľútosťou nám oznámili, že to nie je možné. Nasledovala opäť hromadná fotografia tentokrát na schodoch pred katedrálou. Boli sme pozrieť  aj studňu, ktorá je vykopaná na najvyššom mieste skalného brala a je taká hlboká, že ju napája samotná rieka Nitra.

            Žiadosti o obchodné centrum Mlyny boli čoraz naliehavejšie a konečne prišiel správny čas vybrať sa tam. Nie však autobusom, ale pešibusom. Zišli sme v úhľadných dvojstupoch na Svätoplukovo námestie, kde nás čakalo v poradí tretie fotografovanie. Na fotke sa za nami v pozadí týči Zobor aj hrad. Sú to miesta, ktoré sme v tento deň navštívili. Na pešej zóne sme sa zastavili na zmrzlinu a po ceste k Mlynom sme ju zjedli. Konečne prišla naša vytúžená chvíľa! Rozchod! Uzavreli sme dohodu -  z Mlynov nevychádzať, slušne sa správať a 15:00 sa dostaviť na miesto, kde sme sa rozišli. Všetko dohodnuté sme splnili. O tretej popoludní sme sa všetci stretli, cestou k autobusu poukazovali, čo sme kúpili, osviežili sa ľadovou drťou, ktorej predajný stánok sme objavili.

            Konečne sme nasadli do autobusu. Každý z nás minimálne s 20000 krokmi v nohách. Ďakujeme za pekný deň, spoznanie nového mesta a príjemnú spoločnosť. Dobre sme sa cítili my žiaci aj my dospelí.

            5.A + HK + MB

          • Rastliny nezvyčajne

            Poslednou témou na hodinách Prírodovedy bola téma rastlín. Všetko, čo sa o  nich deti naučili, spracovali do nezvyčajnej knihy LAPBOOK. Každý si na hodinách výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania vyrobil tú svoju. Prepájal,  tak vedomosti so svojimi zručnosťami, fantáziou a tvorivosťou. Každá kniha je originálom a je krásna. Všetci sa tešili tej svojej a hlavne, ako ju doma ukážu rodičom a súrodencom.

            3.A a Mgr. Vranovičová

          • Technická exkurzia Elektrárňa Piešťany

            Elektrárňa v Piešťanoch -  obecná dieselová elektráreň, bola postavená v roku 1906. Na výstavbu elektrárne sa konala verejná zbierka a traduje sa, že každý Piešťanec v nej mal svoju tehlu.                                                        Zabezpečovala elektrinu nielen pre Piešťany, ale aj pre okolité obce. V roku 1946 bola elektráreň odstavená a stroje kúpili výrobné podniky mimo Piešťan. Do roku 1986 v jej priestoroch sídlili pracovnici pre údržbu, montáže a opravy porúch elektrických rozvodných sietí a pre styk s odberateľmi. Národnou kultúrnou pamiatkou sa stala v roku 1996. Od roku 2014 slúži zrekonštruovaná budova elektrárne pre širšie spoločenské využitie s cieľom podporiť rozvoj vedecko-technického poznávania detí a mládeže.

            Žiaci 8.C a 9.C ju 14.6.2022 navštívili a z ponuky programov absolvovali Príbeh elektrárneVýrobu elektronickej hry. Príbeh elektrárne ponúkol žiakom históriu s množstvom zachovaných exponátov v priestoroch budovy. Zábavnejšia a zaujímavejšia však bola výroba vlastnej elektronickej hry. Za pomoci lektorky a s niekoľkými základnými elektrotechnickými súčiastkami (dióda, rezistor, vodiče) si každý žiak  zostrojil hru na elektronickom princípe, ktorú si zobral domov. Bola potrebná trpezlivosť aj šikovné prstíky. Z fungujúcej hry mali nakoniec všetci radosť. Na záver exkurzie sme navštívili jednu z atrakcií mesta – Kolonádový most.

            Budeme radi, ak exkurzia pomôže niektorým žiakom v rozhodovaní o svojom budúcom povolaní.

            Mgr. Petrášová, Mgr. Puschenreiterová

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje