• Tatranské Matliare

            Posledné májové dni sa spojili žiaci z 8.A  a 6.B a odišli spoločne na viacdňový koncoročný výlet. Počiatočné predsudky z vekového rozdielu sa rýchlo pominuli a žiaci si vytvorili kamarátstva. Na výlete v Tatranských Matliaroch s nami boli workoutisti z Bratislavy, ktorí pre nás pripravili bohatý program: cvičenie v prírode, súťaže, turistiku na Zelené pleso, diskotéku a počas celého pobytu vyhodnocovali správanie, prístup a aktivity žiakov, vďaka čomu odmenili na konci pobytu Leu Fogelovú zo 6.B. Pobyt bol skvelý, chlapci sa správali ako džentlmeni a pomáhali dievčatám s batožinou a všetci si odniesli okrem zážitkov aj nové priateľstvá. Ďakujeme, že sme mohli byť toho súčasťou.

            Mgr. M. Oravec

          • Reakcie nielen v chémii

            Počas májových dní všetci siedmaci absolvovali blokové vyučovanie z chémie. Ráno si spoločne vyrobili karamelové lízanky. Potom pracovali na piatich stanovištiach, kde sa oboznamovali nielen s pokusmi v chémii, ale zároveň si precvičili aj ich vedomosti z fyziky, matematiky, biológie a iných predmetov.Na piatich stanovištiach mali pripravené pokusy a popritom pomocou tabletov zisťovali vplyv látok, s ktorými pracovali, na organizmus človeka. Vypočítali, koľko kociek cukru sa zmestí do krabice, zahrali si chemické hry a svoje zážitky z dňa zakresľovali do svojich výkresov. Spoločnými silami a poznatkami preniesli teóriu do praxe a zistili, že s chemickými reakciami sa stretneme nielen v chémii, ale najmä v bežnom živote. Vyhodnotenie aktivít sme spravili priamo v prírode.


            Ďakujem, že sme mohli tieto dni stráviť spolu a viac nech za nás povedia naše fotky.

            Mgr. I.V.

          • Svet očami živočíchov v 3.B

            Žiaci si v pondelok 13.5. vyskúšali ďalšie blokové vyučovanie na tému veľmi známu a to Svet očami živočíchov. Informácie a zaujímavosti čerpali zo svojich encyklopédii a tiež mali k dispozícii tablet. Riešili rôzne úlohy, rôzneho charakteru. Robili si pojmovú mapu o známych živočíchoch, naučili sa aké máme chránené živočíchy na Slovensku. Takisto sa dozvedeli zaujímavosti o typoch krajín na svete a aké zvieratá v nic žijú. Keď si chceli oddýchnuť a zabaviť sa, tak si zahrali hry na wordwalle o živočíchoch. Žiakov veľmi chválim, pracovali svedomito a ukážkovo. Krásne spolupracovali a vytvorili ozaj nádherné práce. Nechýbala aj prezentácia prác, pri ktorej boli ohodnotení zaslúženou jednotkou. 

            Mgr. Gajdošová Antónia

          • MDD v ŠKD

            Asi najočakávanejší deň v roku je 1.jún, ktorý je venovaný všetkým deťom. Pri tejto príležitosti sme si do ŠKD pozvali rozprávkové bytosti, ktoré sa postarali o ich zábavu. A teda program to bol vynikajúci. Deti mali k dispozícii skákací hrad, angry birds v životnej veľkosti, triafanie do obrovského terča, či strieľanie ozajstným lukom. Celé popoludnie sa nieslo v dobrej nálade a nechýbala ani bublinková diskotéka, na ktorej sa deti spoločne vykričali a zatancovali. Bol to deň plný smiechu a zábavy. Za spoluprácu ďakujem pani vychovávateľkám, deťom a všetkým, ktorí sa spolupodieľali na tomto skvelom dni.

            Mgr. Táňa Markechová

          • Muzikál - Vodník Riško

            V jeden krásny júnový deň zavítal do našej ekoučebne Vodník Riško aj s vílami. Žiaci 2.A, 4.B, 4.D si pripravili pre žiakov 1. stupňa Muzikál – Vodník. Riško sa nemohol oženiť, pretože mal znečistený rybník, chodník aj les. A ako to už v rozprávkach býva aj tentoraz prišli Riškovi na pomoc dobrí kamaráti. Zumbáčky a Lienky mu pomohli všetko vyčistiť a zároveň svojim tancom rozveselili nielen vodníka, ale  roztancovali aj deti v hľadisku. A keďže každá rozprávka sa končí šťastne aj tá naša nie je výnimkou. Vodník Riško mal nielen čistý les, lúku aj rybník, ale sa aj zasnúbil s krásnou vodníčkou z vedľajšieho rybníčka. Na záver vám milé deti radu dám:

             

            Chráň si svoju prírodu,

            lesný chodník i vodu.

            Nemaj v lese maniere,

            nevyhadzuj papiere.

            Spomeň si, že vodníček,

            chce mať čistý rybníček. 

            Mgr. S. Paldanová,  Mgr. Z. Gašparíková

             

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje