• Mestská atletická súťaž Sereď.

            Vďaka rekonštrukcii atletického oválu na ZŠ Juraja Fándlyho Sereď, sme v spolupráci s mestom Sereď dňa 15.6.2022 zorganizovali Mestskú atletickú olympiádu. Táto súťaž ma dlhú tradíciu a slúži ako príprava na okresné kolo, ktoré sa koná každý rok v Galante. Posledné dva roky sa nekonala kvôli pandémii Covid-19 a preto sme radi, že po uvoľnení opatrení sme ju mohli znova zrealizovať. Okrem našej školy ZŠ Juraja Fándlyho Sereď sa pretekov zúčastnili aj ďalšie školy:  ZŠ J.A.Komenského Sereď, ZŠ a MŠ Šoporňa, CZŠ Sereď a Špeciálna ZŠ. Celkovo sa do súťaže zapojilo okolo 80 pretekárov, ktorí v horúcom počasí predviedli výkony, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani "atléti".  Poďakovanie patrí vyučujúcim TŠV, ktorí svojich žiakov svedomito pripravili na preteky a taktiež pomocníkom, ktorí pomáhali počas pretekov. Na pretekoch nešlo o to, kto skončí na prvom, druhom či treťom mieste, ale hlavne o to, že žiaci majú opäť chuť športovať a tým robiť niečo pre svoje zdravie.

            Súťažilo sa v týchto disciplínach : beh na 60m, beh na 300m, beh na 800m dievčatá, beh na 1000m chlapci, v skoku do výšky, v skoku do diaľky, v hode kriketovou loptičkou dievčatá, v hode granátom chlapci a vrhu guľou. 

             

            Výsledky našich žiakov:

            Dubnička Samuel - 3.miesto beh na 60m, 3.miesto skok do diaľky

            Mizerík Ján – 2.miesto beh na 1000m

            Pasternák Sebastián – 2.miesto vrh guľou

            Šilhár Miroslav – 3.miesto vrh guľou, 3.miesto skok do výšky

            Hrubý Ján – 2.miesto skok do výšky

            Urbánek Jakub – 1.miesto skok do výšky

            Škoríková Abigail – 2.miesto beh na 300m

            Stejskalová Nina – 1.miesto beh na 800m

            Fogelová Emilie – 2.miesto beh na 800m

            Bukovská Simona – 3.miesto beh na 800m

            Lopašovská Linda – 2.miesto skok do diaľky

            Mališová Dominika – 1.miesto vrh guľou, 1.miesto hod kriketovou loptičkou

            Polášová Saša – 2.miesto vrh guľou, 2.miesto hod kriketovou loptičkou

            Zemková Sára – 3.miesto skok do výšky

            Fogelová Nina – 2.miesto skok do výšky

             

            Celkovo hodnotíme akciu za vydarenú a pevne veríme, že sa v takom hojnom počte stretneme aj budúci školský rok. 

             

            telocvikári ZŠ J.Fándlyho Sereď

          • 4.miesto na M-SR v minicool volejbale.

            V dňoch 7. - 8.6.2022 sa naši chlapci ako víťazi krajského kola zúčastnili M-SR v minicool volejbale, ktoré sa konalo v Prešove. Okrem našej školy ZŠ Juraja Fándlyho sa finálového kola zúčastnilo ďalších  sedem škôl z celého Slovenska. Boli to: ZŠ Mierová Strážske, ZŠ Nábrežná Nové Zámky, ZŠ Záhorská Ves, ZŠ Ul. sv. Michala Levice, ZŠ 8. mája Svidník, ZŠ Dérera Malacky a ZŠ Hviezdoslavova Revúca. Finálové kolo sa hralo v dvoch skupinách. My sme hrali v skupine proti chlapcom so Svidníka, Levíc a Malaciek, kde sme jeden zápas prehrali a dva vyhrali. Skončili sme na druhom mieste a preto sme hrali o konečné tretie miesto. V ňom sme mali trošku smolu a napokon sme skončili na peknom štvrtom mieste. Na chlapcoch bolo vidno malé sklamanie no na druhej strane ukázali, že sa dá hrať vyrovnaná partia aj proti volejbalistom, ktorí hrávajú pravidelne zápasy na klubovej úrovni. Patrí im obrovská pochvala za bojovnosť a vzorné reprezentovanie nielen našej školy ale aj mesta Sereď.

            Výsledky v skupine: ZŠ Juraja Fándlyho – ZŠ 8.mája Svidník  0 : 2

                                             ZŠ Juraja Fándlyho - ZŠ Dérera Malacky  2 : 0

                                             ZŠ Juraja Fándlyho - ZŠ Ul. sv. Michala Levice 2 : 1

             

            Výsledok o tretie miesto : ZŠ Juraja Fándlyho - ZŠ Mierová Strážske 0 : 2

             

            Konečné poradie : 1.miesto - ZŠ Hviezdoslavova Revúca

                                             2.miesto - ZŠ 8. mája Svidník

                                             3. miesto - ZŠ Mierová Strážske

                                             4. miesto – ZŠ Juraja Fándlyho Sereď

                                             5. miesto – ZŠ Nábrežná Nové Zámky

                                             6. miesto – ZŠ Ul. sv. Michala Levic

                                             7. miesto – ZŠ Dérera Malacky

                                             8. miesto - ZŠ Záhorská Ves

             

            Mgr.Mário Chudík

             

             

          • Hurááá! Konečne výlet.

             

            Predpoveď počasia nehlásila nič dobrého. Aj napriek tomu sme sa tešili. Prvý júnový predĺžený víkend sme my – 8.B a 9.C - strávili vo Vysokých Tatrách. Upršané ráno nás donútilo zmeniť naplánovaný program. Vraj „ideme do prírodného kina“. A Belianska jaskyňa ním naozaj je. Bolo sa na čo pozerať. Po východe z jaskyne nám bolo jasné, že pôvodný program predsa len bude – prestalo pršať, vyšlo slnko a my sme zamierili na Bachledku. Lanovka nás vyviezla ku Chodníku korunami stromov. Výhľad bol úžasný na všetky strany. A fotiť sa na sieti na vrchole vyhliadkovej veže bolo pre silné povahy. Bola fakt vysoko. Navštívili sme aj Štrbské pleso a vodopády Studeného potoka. Priateľstvá sme utužovali športom a rôznymi hrami. Ani sa nám nechcelo ísť domov.

            „Koncoročný výlet sme si úplne užili, ale že úplne. Penzión bol komfortný a cítili sme sa v ňom fajn. Program neskutočný a celý výlet spríjemňovali skvelé učiteľky. Ďakujeme!!!“

                                                                                                                                                 Kapsa, Kušnír, Pekarík, Silný

            „Super turistika, ubytko pekné. Dobrý girltalk s triednou. Aktivity veľmi aktívne. Výlet si určite všetci zapamätáme.“

                                                                                                                                                 Bosá, Sauca, Turiničová

            „Výlet sa nám tak páčil, že najradšej by sme tam boli ešte týždeň. Každý deň bol dokonalý“

                                                                                                                                                 Sára z 9.C a spol.

            „Sobota bola najlepšia, Lena mala meniny a vôbec sme neboli hore a dobre sme sa vyspali. Športové aktivity večer boli zábavné, pančelky úžasné.“

                                                                                                                   Šimášková, Jalšovská, Mičániová, Sojková

             

            To my – pančelky Betka, Zuzka a Katka ďakujeme úžasným, slušným a zábavným žiakom za dokonalý výlet.

          • Mapa Slovenska

            Tretiaci sa v novom predmete vlastiveda naučili základné údaje o mape a o našej vlasti. Veľmi nám pomohla aj hra Meno, mesto, zviera, vec - zopakovali sme si nielen podstatné mená, ale sme aj spoznali rôzne obce podľa názvu. Keď sme sa s mapou lepšie oboznámili,skúsili sme mapu SR vytvoriť tiež. Zaujala nás najmä rieka Váh. Prečo? Lenivo si tečie povedľa nášho mesta. Jej vody vzbudzujú rešpekt a tak sme si ju obzerali v bezpečí, z brehu. Pozreli sme si náučné tabule o vodných mlynoch. Teraz už vieme, odkiaľ pochádza názov Mlynárska ulica. Aj to, aký neľahký bol život na vode. Na internete sme sa o našej najdlhšej rieke dozvedeli všeličo. Spoločne sme vytvorili projekt, do ktorého každý žiak zapísal jeden fakt alebo zaujímavosť. Na vychádzke sme si poprezerali most  ponad rieku Váh. Na novom  móle a maxi lavičkách si deti oddýchli  a pozorovali rybárov na druhom brehu. Upravený breh sa nám páčil a tešíme sa na ďalšie projekty. 

            3. D  I.Labajová  

          • Vyučovanie trochu inak

            Prváci sa tešili na náš "Deň so zajkom Bojkom" :) V blokovom vyučovaní, ktoré bolo pre prvákov úplnou novinkou, sme sa ocitli v ríši zvierat. Rozvička prstov na písaní bola veselá, zajačie príklady sa počítali jednoduchšie, vymýšľanie zvieracích slov sa im darilo, tajničku zvládli bez problémov, dramatizácia rozprávky bola zábavou a kocúr Paco mal veľa zaujímavých otázok. Niektorým žiakom pribudli nové ušká a dokonca aj fúziky. Takto pripravení zvládli zajačie skoky a ďalšie športové úlohy. Sladkou odmenou na konci blokového vyučovania bola pre každého zdravá mrkva a dobrý pocit z celého dňa v škole :)

            M. Borkovičová a žiaci 1. B

          • Blokové vyučovanie 4.B - Naše Slovensko

            Po návrate zo školy v prírode, kde sme mohli vidieť aká krásna je naša príroda v okolí Bojníc, sme sa opäť vybrali cestovať po Slovensku, ale teraz už trochu inak. Obdivovali sme hlavne hrady a zámky, ktorých máme naozaj veľa. Obrázky hradov a zámkov sme sa snažili priradiť do jednotlivých krajov. Skladali sme puzzle, pracovali so slepou mapou a vyhľadávali v Kronike Slovenska zaujímavosti. Vypočítali sme ako dlho nám bude trvať cesta vlakom z Košíc do Bratislavy. Kvíz o hradoch a zámkoch preveril naše vedomosti. Zahrali sme sa aj hru z obľúbenej relácie Milujem Slovensko- určiť čo najpresnejšie  polohu daného mesta na mape. Na záver si každá skupina nakreslila svoju mapu Slovenka. Už sa tešíme na prázdniny, aby sme mohli spoznávať naše krásne Slovensko.

            Mgr. Zuzana Gašparíková

        • Malí programátori
          • Malí programátori

            Na jeseň minulého roka vyhlásila Nadácia SPP grantový program SPPravme to, za účelom podpory vzdelávania. Nám ako škole veľmi chýbali stavebnice Micro:bit, aby sa mohli naše deti hravou formou učiť programovať. Tak som skúsila napísať projekt Malí programátori, ktorý bol úspešný a my sme vyhrali 840 € a mohli sme zakúpiť základné sady.

            Micro:bit je programovateľný minipočítač, ktorý uviedla na trh spoločnosť BBC v roku 2016. Obsahuje displej, 2 tlačidlá, senzory pohybu, naklonenia, teploty a anténu. Možno k nemu pripájať ďalšie senzory a iné súčiastky - LED pásiky, reproduktory, motorčeky, čerpadlá, senzory pohybu, atď. K základnej sade vieme dokúpiť aj rozširujúce sady. Dokážeme  postaviť funkčných robotov, alarmy, zavlažovacie zariadenia alebo vytvárať doplnky inteligentej domácnosti. Preto je Micro:bit využiteľný vo viacerých  predmetoch: fyzika, chémia, biológia, geografia, hudobná a výtvarná výchova,... dokonca aj v domácnosti.

            Pre svoje rozmanité využitie, kde môžu žiaci vytvárať svoje kreatívne nápady je Micro:bit ideálny doplnok výučby. 

            Dovoľte nám ukázať malé video, kde je zachytených len pár základných lekcií s piatakmi.

            Mgr. Andrea Galková

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje