• Za Váš použitý kuchynský olej, € naviac pre našu školu

            Milí rodičia, milí žiaci,

            neviete čo so starým, použitým kuchynským olejom, ktorý Vám zostal z nedeľných rezňov, z chlebíka vo vajíčku či z konzervy sardiniek?

            Naša škola má pre Vás super riešenie, vďaka ktorému nielen že prispejete k ochrane životného prostredia, ale zároveň pomôžete získať našej/ Vašej škole finančné prostriedky na kúpu výchovno-vzdelávacích pomôcok. 

            Ako na to? Vcelku jednoducho :)

            * olej po použití zlejte cez sitko do PET fľaše

            * ak bude fľaša plná, riadne ju uzatvorte a vhoďte do zbernej nádoby na vrátnici našej školy

            Za každý liter použitého kuchynského oleja nás finančne odmení spoločnosť Meroco a.s. zaoberajúca sa výrobou  bionafty.

            Vopred Vám ďakujeme za spoluúčasť na tomto projekte prilejolej.sk

          • KILO NA POMOC

            Milí žiaci, vážení rodičia, kolegyne, kolegovia. Základná škola Juraja Fándlyho sa zapojila do zbierky pre rodiny v kríze, ktorú organizuje nadácia Úsmev ako dar. Zbierka trvá od 19.10 do 19.11.2022. Potraviny a veci dennej potreby môžete nosiť do kabinetu sociálneho pedagóga na prízemí. Vopred ďakujeme za každé kilečko!  :)

          • Návšteva olympijského a športového múzea

            Dňa 11.10. mali naši piataci z 5.A a z 5.C možnosť vidieť rôzne zaujímavosti z oblasti slovenského športu, ako napríklad výstroj Petry Vlhovej z Pekingu, v ktorej získala olympijské zlato, či boxerské rukavice Jána Zachara, v ktorých vybojoval v roku 1952 olympijskú medajlu.
            Tieto a rôzne ďalšie vedomostné zážitky boli súčasťou našej exkurzie do Slovenského národného olympijského a športového múzea v Bratislave. Pani sprievodkyňa nás sprevádzala múzeom, v ktorom ukázala a popísala našim žiakom vystavené športové exponáty, výstroj športovcov, v ktorých súťažili na svetových podujatiach či dokonca samotné olympijské medajle. Na záver prehliadky žiakov čakala ďalšia časť, v ktorej si mohli vyskúšať svoj talent a ich úlohou bolo všímať si drobné detaily, ktoré boli zamerané na vystavené exponáty. Cez svoje mobilné telefóny vypĺňali 4 kvízy a hľadali odpovede na otázky priamo v múzeu. Za správne zodpovedané otázky ich čakala aj malá odmena.

            Triedni učitelia: Sedláčková a Chudík.

          • Ahoj knihomoli a knihomoľky!

            Október je v plnom prúde, domy, byty a záhrady zdobia jesenné dekorácie a mnohí z nás sa tešia na jesenné prázdniny, ktoré môžu stráviť v kresle, zababušení do teplej deky, v jednej ruke voňavý čajík a v druhej dobrá kniha.

            A čo keby sme využili, že koniec októbra sa tradične spája s duchmi, dušičkami a (viac či menej) hrozivými strašidlami? Veď občas je celkom príjemné trošku sa báť a cítiť na chrbte jemné mrazenie z tajomného príbehu.

            Stephena Kinga a jeho knihy pozná isto každý. Ja by som vám však rada odporučila Chrisa Priestleyho a jeho knižnú sériu Příšerné příběhy. Ak vám neprekáža čítať v českom jazyku, môžem vám sľúbiť naozaj netradičný zážitok. Príbehy plné zvratov a nečakaných koncov sú doplnené o tajomné ilustrácie, ktoré dokresľujú nezvyčajné príbehy.

            Ak sa neradi bojíte a máte radšej romantiku s troškou tajomna, určite siahnite po knihe Ghostgirl, ktorú napísala Tonya Hurley. Stredoškoláčka Charlotte Usherová vie, čo je to cítiť sa ako odstrkované dievča, čo len vypĺňa priestor. To sa však malo zmeniť. Prvý deň školského roka mal byť prvým dňom Charlottinho nového života. Celé leto na sebe tvrdo pracovala, aby dosiahla vysnívaný cieľ: získať si lásku najkrajšieho chlapca na Hawthorneskej strednej škole Damena Dylana. Prvý deň školského roka prebiehal takmer podľa precízne pripraveného plánu, kým sa jej nestala tá fatálna nehoda s gumeným medvedíkom, ktorý sa jej zasekol v hrdle. A tak sa tento deň síce stal prvým dňom Charlottinho nového života, no rozhodne nie takého, aký si vysnívala – stal sa totiž prvým dňom jej posmrtného života. Smrťou sa však nič nekončí a ... . Ak chcete vedieť, ako príbeh pokračuje, začítajte sa knihy 😊

            No a môj tretí tip je slávny Edgar Allan Poe, americký romantický básnik a prozaik, zakladateľ detektívneho a hororového žánru. Jeho dielo bolo inšpiráciou mnohým neskorším autorom (z ktorých menujme asi najznámejšieho A. C. Doyla a jeho kultového hrdinu Sherlocka Holmesa, ktorého podoba je výrazne ovplyvnená Poeovou postavou výnimočne inteligentného detektíva Dupina).

            A hoci ani jeden z mojich tipov nepatrí medzi horúce novinky v knižnom svete, dúfam, že vás zaujmú a radi si ich prečítate.

            Tipov na tie „správne“ strašidelné knihy nájdeme na internete veľa. Mňa však zaujímajú tie vaše. Prezraďte nám, ostatným vášnivým knihomoľom (ale aj príležitostným čitateľom), ktorá strašidelná a tajomná kniha spôsobila, že ste sa báli zaspať?

            Prajem vám príjemné čítanie😊

            KMDK (E. Švandová)

          • Návšteva Hvezdárne a planetária v Hlohovci

            Aj tento školský rok sa vybrali štvrtáci na návštevu do Hvezdárne a planetária v Hlohovci. Všetci sa veľmi tešili a boli zvedaví na nové informácie o téme, ktorú práve preberáme na hodinách prírodovedy. Najskôr sme si pozreli program Tajomstvá vesmíru. Bolo to rozprávanie o nočnej oblohe, o jej tajomstvách – o Mesiaci, hviezdach, planétach, kométach a súhvezdiach. Bol nádherný slnečný deň a podarilo sa nám vidieť aj slnko a krásnu oblohu. Plní nových informácií a zážitku z pozorovania oblohy sme sa vrátili do školy.

            Mgr. Vranovičová

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje