• Medzinárodný deň školských knižníc

            Medzinárodný deň školských knižníc vyhlásila Dr. Blanche Woolls, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva a pripomína sa od roku 1999. Odvtedy sa uskutočňuje každoročne štvrtý októbrový pondelok. Deň je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní detí. Hlavnou myšlienkou je podpora vzťahu žiakov ku knihám, školskej knižnici, čítaniu a poznávaniu a získanie si väčšieho počtu milovníkov literatúry.

            Knihy a čítanie sa stalo našou súčasťou, všetci ich máme radi a trávime čítaním svoje voľné chvíle. Tento výnimočný deň sme aj my, žiaci 4.A a 4.B,  čítali rôzne druhy textov a plnili aktivity spojené s nimi. Bolo to naše prvé spoločné blokové vyučovanie a všetkým sa nám páčilo. Určite sa spolu, v zmiešaným skupinách, stretneme s radosťou aj nabudúce.

            Mgr. R. Vranovičová

             

          • Exkurzia v Slovenských Cukrovaroch v Seredi

            Dňa 21. októbra, 2022, sa žiaci 7. A triedy zúčastnili exkurzie v Slovenských Cukrovaroch, v Seredi.

            Exkurziu absolvovali s pani učiteľkou Biháryovou, v rámci predmetu chémia. Všetci boli plní očakávaní.

            Hneď pri vstupe  dostali ochranné prilby a boli poučené o správaní a BOZP . V zasadačke si žiaci vypočuli zaujímavú prednášku o výrobe cukru. Pozreli si aj video, ktoré znázorňovalo celý proces výroby cukru. Po prednáške mohol každý ochutnať jednotlivé medziprodukty výroby, ktoré im veľmi chutili. Žiaci kládli zaujímavé a zvedavé  otázky, na ktoré im pracovníčka veľmi rada odpovedala.

            Neskôr sa presunuli do  samotnej výrobnej haly. Prekvapujúca bola vyššia teplota  v hale, ale nám to nevadilo, aspoň sme sa trochu zohriali. Halou nás sprevádzal zodpovedný majster výroby. Poukazoval a popísal, ako fungujú jednotlivé stroje. Žiaci si mohli aj pozrieť samotnú riadiacu stanicu, odkiaľ sa sledujú parametre jednotlivých strojov.

            Na záver sme si urobili spoločnú fotografiu, a nadšení sme odchádzali domov.

          • Pečenie v ŠKD (5.oddelenie)

            V ŠKD sme sa rozhodli, že na deň jablka využijeme našu školskú cvičnú kuchyňu. Deti boli poučené o bezpečnosti a už sa nevedeli dočkať pečenia. Hlavnú úlohu samozrejme zohrávalo JABLKO. Deti ho obaľovali lístkovým cestom a sladkou bodkou bol škoricový cukor, ktorým naozaj nešetreli :) Vôňa škorice a jabĺk sa niesla celou školou. Vedomosti, ktoré nazbierali za celý týžden zúžitkovali pri vypracovaní PL. Našim malým kuchárikom ďakujem za spoluprácu, pečenie im išlo naozaj od ruky.

            Vychovávateľka Táňa Markechová

          • Športová akadémia Mateja Tótha

              Športová akadémia Mateja Tótha

                        Vážení rodičia, pedagógovia, žiaci a priatelia našej školy

            Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do hlasovacej súťaže o Športovú akadémiu Mateja Tótha.

            Hlasovanie v súťaži bude prebiehať na webovej stránke www.akademia.o2.sk v dňoch od 20. 10. 2022 do 30. 11. 2022. Prostredníctvom uvedenej webovej stránky môže široká verejnosť hlasovať za víťazov súťaže o jednotlivé výhry v jednotlivých krajov, resp. v jednotlivých kategóriách podľa počtu žiakov. V rámci hlasovania je možné získať za prečítanie vybraných článkov na www.soda.o2.sk bonusové hlasy navyše.

             

            Z hlasovania vzíde celkovo 24 víťazných základných škôl. V každom kraji získajú výhru 3 základné školy, ktoré sa stanú víťazom hlasovania svojej kategórie podľa počtu žiakov.

             

            Hlasovať je možné jedenkrát denne každý deň za jednu základnú školu. Hlasovanie, aj overovacie SMS sú bezplatné.

            Týmto vás chceme poprosiť, aby ste sa zapojili a  hlasovali za našu školu, pre naše vaše deti pre ktoré je to určené. Začíname už zajtra.

                                   Ďakujeme a spoločne to určite „dáme“.

          • Detský štafetový kros

            Detský štafetový kros

            16.10. sa konalo v Trnave krajské kolo Detského štafetového krosu, ktoré organizuje SAZ. Našu školu na ňom reprezentovalo 16 detí, ktoré bežali v 4- členných družstvách ( 2 chlapci, 2 dievčatá) 500-600m štafetový beh- starší a mladšia kategória bežala 300m. I keď sme sa neumiestnili na medailových pozíciách deti sa svojimi výkonmi vôbec medzi 120 deťmi nestratili. Patrí im veľká pochvala, pretože väčšina z nich bola na svojich“ prvých atletických pretekoch“ a zvládli to vynikajúco. Ďakujeme aj rodičom za spoluprácu, zabezpečenie dopravy a skvelé povzbudzovanie a podporu pri bežeckých výkonoch malých atlétov.

            Naše 4  štafety:  Štaršia kategória:

                             1. Maxim Kulich, Viki Slováková, Samuel Grman, Nela Polláková

                             2. Šimon Rakús, Nikol Gemeriová, Juraj Čochráč, Zoja Danihlíkov

                             3. Michal Fogel, Viki Slamková, Vladimír  Provodovski, Soňa Tóthová

                                   Mladšia kategória:

                              4. Dominik Práznovský, Nina Ščípová, Samuel Pollák, Natália Očenášová

             

                                               Gombáriková

          • Školská atletická olympiáda

            "Citius, altius, fortius" - rýchlejšie, vyššie, silnejšie. V duchu tohto hesla, ktoré vyslovil zakladateľ novodobých OH Pierre de Coubertin, sa niesol ďalší ročník školskej atletickej olympiády "O pohár riaditeľky školy."Súťaž sa konala dňa 14.10. 2022 za pekného slnečného počasia. Súťažiaci boli rozdelení na mladšie a staršie žiactvo.

            Súťažilo sa v týchto disciplínach:
            mladšie žiactvo: beh na 60m, beh na 300 a 600 m, skok do diaľky a hod kriketkou.
            staršie žiactvo: beh na 60m, beh na 300 a 800 m - dievčatá, 1000m - chlapci, skok do diaľky, hod kriketkou, hod granátom a vrh guľou.

            Zmiešané družstvá vytvorili všetky triedy druhého stupňa. Body získalo šesť najlepších súťažiacich v každej disciplíne a to od 7 po 1 bod. Za umiestnenie na prvom až treťom mieste získali žiaci diplom. Putovný pohár riaditeľky školy obdržali triedy s najväčším počtom bodov a to v kategórií mladšieho aj staršieho žiactva. Žiaci dosiahli v jednotlivých disciplínach veľmi pekné výkony, napríklad - Tomáš Kiss skočil do diaľky 5,35 m, Ladovičová Karolína v behu na 60 m dosiahla čas 8,87 s, z chlapcov Écsi Adrián dosiahol čas 8,16 s., Lea Fogelová v behu na 300 m dosiahla čas 49,45 s. a Tomáš Chrupka dosiahol v behu na 300 m čas 44,66 s. Adela Šimášková v behu na 800m dosiahla čas 2:54,87 min. V hode kriketkou Lea Fogelová hodila 44 m. 

            Všetci žiaci preukázali veľkú snahu a nadšenie pre súťaženie v ATLETIKE - kráľovnej všetkých športov. Aj vďaka novej atletickej dráhe sa mohlo v piatok uskutočniť takéto pekné športové podujatie. Poďakovanie patrí všetkým pretekárom, pomocníkom, pánovi učiteľovi Ujlackému za zabezpečenie ozvučenia a pánovi Tóthovi za fotodokumentáciu.

            Umiestnenie tried mladšie žiactvo:

            1.) 6.A - 53b

            2.) 6.B - 32b

            3.) 5.B - 26b

             

            Umiestnenie tried staršieho žiactva:

            1.) 8.B - 69b

            2.) 9.B - 53b

            3.) 9.C - 41b

             

            Faktorová, Chudík, Sedláčková

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje