• Recyklujeme

            Aj my prváci, sa snažíme zapojiť do aktivít Zelenej školy. Postupne sme sa naučili triediť odpad v triede. Už vieme, prečo máme  pod umývadlom štyri farebné smetné koše. Každý týždenník vždy sleduje, či sú odpadky správne triedené. Spoločne sme si na paneloch pri telocvični naštudovali, čo kam patrí. Najviac deti zaujali staré rádiá, monitory, žehličky a fény. Kam s nimi? A tak sme sa vybrali do terénu. Našli sme veľký červený kontajner. Mal viac otvorov : na baterky, malé  aj veľké spotrebiče. Paráda, tak to už vieme !

            V rozprávke sme videli, že triedený odpad je možné recyklovať. Skúsili sme to aj my. Najprv sme z letákov a pokreslených papierov skladali poháriky. Zvedavá Terezka jeden z nich aj otestovala. Skladanie z papiera sa jej tak zapáčilo, že vytvorila dokonca pohárovú rodinku.  Na výtvarnej deti miesto zabudnutých pohárikov použili obaly z jogurtov. Poslúžili! Z papierovej nákupnej tašky sme si pripravili tašku s veľkonočným motívom. Chlapci sa už tešia, že po vyšibaní dievčat budú plné čokolády. 

            Zistili sme, že veľa odpadu sa dá znova použiť. A netreba hneď bežať do obchodu.

            Žiaci 1.B a p.uč. IL

          • 4. miesto v Krajskom kole

            Včera 26. 3. 2024 sme sa zúčastnili krajského kola v OLOV ( olympijsky odznak všestrannosti ), ktorý sa konal na SOŠ elektrotechnickej v Trnave. Táto súťaž pozostáva z viacerých kôl a je určená pre žiakov 6. – 9. ročníka. V prvom školskom kole, sa na hodinách Tšv robili pohybové testy na všestranný rozvoj.  Na základe výsledkov, ktoré dosiahli žiaci,  sa z každého ročníka vybral jeden najlepší chlapec a jedno najlepšie dievča, ktoré nás reprezentovalo v krajskom kole.  V krajskom kole sa zúčastnilo 18 základných škôl z Trnavského kraja, ktoré bojovali o postup na Majstrovstvá Slovenska. Súťažilo sa v týchto disciplínach: prekážková dráha, skok z miesta, ľah – sed za 30 s, znožné preskoky cez švihadlo za 1 minútu a člnkový beh 10 x 5m. Výsledky každej disciplíny sa sčítavali a na základe toho sa určilo konečné poradie škôl. Žiaľ v niektorých disciplinách sme spravili menšie chyby, čo nás stálo možnosť zabojovať o prvé priečky. Súťaž mala vysokú úroveň na ktorú boli  pozvaní viacerí športovci a jednou z nich bola aj slovenská reprezentantka v športovej streľbe  a účastníčka tohtoročnej letnej olympiády v Paríži Vanesa Hocková, ktorá otvorila podujatie a pár slovami povzbudila súťažiacich.  Naše družstvo si zmeralo sily zo športovými školami a vôbec sa medzi nimi nestratilo.  Pri troche šťastia sme mohli skončiť ešte lepšie ako sme skončili. Napokon to bohužiaľ stačilo „ len na 4. miesto „ čo  je v konečnom dôsledku veľmi pekný výsledok. Chlapci a dievčatá boli smutní, že nedosiahli na medailové priečky, ale nás teší to, že v každej disciplíne išli na plno a vydali zo seba maximum. Nášmu družstvu blahoželáme k peknému výsledku a ďakujeme za vzorné reprezentovanie nielen našej školy ZŠ Juraja Fándlyho ale aj mesta Sereď.

            Viac o súťaži, fotografie a videá si budete môcť pozrieť na https://www.olympic.sk/olov, ktoré budú pridané čoskoro.

            Školu reprezentovali : Polláková Nella 6.C , Kalinay Lukáš 6.B , Hladká Diana 7.A ,  Rotimi Calvin Ayo – Bamidele 7.C, Fogelová Lea 8.B , Valach Samuel 8.B , Fogelová Nina 9.A , Hajdu Kevin 9.C

          • Midicool volejbal chlapci

            Už tradične sa naša škola ZŠ J. Fándlyho Sereď zapája do midicool volejbalu čo je v preklade 4-kový volejbal. Pravidlá sú podobné ako u veľkého 6-kové volejbalu no sú tam drobné zmeny. Hrá sa na zmenšenom ihrisku, nemôže sa hrať nohou, lopta sa nemôže odbiť s prvej po podaní. V ročníku 2023/2024 sme boli rozdelení do skupín, ktoré sa hrali na dve kolá. Žreb nám prisúdil chlapcov zo ZŠ J. A. K.  Sereď, Gymnázium V. Mihálika Sereď a ZŠ Horné Saliby s VJM. Prvé kolo sa odohralo na ZŠ J. A. K. Sereď ešte 15. 3. 2024 a našim chlapcom sa darilo. Vyhrali všetky tri zápasy a do druhého kola išli z prvého miesta. Druhé kolo, ktoré sa konalo dnes 27. 3. 2024 sa odohralo u nás na ZŠ J. Fándlyho. Opäť sa nám podarilo potvrdiť výhry z prvého kola a postúpiť tak do Krajského kola, ktoré sa bude konať koncom apríla pravdepodobne v Trnave. Treba, ale povedať, že dnešné víťazstvá sa rodili o niečo ťažšie ako v 1. kole. Chlapcom gratulujeme k postupu a ďakujeme im za vzorné reprezentovanie školy. Školu reprezentovali : Poláš Michal, Valach Samuel, Židek Lukáš, Práznovský Jakub, Mišovič Samuel, Ivan Matúš.

            Zš J.F. Sereď – Zš J.A.K. Sereď – 2 : 1 ( 25:17, 20:25, 15:10 )

            Zš J.A.K. Sereď -  ZŠ Horné Saliby s VJM – 0 : 2 ( 15:25, 20:25 )

            Zš J.F. Sereď -  ZŠ Horné Saliby s VJM – 2 : 1 ( 18:25, 25:14,  15:13 )

            Celkové poradie družstiev:  1. miesto ZŠ Juraja Fándlyho Sereď

                                                            2. miesto ZŠ Horné Saliby s VJM

                                                            3. miesto ZŠ J. A. Komenského Sereď

                                                            4. miesto Gymnázium V. Mihálika  Sereď

          • Spokojný život je ako hudba

            Každý robíme v živote to, čo potrebujeme alebo musíme – to sú naše povinnosti/potreby; napr. domáce úlohy, vynášať smeti, a to, čo nás napĺňa radosťou, tešíme sa z toho, umožňuje nám to sebarozvoj a oddych. Aktivity, z ktorých sa tešíme, môžu byť náročnejšie a dynamickejšie, ako napr.: krúžok, športy, videohry, návštevy u kamarátov, párty, iné aktivity s rovesníkmi, a aktivity, ktoré sú pomalšie, pokojnejšie a ktoré nám umožnia sa zregenerovať a oddýchnuť si, napr. hra s domácim zvieratkom, domáce leňošenie, spánok, kreslenie.

            S preventistkou MsP Karin sme u piatakov realizovali aktivitu Klavír. Cieľom aktivity bolo zlepšiť sebapoznanie žiakov, ako aj prevencia online závislosti, zvýšiť schopnosť žiakov udržiavať si vyváženosť medzi online a offline aktivitami. Žiaci dostali pracovný list, kde boli vyobrazené klávesy klavíra. Do každého klávesu mali napísať aktivitu, ktorú v živote robia lebo musia, ale aj tie aktivity, ktoré potrebujeme, aby sme sa cítili šťastní.

            Spokojný život je ako hudba – je vecou dobre ladených tónov, na vylúdenie ktorých potrebujeme viaceré klávesy. S tromi klávesmi na klavíri by človek toho veľa nezahral, bol by značne limitovaný. Rovnako je dôležité vedieť, prečo kladiem prst na ktorý kláves, akú hudbu z toho chcem vylúdiť. Je v rukách každého z nás, akú melódiu života hráme – robíme to práve tým, že si vyberáme, ktorými aktivitami a činnosťami naplníme deň.

            Mgr. Hajnalka Lanczová, koordinátor prevencie

          • Marec – mesiac knihy v ŠKD

            “Kto sa chce stať vzdelaným, musí nad zlato vážiť si knihy.”

             Jan Amos Komenský

            Návšteva mestskej knižnice v Seredi

            Dňa 22.3. 2024 deti z 1. oddelenia navštívili mestskú knižnicu v Seredi. Privítala nás milá pani knihovníčka, ktorá nás oboznámila s priestormi knižnice, triedením literatúry, informáciami o požičaní kníh.  Radosť však mala z toho, že mnohí mali čitateľské preukazy už založené, tí si zapožičali nové knihy. Porozprávala nám, ako sa o knihy treba starať.  Dozvedeli sme sa, že kto veľa číta, zlepšuje sa mu pamäť, analytické schopnosti, posilňuje sebavedomie, rozširuje slovná zásoba, zlepšuje sa koncentrácia, znižuje sa stres.  Na záver sme sa rozlúčili, poďakovali a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

            6. oddelenie s pani vychovávateľkou Mirkou  vyrobilo záložky do kníh.

            7. a 8. oddelenie s pani vychovávateľkou Jurinkou  a Táničkou si vytvorili komiksy.

            Radi navštevujeme aj školskú knižnicu, pár kníh sa však nájde v každom oddelení ŠKD. Hráme sa literárne hry, lúštime krížovky, doplňovačky, hádame hádanky...

            Vychovávateľka  Alenka.

             

          • Okresné kolo v Midi cool volejbale žiačok

            Našu  školu už niekoľko rokov zapájame do súťaže v Midi cool volejbale žiačok i žiakov. Je to postupová súťaž, víťaz z okresného kola postupuje na krajské kolo.  Hrá sa na zmenšenom volejbalovom ihrisku s počtom 4 hráčov v poli. Súťaž prebieha v dvoch kolách. 1. kolo súťaže prebiehalo dňa 21. 3. 2024 na našej škole. Zúčastnili sa ho družstvá zo ZŠ J. A. Komenského Sereď, z Gymnázia V. M. Sereď, ZŠ kráľa Svätopluka Šintava a družstvo dievčat z našej školy. Hralo sa systémom každý s každým.  Našim dievčatám sa v 1. kole podarilo vyhrať všetky zápasy, čím postúpili z 1. miesta do 2. kola. Dňa 25. 3. 2024 sa odohralo 2. kolo na ZŠ J.A. Komenského v Seredi. Našim dievčatám sa napriek veľkému úsiliu nepodarilo zopakovať umiestnenie z 1. kola a tak skončili na 2. mieste, čím im unikol postup do krajského kola.

            Aj za 2. miesto patrí dievčatám pochvala za vynaložené úsilie.

            Družstvo dievčat:

            Lehocká Veronika, Fogelová Lea – 8.B, Kotúčková Rebeka – 8.A, Harčárová Ema, Šupolová Alena – 8.C, Hladká Diana, Caková Lea – 7.A.

            Celkové umiestnenie družstiev:

            1. miesto: ZŠ J. A. Komenského Sereď
            2. miesto: ZŠ J. Fándlyho Sereď
            3. miesto: ZŠ kráľa Svätopluka Šintava
            4. miesto: Gymnázium V. Mihálika Sereď

             

            Mgr. Ľ. Faktorová

          • Žiaci našej školy si priniesli krásne ocenenia zo speváckej súťaže v Sládkovičove.

             

            Dnes sa žiaci našej školy z folklórneho krúžku pod vedením Mgr. Žanety Baudyšovej zúčastnili na regionálnom kole celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky hudobného folklóru detí Vidiečanova Habovka 2024 pod názvom Muzika hraj...

            V skupine sólistov získali krásne ocenenia dvaja žiaci, zlaté pásmo Terezka Meszárošová a strieborné pásmo Lukáško Baudyš.

            V speváckych skupinách sme získali bronzové pásmo, reprezentovali nás detičky Lukáško Baudyš, Eliška Červeňová, Igorko Červeň, Kristínka Hanusová, Terezka Meszárošová, Terezka Štefancová, Lenka Pavlisová, Ruženka Poláková.

            Akordeonista Filip Baudyš, ktorý nás doprevádzal aj na tejto súťaži, získal tiež strieborné pásmo.

            Spoločné folklórne chvíle sme si pekne užili. Detičky sa vrátili domov plné zážitkov a radosti. 

            Tešíme sa, že máme žiakov, ktorí reprezentujú našu školu a srdečne im gratulujeme.

            Mgr. Žaneta Baudyšová

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola Juraja Fándlyho
      • 031 789 2581, 0911 925656 - sekretariát 031 789 2110, 0903 139459 - riaditeľka 0903 279834 - zástupkyňa 1. stupeň 0904 556749 - zástupkyňa 2. stupeň 031 789 2484, 0911 908766 - školská jedáleň 031 789 2581, 0911 925659 - ekonóm 031 789 2581, 0911 610122 – PaM 0910 393 231- plaváreň 0902 611 915 - vrátnica
      • Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Slovakia
      • 37839918
      • 2021669089
      • sekretariat@zsjfsered.sk zastupca1@zsjfsered.sk zastupca2@zsjfsered.sk jedalen@zsjfsered.sk ekonom@zsjfsered.sk pam@zsjfsered.sk specialny.pedagog@zsjfsered.sk specialny.pedagog1@zsjfsered.sk skolpsych@zsjfsered.sk socialnypedagog@zsjfsered.sk karierovy.poradca@zsjfsered.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje